blog

qtq80-dp1eqm
16 Mar 2017

ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

/
Posted By

Apa Pangenalan kanggo ASP.NET ing OpenShift?

Nalika nindakake pangembangan ASP.NET kanthi nggunakake OpenShift, aku wis nemokake sawetara tutorial metu ana ing awal ing ASP.NET yaiku

a) boggling pikiran akeh, lan

b) ora nglumpukake carane nggawe fungsi kasebut

Ing kasus bakal nggunakke ASP.NET ing OpenShift, sampeyan kudu duwe kapasitas kanggo ngerteni!

Ing aturan latihan instruksional iki, aku bakal mlumpat ing kesempatan kanggo menehi kawruh dhasar babagan cara fungsi ASP.NET lan apa sing dilakoni sadurunge sampeyan miwiti ngatur bisnis ing OpenShift. Kita bakal nemokake yen ing artikel sing cukup cepet.

Ing bagéan 1 lan 2 ngleksanani instruksional iki, aku bakal mulai liwat kanthi cepet kanthi nggunakake tata letak ing Komunitas Visual 2015. Iki nyebabake bakal kanggo Windows ing bagean iki. Ing kasus apa wae, aku bakal mbukak luwih saka ndhuwur nganti ngisor kanthi nindakake kabeh tanpa tata letak ing Visual Studio Code kanthi njupuk sawise latihan instruksional, sing bakal cocog karo Linux utawa Mac lan uga Windows. Yen sampeyan ora nggunakke Windows, sampeyan bisa uga njupuk bagean ing bagean 1 lan 2 kanggo njaluk pangerten umum babagan cara nggawe endpoint REST ing .NET Core.

Kita kudu Mulai!

Bagean 1 - Nggawe Layanan ASP

Bakal miwiti sampeyan kanthi nggawe layanan ASP dhasar kanthi nggunakake Controller. Aku kudu njamin sampeyan ndeleng cara Pengontrol fungsi sadurunge mindhah kanthi cepet menyang MVC.

Gawe proyek sampeyan

Ing Visual Studio (aku nggunaake Community Edition 2015) klik Berkas lan lajeng Proyek Anyar.

Ing Cithakan -> Visual C # -> Panyimpen web, pilih Aplikasi Web Inti ASP.NET (.NET Inti). Iku kritis yen sampeyan milih .NET Core lan ora. NET Framework minangka iki. NET cross-stage library.

project-1024x552 ASP.NET on OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Ketik jeneng usaha sampeyan - iki bisa dadi apa sampeyan pengin, ing latihan instruksional iki aku bakal nyebataken MeowWorld.

Minangka prakara mesthi, lokasi iki bakal dadi pangelola Visual Studio Projects, nanging ora ragu-ragu kanggo ngganti iki sajrone acara sing ngetokake kick metu saka kasempatan kanggo nyimpen latihan instruksional ing ngendi wae.

Kita kudu nggawe susunan liyane (wangsulane meh padha kaya usaha sing ngetokake aktivitas sing beda-beda) lan kita kudu ngandhani apa sing ana.

Minangka prastawa, mesthine tata cara kasebut minangka usaha sampeyan. Iki apik banget, supaya ditinggalake minangka minangka. Dadi yen bisa, sampeyan luwih saka nampa kanggo ngganti jeneng ing acara sing sampeyan bakal njaluk kick metu saka kesempatan kanggo.

Priksa manawa Nggawe Direktori wis dicenthang - iki ora kritis ing kasempatan sing sampeyan paham apa sing sampeyan tindakake, nanging malah mbantu ngurusi masalah sing apik.

Sampeyan uga bisa nduwe Visual Studio nggawe toko git. Aku ora bakal nglakoni kaya iki minangka latihan instruksional, nanging kanggo ukuran luwih gedhe, sampeyan kudu.

Yen sampeyan wis isi karo saben setelan, klik OK kanggo mindhah ing jejere kasebut.

Pilih TEMPLATE YOUR

Kene sampeyan kudu duwe telung pilihan. Kanggo latihan instruksional iki, sampeyan kudu milih pilihan API Web. Aku bakal nemu loro liyane karo tutorial mangsa.

template-1-300x234 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Ing kasempatan sing sampeyan kumpul lan mbukak usaha iki, bakal mbukak window program (utawa tab) lan njupuk sampeyan ... / program antarmuka / nilai / - sing bakal nuduhake klompok JSON nuduhake iki:

api-values-300x66 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Nutup program sampeyan lan mesthekake sampeyan ngendhegake usaha sampeyan kanthi ngresiki nyekel kothak abang (sing nyatakake "Ngilangake Debugging" nalika sampeyan mouse-over) kanthi gol sing bisa ngowahi.

MANGU KONTROL

Ing Solution Explorer, menyang Solution Name -> src -> Project Name -> Controllers -> ValuesController.cs lan bukak.

Waca carane saben cara duwe Http ... "sing gegandhengan karo wong (HttpGet, HttpPost, HttpPut, lanHttpDelete). Iki cara http - HttpGet` yaiku roto pabrik sing digunakake kanggo kaca web. Kontroversi bisa liwati menyang saben cara minangka faktor penelitian (utawa data dalan - luwih akeh ing rute sabanjure).

Klik tengen ing envelope pengontrol lan nggawe kelas liyane CatController.

controller-300x162 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Nambah pustaka Microsoft.AspNetCore.Mvc kanggo mbantu supaya kode sampeyan sampurna.

Tambah cara Meow sing gawan menyang kelas:

kode-2-254x300 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Saiki mbukak kode. Ing program, affix / cat / bill / to localhost: ##### kanggo ndeleng karya sampeyan ing urip nyata.

feline-bill-300x66 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Sampeyan mbangun HttpGet ("/ cat / bill") kanggo maca HttpGet ("cat / bill") lan ngganti jeneng metode saka kemunci string "Yowl ()" kanggo mbukak string Bill ().

Delengen manawa ora jeneng controller utawa cara pangaribawa cara. Praktik biasa kanggo nggawe kabeh cocog Nanging, supaya refresh kode:

kode-3-254x300 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Saiki babagan kucing liyane!

kode-4-188x300 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Saiki sampeyan bisa mbukak kode lan mbukak program kanggo: ... / cat / steve /

cat-steve-300x66 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Kita bisa terus kalebu kucing, nanging nggawe cara kanggo saben wong bisa dadi gampang iritasi, dadi kepiye babagan ngganti. Kita bisa migunakake katerangan kanggo jeneng cat sing bakal dilewati minangka string pitakonan. Dadi kode kita saiki bisa kaya iki:

kode-5-194x300 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Saiki mbukak kode lan langsung browser kanggo: ... / cat? cat = bill banjur ... / cat? cat = steve

Saiki kita duwe kucing kanthi cara sing padha, ananging URL kasebut rada bingung. Iki minangka faktor sing arep dilakoni liwat rute. Kabeh sing kita perlu owah-owahan cilik kanggo kode:

kode-6-194x300 ASP.NET ing OpenShift: Miwiti ing ASP.NET

Salajengipun, saiki kita bisa ngregani kanthi nggunakake: ... / cat / bill and ... / cat / steve.

Iku kanggo babagan awal saka presentation iki. Nalika nggawe rong cara kanggo kucing lan apa sing diomongake, sampeyan wis mulai nggawe layanan web ASP.NET kanthi rong panggilan API! Posting sabanjuré bakal ngrembug babagan njupuk data lan setelan, lan cara nggarap sesi, nalika kita tuwuh swarm kucing.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!