blog

5 Jan 2017

Dikeprangi Nggolek IIT Wong Muda Duwe IIM Ing Pikiran: Sundar Pichai

Kharagpur: Ngakoni bilih piyambakipun dipunginakaken minangka kelas ing tengah-tengah gedung-gedungipun ing IIT Kharagpur, CEO Google Sundar Pichai, ing wekdal semanten mratelakaken kaget narik kawigatosan para IIT tiyang muda ingkang gadhah makna kangge mlebet ing IIM sanajan piyambakipun ngraosaken bilih pinunjul minangka pengalaman nyata.

Hash Tag: #news #tech

"Ana akeh bobot kanggo njupuk sawise aturan saka kabeh liwat profesi (ing India). Nalika sampeyan sekolah menengah sampeyan nimbang sekolah. Aku kerep cemas yen individu bisa menyang IIT lan kanthi cepet lagi nggoleki IIM lan liyane. Iku penting banget kanggo entuk pengalaman sing bisa dipercaya, "Pichai ngandika ing sesi sing intuitif karo IITians ing kene.

Mbalik maneh kanthi alasan ing taun 23 ing akhire rampung B.Tech ing 1993, dheweke ngandhakake yen entuk manfaat energi ing buku-buku lan nyaluyake sekolah.

Ing njero nostalgia kanggo ngeling-eling dina-dina, dheweke pindhah menyang kamar asrama, ketemu pendidik lan dihubungake kanthi understudies.

"Temenan," jawabe nalika ditakoni apa kelas dheweke.

"We digunakake kanggo tetep munggah pungkasan watara wayah sore lan ing esuk kelas ora kejawab," dheweke dideleng.

Pichai ngendika yen dheweke kepengin ngrungokake yen ana siswa kelas delapan sing wis wiwit sinau kanggo IIT.

"Ing tengah-tengah wekdal, bungkus individu nyariosaken bilih individu punika boten wonten ing sekolah punika lan punika minangka ujung jalan kangge piyambakipun," wangsulanipun.

Piyambakipun sinau babagan ngenani babagan keluwesan kanggo ngasilake macem-macem perkara, metu ing tangan, dadi seimbang lan njupuk sawise semangat.

India, kaya sing, ngandika, nduweni pamrentahan sing kuat ing instruksi minangka para wali ngrembug babagan kasebut.

Ing Amerika, Pichai ngandika, ing Stanford kayata, understudies milih jurusan mung nalika padha ing taun pungkasan.

Sakwise rampung ing B.Tech ing gedhung metalurgi lan bahan saka IIT, Pichai nindakake MS ing Teknik lan Bahan Ilmu saka Universitas Stanford lan MBA saka Wharton School lan gabung Google ing 2004.

Ing tengah-tengah wektu iki, dheweke kepethuk karo Anjali lan kanca-kancane.

Dheweke ngrampungake kepiye carane dheweke pindhah menyang asrama wanita nom-noman kanggo ketemu karo dheweke lan diremehake nalika piyambake bakal nguwuh-uwuh, ngandika "Anjali Sundar nelpon sampeyan".

Sakwise kobar ngliwati papat taun sing luar biasa ing lapangan, dhèwèké ngendika, dhèwèké sedhih nalika ngupakara.

"Iku luar biasa kanggo bali taun 23 sawise kasunyatan," Pichai antusias ngandika.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!