KoleksiPelatihan Kelas
register

CISCO CCNP ROUTING & SWITCHING

Kursus & Sertifikasi CCNP Routing & Switching

Description

Penonton & Prasyarat

Ngleksanakake Cisco IP Routing (300-101)

Ngleksanakake Cisco IP Switched Networks (300-115)

Ngatasi Masalah lan Ngramut Cisco IP Networks v2

Certification

Pambuka

Cisco Certified Network Professional utawa CCNP training Routing and Switching authenticate kemampuan kanggo ngleksanakake, ngrampungake, konfirmasi lan nyedhiyakake support kanggo perusahaan jaringan area lan lokal lan kerja bareng karo para ahli ing solusi keamanan, nirkabel, swara, lan video canggih. Sakwise ngrampungake kursus CCNP, siswa bakal bisa dadi: insinyur jaringan, insinyur pendukung, insinyur sistem utawa teknisi jaringan.

dislametaké

Eksekusi IP Routing (ROUTE) v2

  • Rencana, mbangun lan ngetrapake eksekusi solusi WAN lan LAN routing perusahaan aman kanthi nggunakake macem-macem protokol routing

Eksekusi IP Switched Networks (SWITCH) v2

  • Rencana, mbangun lan konfirmasi eksekusi solusi switching perusahaan multifaceted kanthi nggunakake CEA ing latihan CCNP iki

Troubleshoot and Maintain IP Networks (TSHOOT) v2

  • Rencana lan nindakake pangopènan biasa ing perusahaan multifaset sing diarahake lan ganti swara
  • Pakaryan praktik berbasis teknologi lan pendekatan sistematis kanggo ngatasi masalah jaringan liwat dalan CCNP iki

dimaksudaké pirsawan

Sertifikasi CCNP cocok kanggo calon-calon sing nduweni paling sethithik sak taun pengalaman jaringan lan siap kanggo ngolah skills.

Prasyarat

Calon kudu nduweni Sertifikasi R & S CCNA.

  1. Prinsip Jaringan
    • Ngenali konsep Cisco Express Forwarding
      • FIB
      • Tabel adjacency
    • Nerangake tantangan jaringan umum
      • Unicast
      • Paket metu saka dhendha
      • Perute asimetris
    • Jelasake operasi IP
      • ICMP Unreachable and Redirects
      • Fragmenasi IPv4 lan IPv6
      • TTL
    • Nerangake operasi TCP
      • IPv4 lan IPv6 (P) MTU
      • MSS
      • Latency
      • Windowing
      • Produk tundha bandwidth
      • Sinkronisasi global
    • Jlentrehake operasi UDP
      • Keluwen
      • Latency
    • Ngenali perubahan sing ngajokaken menyang jaringan
      • Owahan paramèter protokol routing
      • Pindhah bagian saka jaringan menyang IPv6
      • Migrasi protokol routing
  2. Layer 2 Technologies
    • Ngatur lan verifikasi PPP
      • Otentikasi (PAP, CHAP)
      • PPPoE (sisih klien mung)
    • Nerangake Frame Relay
      • operasi
      • Titik-to-titik
      • Multipoint
  3. Layer 3 Technologies
    • Ngenali, ngatur, lan verifikasi pangiriman IPv4 lan subnetting
      • Jenis alamat (Unicast, siaran, multicast, lan VLSM)
      • ARP
      • DHCP relay lan server
      • Operasi protokol DHCP
    • Ngenali alamat IPv6 lan subnetting
      • Unicast
      • Eui-64
      • ND, RS / RA
      • Autoconfig (SLAAC)
      • DHCP relay lan server
      • Operasi protokol DHCP
    • Ngatur lan verifikasi routing statis
    • Ngatur lan verifikasi routing standar
    • Evaluasi jinis protokol routing
      • Jarak vèrsi
      • Link negara
      • Path vektor
    • Jlentrehake jarak administratif
    • Ngatasi masalah pasif antar muka
    • Ngatur lan verifikasi VRF lite
    • Ngatur lan verifikasi nyaring karo protokol apa wae
    • Ngatur lan verifikasi maneh distribusi antarane protokol routing utawa sumber routing
    • Ngatur lan verifikasi manual lan autosummarization karo sembarang protokol routing
    • Ngatur lan verifikasi routing basis
    • Temtokake routing suboptimal
    • Nerangake peta ROUTE
    • Ngatur lan verifikasi mekanisme pencegahan loop
      • Routing tagging lan filtering
      • Pisah-Horizon
      • Peracunan rute
    • Ngatur lan verifikasi RIPv2
    • Nerangake RIPng
    • Jelasake jinis paket EIGRP
    • Ngatur lan verifikasi EIGRP sesambetan sesambetan lan otentikasi
    • Ngatur lan verifikasi stub EIGRP
    • Ngatur lan verifikasi EIGRP load balancing
      • Bebarengan biaya
      • Biaya ora adil
    • Jelas lan ngoptimalake metrik EIGRP
    • Ngatur lan verifikasi EIGRP kanggo IPv6
    • Jelasake tipe paket OSPF
    • Ngonfigurasi lan verifikasi hubungan pepadhamu OSPF lan otentikasi
    • Ngatur lan verifikasi jinis jaringan, jinis wilayah, lan jinis router
      • Point-to-point, multipoint, siaran, nonbroadcast
      • Jenis LSA, tipe wilayah: backbone, normal, transit, stub, NSSA, kabeh rintisan
      • Ruter internal, dalane backbone router, ABR, ASBR
      • Link virtual
    • Ngatur lan verifikasi pilihan path OSPF
    • Ngonfigurasi lan verifikasi operasi OSPF
    • Ngatur lan verifikasi OSPF kanggo IPv6
    • Njlentrehake, ngatur, lan verifikasi sesambungan lan pangertosan BGP
      • Kelompok peer
      • Aktif, pasif
      • Negara lan wektu
    • Ngatur lan verifikasi eBGP (IPv4 lan alamat IPv6 kulawarga)
      • eBGP
      • Nomer AS-X byte
      • Pribadi AS
    • Nerangake atribut BGP lan pilihan paling apik
  4. VPN Technologies
    • Ngatur lan verifikasi GRE
    • Ilustrasi DMVPN (siji pusat)
    • Nerangake Gampang Virtual Networking (EVN)
  5. Keamanan Infrastruktur
    • Ilustrasi IOS AAA nggunakake basis data lokal
    • Jlentrehake keamanan piranti nggunakake IOS AAA karo TACACS + lan RADIUS
      • AAA karo TACACS + lan RADIUS
      • Hak istimewa lokal wewenang wewenang
    • Ngatur lan verifikasi kontrol akses piranti
      • Garis (VTY, AUX, console)
      • Perlindungan pesawat Manajemen
      • Enkripsi kata sandi
    • Ngatur lan verifikasi fitur keamanan router
      • Dhaptar kontrol akses IPv4 (standar, lengkap, wektu basis)
      • Filter lalu lintas IPv6
      • Nerusake path mundur Unicast
  6. Layanan Infrastruktur
    • Ngatur lan verifikasi manajemen piranti
      • Console lan VTY
      • Telnet, HTTP, HTTPS, SSH, SCP
      • (T) FTP
    • Ngatur lan verifikasi SNMP
      • v2
      • v3
    • Ngatur lan verifikasi logging
      • Logging lokal, syslog, debugs, debug sing kondisional
      • timestamps
    • Ngatur lan verifikasi Network Time Protocol (NTP)
      • NTP master, klien, versi 3, versi 4
      • NTP authentication
    • Ngatur lan verifikasi IPv4 lan IPv6 DHCP
      • DHCP klien, IOS DHCP server, DHCP relay
      • Pilihan DHCP (njlèntrèhaké)
    • Konfigurasi lan verifikasi IP Address Alamat IPv4 (NAT)
      • Static NAT, dinamis NAT, PAT
    • Jelasake IPv6 NAT
      • NAT64
      • NPTv6
    • Jelasake arsitektur SLA
    • Ngatur lan verifikasi IP SLA
      • ICMP
    • Ngatur lan verifikasi obyek trek
      • Obrolan obyek
      • Nlacak entitas beda (contone, antar muka, hasil IPSLA)
    • Ngatur lan verifikasi Cisco NetFlow
      • NetFlow v5, v9
      • Pengambilan lokal
      • Ekspor (konfigurasi mung)
  1. Layer 2 Technologies
    • Ngatur lan verifikasi saklar administrasi
      • Cithakan HR
      • Ngatur dhaptar alamat MAC
      • Troubleshoot Err-disable recovery
    • Ngatur lan verifikasi protokol Layer 2
      • CDP, LLDP
      • UDLD
    • Ngatur lan verifikasi VLAN
      • Akses port
      • Basis data VLAN
      • Normal, lengkap VLAN, VLAN swara
    • Ngatur lan verifikasi trunking
      • VTPv1, VTPv2, VTPv3, VTP pruning
      • dot1Q
      • Native VLAN
      • Pruning manual
    • Ngatur lan verifikasi EtherChannels
      • LACP, PAgP, manual
      • Layer 2, Layer 3
      • Nganggo balancing
      • Penjaga misconfiguration EtherChannel
    • Ngatur lan verifikasi spanning wit
      • PVST +, RPVST +, MST
      • Ngalih prioritas, prioritas port, biaya path, STP timers
      • PortFast, BPDUguard, BPDUfilter
      • Loopguard lan Rootguard
    • Ngatur lan verifikasi teknologi switching LAN liyane
      • SPAN, RSPAN
    • Jelas teknologi chassis lan agregasi
      • Stackwise
  2. Keamanan Infrastruktur
    • Ngatur lan verifikasi ngalih fitur keamanan
      • DHCP snooping
      • IP Source Guard
      • Dinamika ARP
      • Keamanan port
      • VLAN pribadi
      • Kontrol badai
    • Jelaske piranti keamanan nggunakake Cisco IOS AAA karo TACACS + lan RADIUS
      • AAA karo TACACS + lan RADIUS
      • Hak istimewa lokal wewenang wewenang
  3. Layanan Infrastruktur
    • Ngatur lan verifikasi protokol redundansi mlaku-mlaku
      • HSRP
      • VRRP
      • GLBP
  1. Prinsip Jaringan
    • Gunakake alat ngatasi masalah Cisco IOS
      • Debug, debug kondisional
      • Rute lan pitunjuk kanthi pilihan lengkap
    • Aplikasi metoda ngatasi masalah
      • Diagnosa panyebab ROOT saka masalah jejaring (analisa gejala, ngenali lan
        njlèntrèhaké sebab ROOT)
      • Desain lan ngleksanakake solusi sing sah
      • Verifikasi lan monitor resolusi
  2. Layer 2 Technologies
    • Troubleshoot switch administration
      • Cithakan HR
      • Ngatur dhaptar alamat MAC
      • Troubleshoot Err-disable recovery
    • Selehake protokol Layer 2
      • CDP, LLDP
      • UDLD
    • Mesthekake VLAN
      • Akses port
      • Basis data VLAN
      • Normal, lengkap VLAN, VLAN swara
    • Ngatasi masalah trunking
      • VTPv1, VTPv2, VTPv3, VTP pruning
      • dot1Q
      • Native VLAN
      • Pruning manual
    • Troubleshoot EtherChannels
      • LACP, PAgP, manual
      • Layer 2, Layer 3
      • Nganggo balancing
      • Penjaga misconfiguration EtherChannel
    • Troubleshoot spanning tree
      • PVST +, RPVST +, MST
      • Ngalih prioritas, prioritas port, biaya path, STP timers
      • PortFast, BPDUguard, BPDUfilter
      • Loopguard, Rootguard
    • Troubleshoot teknologi pindah LAN liyane
      • SPAN, RSPAN
    • Troubleshoot chassis virtualization and aggregation technologies
      • Stackwise
  3. Layer 3 Technologies
    • Ngatasi masalah IPv4 alamat lan subnetting
      • Jenis alamat (Unicast, siaran, multicast, lan VLSM)
      • ARP
      • DHCP relay lan server
      • Operasi protokol DHCP
    • Ngatasi masalah IPv6 alamat lan subnetting
      • Unicast
      • Eui-64
      • ND, RS / RA
      • Autoconfig (SLAAC)
      • DHCP relay lan server
      • Operasi protokol DHCP
    • Ngatasi masalah statis routing
    • Mesthiake routing standar
    • Ngatasi masalah administratif
    • Ngatasi masalah pasif antar muka
    • Ngatasi masalah VRF lite
    • Troubleshoot nyaring karo protokol apa wae
    • Troubleshoot antara protokol routing utawa sumber routing
    • Troubleshoot manual lan autosummarization karo kabeh protokol routing
    • Troubleshoot routing basis
    • Ngatasi masalah suboptimal routing
    • Ngatasi masalah mekanisme pencegahan loop
      • Routing tagging, nyaring
      • Pisah-Horizon
      • Peracunan rute
    • Cara kerja RIPv2
    • Selehake hubungan lan kawicaksanan sesambetan EIGRP
    • Selehake masalah pilihan jalur lungo duwur
      • RD, FD, FC, penerus, penerus layak
    • Troubleshoot EIGPR operations
      • Macet aktif
    • Troubleshoot stub EIGRP
    • Selehake EIGRP load balancing
      • Bebarengan biaya
      • Biaya ora adil
    • Ngatasi masalah metrik EIGRP
    • Troubleshoot EIGRP for IPv6
    • Troubleshoot hubungan lan otentikasi OSPF pepadhamu
    • Troubleshoot jinis jaringan, jinis area, lan jinis router
      • Point-to-point, multipoint, siaran, nonbroadcast
      • Jenis LSA, tipe wilayah: backbone, normal, transit, stub, NSSA, kabeh rintisan
      • Ruter internal, dalane backbone router, ABR, ASBR
      • Link virtual
    • Selehake dalan pilihan OSPF
    • Ngatasi masalah OSPF
    • Troubleshoot OSPF for IPv6
    • Selehake hubungan BGP lan otentikasi
      • Kelompok peer
      • Aktif, pasif
      • Negara lan wektu
    • Troubleshoot eBGP
      • eBGP
      • Nomer AS-X byte
      • Pribadi AS
  4. VPN Technologies
    • Mesthekake GRE
  5. Keamanan Infrastruktur
    • Troubleshoot IOS AAA nggunakake database lokal
    • Ngatasi masalah kontrol akses piranti
      • Garis (VTY, AUX, console)
      • Perlindungan pesawat Manajemen
      • Enkripsi kata sandi
  6. Mesthekake fitur keamanan router
    • Dhaptar kontrol akses IPv4 (standar, lengkap, wektu basis)
    • Filter lalu lintas IPv6
    • Nerusake path mundur Unicast
  7. Layanan Infrastruktur
    • Ngatasi masalah manajemen piranti
      • Console lan VTY
      • Telnet, HTTP, HTTPS, SSH, SCP
      • (T) FTP
    • Mesthekake SNMP
      • v2
      • v3
    • Ngatasi masalah log
      • Logging lokal, syslog, debugs, debug sing kondisional
      • timestamps
    • Ngatasi masalah Jaringan Wektu Protocol (NTP)
      • NTP master, klien, versi 3, versi 4
      • NTP authentication
    • Troubleshoot IPv4 lan IPv6 DHCP
      • DHCP klien, IOS DHCP server, DHCP relay
      • Pilihan DHCP (njlèntrèhaké)
    • Troubleshoot IPv4 Network Address Translation (NAT)
      • Static Nat, Dynamic Nat, PAT
    • Ngatasi masalah arsitektur SLA
    • Ngatasi masalah obrolan obyek
      • Obrolan obyek
      • Nlacak entitas beda (contone, antar muka, hasil IPSLA)

Ngleksanakake Cisco IP Routing (300-101)

Ngleksanakake Cisco IP Routing (ROUTE 300-101) yaiku ujian kualitatif 120 menit karo pitakonan 50-60 kanggo sertifikasi Cisco CCNP lan CCDP. Ujian ROUTE 300-101 nyatakake kawruh nerusake lan ketrampilan calon sukses. Mereka disertifikasi kanthi nggunakake alamat IP lan routing majeng ing ngleksanakake router Cisco sing bisa ngukur lan aman sing disambungake karo LAN, WAN, lan IPv6.

Ujian kasebut uga nyakup konfigurasi solusi routing sing paling aman kanggo ndhukung kantor cabang lan buruh seluler.

Topik ing ngisor iki minangka pedoman umum kanggo konten sing uga kalebu ing ujian. Nanging, topik sing gegandhengan uga bisa uga katon ing versi tartamtu saka ujian. Kanggo luwih ngemot isi ujian lan kejelasan, pedoman ing ngisor iki bisa uga diganti kapan wae tanpa kabar.

Ngleksanakake Cisco IP Switched Networks (300-115)

Ngleksanakake Cisco IP Switched Networks (SWITCH 300-115) minangka ujian kualitatif 120 menit karo pitakonan 45-55 kanggo sertifikasi Cisco CCNP lan CCDP. Ujian 300-115 SWITCH nandhakake yen ngalihake pengetahuan lan keterampilan calon sukses. Iki disertifikasi ing planning, configuring, lan verifikasi implementasi solusi switching enterprise complex sing nggunakake Arsitektur Campus Enterprise Cisco.

Ujian SWITCH uga nyakup integrasi VLAN lan WLAN sing paling aman.

Topik ing ngisor iki minangka pedoman umum kanggo konten sing uga kalebu ing ujian. Nanging, topik sing gegandhengan uga bisa uga katon ing versi tartamtu saka ujian. Kanggo luwih ngemot isi ujian lan kejelasan, pedoman ing ngisor iki bisa uga diganti kapan wae tanpa kabar.

Ngatasi Masalah lan Ngramut Jaringan IP Cisco v2 (300-135)

Ngatasi Masalah lan Ngramut Cisco IP Networks v2 (TSHOOT 300-135) iku ujian kualitatif 120-menit karo pitakonan 15-25 kanggo sertifikat Cisco CCNP. Ujian TSHOOT 300-135 nyathetake yen calon sing sukses nduweni kawruh lan skills sing perlu: Rencana lan nglakoni perawatan tetep ing perusahaan rumit sing dialihake lan dialihake Gunakake praktik berbasis teknologi lan pendekatan ITIL sing sistematis kanggo nindakake ngatasi masalah jaringan

Topik ing ngisor iki minangka pedoman umum kanggo konten sing uga kalebu ing ujian. Nanging, topik sing gegandhengan uga bisa uga katon ing versi tartamtu saka ujian. Kanggo luwih ngemot isi ujian lan kejelasan, pedoman ing ngisor iki bisa uga diganti kapan wae tanpa kabar.


reviews