Querying Data with Transact-SQL

Querying Data with Transact Course Training & Certification

Description

Penonton & Prasyarat

Course Outline

Jadwal & Bayaran

Certification

Querying Data with Transact Gambaran Umum Latihan SQL

Kursus iki dirancang kanggo ngenalake siswa menyang Transact-SQL. Wis dirancang kaya mangkene yen telung dina pisanan bisa diajarke minangka kursus kanggo siswa sing mbutuhake kawruh kanggo kursus liyane ing SQL Server kurikulum. Dina 4 & 5 mulangake skills sing isih perlu ujian 70-761.

Tujuan saka Querying Data karo Transact SQL Training

  • Nerangake kapabilitas tombol lan komponen saka SQL Server 2016.
  • Jelasake T-SQL, set, lan logika predikat.
  • Tulis tabel siji SELECT statement.
  • Tulis statement SELECT multi-table.
  • Tulis statement panjelasan kanthi nyaring lan ngurutake.
  • Jelasake carane SQL Server migunakake jinis data.
  • Tulis statement DML.
  • Tulis pitakon sing nggunakake fungsi sing dibangun ing.
  • Tulis pitakonan sing data agregat.
  • Tulis subqueries.
  • Nggawe lan ngleksanakake fungsi-fungsi lan fungsi sing dipirsani ing tabel.
  • Gunakake operator pesawat kanggo nggabungake asil query.
  • Tulis pitakon sing nggunakake fungsi rangking, ngimbang, lan agregat jendhela.
  • Ngowahi data kanthi ngleksanake poros, unpot, rollup lan kubus.
  • Nggawe lan nglakoni prosedur sing disimpen.
  • Nambahake constructs program kayata variabel, kahanan, lan puteran menyang kode T-SQL.

Penonton sing dituduhake kanggo Tujuan saka Querying Data karo Transact - SQL

Tujuan utama kursus iki yaiku kanggo menehi siswa pemahaman sing apik babagan basa Transact-SQL sing digunakake dening kabeh disiplin-related SQL Server; yaiku, Database Administration, Database Development lan Business Intelligence. Dadi, pandhuan target utami kanggo program iki yaiku: Administrator Database, Database Developers, lan Profesional BI.

Course Outline Duration: 5 Days

Modul 1: Pambuka kanggo Microsoft SQL Server 2016

Modul iki nepangake SQL Server, versi SQL Server, kalebu versi maya, lan cara nyambung menyang SQL Server nggunakake SQL Server Management Studio.Lessons

  • Arsitektur Dasar SQL Server
  • SQL Server Edisi lan Versi
  • Miwiti karo Manajemen Studio SQL Server

Lab: Nggarap Alat SQL Server 2016

  • Nggarap Studio Manajemen SQL Server
  • Nggawe lan Ngatur Script T-SQL
  • Nggunakake Buku Online

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Nerangake database hubungan lan pitakon Transact-SQL.
  • Jelasake edisi lan premier saka SQL Server.
  • Jelasake carane nggunakake SQL Server Management Studio (SSMS) kanggo nyambung menyang instance of SQL Server, njelajah database sing ana ing instance, lan bisa nganggo file script sing ngemot query T-SQL.

Modul 2: Pambuka kanggo Query T-SQL

Modul iki nggambarake unsur-unsur T-SQL lan peran ing kueri nulis. Nerangake panggunaan set ing SQL Server. Jelasake nggunakake logika predikat ing SQL Server. Jelasake urutan operasi sing logis ing pèngetan PILIH. Pawulangan

  • Ngenalke T-SQL
  • Unduh Sets
  • Understanding Logic Predikat
  • Ngerti Ordo Operasi Logis ing PILIH statement

Lab: Pambuka kanggo Querying T-SQL

  • Ngleksanakake Statement SELECT Statements
  • Ngleksanakke Pitakon sing Filter Data nggunakake Predikat
  • Ngleksanani Query Sing Ngurutake Data Nggunakake Ordo BY

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Jelasake peran T-SQL ing nulis PILIH statement.
  • Jelasake unsur-unsur basa T-SQL lan unsur-unsur sing bakal migunani ing kueri nulis.
  • Njlèntrèhaké konsep saka teori pesawat, salah sawijining dhasar matématika basis data hubungan, lan mbantu sampeyan ngaplikasi babagan carane ngira SQL Server
  • Jelasake logika predikat lan nliti aplikasi kanggo querying SQL Server.
  • Nerangake elemen-elemen ing statement PILIH, tulisen urutan ing ngendi unsur-unsur kasebut dievaluasi, banjur gunakake pemahaman iki kanggo pendekatan praktis kanggo nulis pitakon.

Modul 3: Tulis Priksa SELECT

Modul iki nepungake fundamental saka statement SELECT, fokus ing pitakon marang table.Lessons siji

  • Tulis Statistika PÈNGET Sederhana
  • Ngilangake Duplikat karo DISTINCT
  • Nggunakake kolom lan Tabel Alias
  • Tulis KASUS KASUS Ekspresi

Lab: Ngarang Statement SELECT Statements

  • Tulis Statistika PÈNGET Sederhana
  • Ngilangi Duplikat Nggunakake DISTINCT
  • Nggunakake kolom lan Tabel Alias
  • Nggunakake Expression Kase Simple

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Jelasake struktur lan format saka statement SELECT, uga tambahan sing bakal nambah fungsionalitas lan kabisan menyang pitakon sampeyan
  • Nerangake carane ngilangake duplikat nggunakake klausa DISTINCT
  • Nerangake nggunakake kolom lan tabel alias
  • Ngerti lan nggunakake ekspresi CASE

Modul 4: Ndhelikake Tabel Multiple

Modul iki nggambarake cara nulis pitakon sing nggabungake data saka pirang-pirang sumber ing Microsoft SQL Server 2016. Pawulangan

  • Understanding Joins
  • Nemokake karo Nggabungake Inner
  • Nemokake karo Nggabungake Outer
  • Nemokake karo Cross Joins lan Self Joins

Lab: Ndhelikake Tabel Multiple

  • Queries Writing sing nggunakake Inner Nggabung
  • Query Writing sing nggunakake Multi-Table Inner Joins
  • Query Writing sing nggunakake Self-Joins
  • Queries Writing sing nggunakake Outer Joins
  • Query Writing sing nggunakake Cross Joins

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Nerangake fundamentals of joining ing SQL Server 2016
  • Nulis pitakonan utama sing digabungake
  • Tulis pitakon sing nggunakake njaba njaba
  • Gunakake jinis gabung tambahan

Modul 5: Data sorting lan Filtering

Modul iki nggambarake cara kanggo ngleksanakake ngurutake lan nyaring

  • Ngurutake Data
  • Nyaring data karo Predikat
  • Filtering Data karo TOP lan OFFSET-FETCH
  • Nganggo Nilai Ora Duga

Lab: Ngurutake lan Filtering Data

  • Query Writing sing Filter Data nggunakake WHERE Clause
  • Queries Writing sing Sort Data Using ORDER BY Clause
  • Query Writing sing Filter Data Nggunakake Pilihan TOP

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Nerangake cara nambah klausa ORDER BY menyang pitakon kanggo ngontrol urutan baris sing ditampilake ing output pitakonan sampeyan
  • Nerangake carane mbangun Klausa ngendi kanggo nyaring baris sing ora cocog karo predikat kasebut.
  • Nerangake carane mbatesi kisaran baris ing klausa PILIH nggunakake pilihan TOP.
  • Nerangake carane mbatesi kisaran baris nggunakake pilihan OFFSET-FETCH saka klausa ORDER BY.
  • Nerangake carane akun logika telung nilai kanggo nilai sing ora dingerteni lan ora ana, carane nggawe SQL Server NULL kanggo nandhani nilai sing ilang, lan cara nguji NULL ing pitakon sampeyan.

Modul 6: Nggarap SQL Server 2016 Data Types

Modul iki nepangake jenis data sing digunakake dening SQL Server kanggo nyimpen data.Lessons

  • Ngenalke SQL Server 2016 Data Types
  • Nggarap Data Karakter
  • Nggarap Data Tanggal lan Wektu

Lab: Nganggo jinis SQL Server 2016 Data

  • Query Writing sing Tanggal Pulang lan Data Wektu
  • Query Writing sing nggunakake Tanggal lan Wektu Fungsi
  • Query Writing That Return Character Data
  • Query Writing sing Nuli Karakter Fungsi

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Jelajahi akeh jinis data sing digunakake dening SQL Server kanggo nyimpen data lan cara jinis data sing diowahi antarane jinis
  • Nerangake tipe data sing adhedhasar karakter SQL Server, carane karakter bandhing bisa, lan sawetara fungsi umum sampeyan bisa nemokake migunani ing pitakon sampeyan
  • Jelasake jinis data sing digunakake kanggo nyimpen data temporal, carane ngetik tanggal lan kaping supaya bisa diuraikan kanthi bener dening SQL Server, lan cara ngaplikasi tanggal lan kaping karo fungsi sing dibangun ing.

Modul 7: Nggunakake DML kanggo ngowahi data

Modul iki nggambarake carane nggawe pitakon DML, lan ngapa sampeyan pengin ing.Lessons

  • Nglebokake Data
  • Ngowahi lan Mbusak Data

Lab: Nggunakake DML kanggo ngowahi data

  • Nglebokake Data
  • Nganyari lan Mbusak Data

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Gunakake INSERT lan pilih INTO statements
  • Gunakake UPDATE, MERGE, DELETE, lan TRUNCATE.

Modul 8: Nggunakake Fungsi sing Dibangun

Modul iki ngenalake sawetara fungsi sing dibangun ing SQL Server 2016.Lessons

  • Query Writing with Built-In Functions
  • Nggunakake Fungsi Konversi
  • Nggunakake Fungsi Logis
  • Nggunakake Fungsi Nggawe NULL

Lab: Nggunakake Fungsi Dibangun ing

  • Query Writing sing Gunakake Fungsi Konversi
  • Query Writing sing nggunakake fungsi Logis
  • Query Writing sing Test for Nullability

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Nerangake jinis fungsi sing diwenehake dening SQL Server, banjur fokus ing nggarap fungsi skalar
  • Nerangake carane nggawe tegas ngonversi data antarane jinis nggunakake sawetara fungsi SQL Server
  • Nerangake carane nggunakake fungsi logis sing ngevaluasi ekspresi lan bali asil skalar.
  • Nerangake fungsi tambahan kanggo nggarap NULL

Modul 9: Grouping and Aggregating Data

Modul iki nggambarake cara nggunakake fungsi sing agregat

  • Nggunakake Fungsi Agregat
  • Nggunakake GROUP BY Clause
  • Filtering Groups karo HAVING

Lab: Grouping and Aggregating Data

  • Query Writing sing Gunakake GROUP BY Clause
  • Query Writing sing Gunakake Fungsi Agregat
  • Query Writing sing Gunakake Fungsi Agregat Béda
  • Query Writing sing Filter Kelompok karo Clause HAVING

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Nerangake fungsi aggregat sing dibangun ing SQL Server lan nulis pitakon nggunakake.
  • Tulis pitakon sing nganggo baris kanthi nggunakake klompok GROUP BY.
  • Tulis pitakon sing nggunakake klausa HAVING kanggo nyaring kelompok.

Modul 10: Nggunakake Subkategori

Modul iki nggambaraké sawetara jinis subkelas lan carane lan nalika nggunakake them.Lessons

  • Subkategori
  • Subkategori
  • Nggunakake Gamelan Predikat karo Subwara

Lab: Nggunakake Subkategori

  • Query Writing sing Gunakake Subkategori Self-Contained
  • Query Writing sing Gunakake Subkategori Skalar lan Multi-Hasil
  • Query Writing sing Gunakake Subqueries Correlated lan Claus EXISTS

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Nerangake ngendi subkategori bisa digunakake ing statement SELECT.
  • Tulis pitakon sing nggunakake subwara ing correlated ing statement SELECT
  • Tulis pitakon sing nggunakake predikat EXIS ing sajrone WHERE kanggo nyoba kanggo ana baris kualifikasi
  • Gunakake predikat EXIS kanggo ngetes cekap ana jroning baris ing subkumpulan.

Modul 11: Nggunakake Tabel Ekspresi

Sadurunge ing Course iki, sampeyan sinau babagan nggunakake subqueries minangka expression sing ngasilake asil menyang njaba query panggilan. Kaya subquarium, ekspresi meja iku ekspresi query, nanging ekspresi tabel ngluwihi gagasan iki kanthi ngijini sampeyan menehi jeneng lan bisa ngasilake asil sing bakal digunakake karo data ing sembarang relational table sing sah. Microsoft SQL Server 2016 ndhukung papat jinis ekspresi tabel: tabel, tabel tabel umum (CTEs), views, lan fungsi-fungsi sing lumaku ing tabel (TVFs). Ing modul iki, sampeyan bakal sinau kanggo nggarap wujud ekspresi meja iki lan sinau carane nggunakake aplikasi kasebut kanggo nggawe pendekatan modular kanggo nulis queries.Lessons

  • Nggunakake Ndeleng
  • Nggunakake Fungsi Inline Table-Valued
  • Nggunakake Tabel Umume
  • Nggunakake Ekspresi Tabel Umum

Lab: Nggunakake Tabel Ekspresi

  • Query Writing sing Gunakake Ndeleng
  • Query Writing Sing Nggunakake Tabel Derived
  • Query Writing sing Gunakake Tabel Ekspresi Umum (CTEs)
  • Query Writing That Sue Inline Expressions-Valued Expressions

Sawise ngrampungake modul iki, sampeyan bakal bisa:

  • Tulis pitakon sing ngasilake asil saka views.
  • Gunakake pernyataan CREATE FUNCTION kanggo nggawe TVFs inline sing prasaja.
  • Tulis pitakon sing nggawe lan njupuk asil saka tabel sing asalé.
  • Tulis pitakon sing nggawe CTEs lan asil bali saka ekspresi tabel.

Modul 12: Nggunakake Operator Set

Modul iki nepungake carane nggunakake operator pesawat UNION, INTERSECT, lan EXCEPT kanggo mbandingake baris antarane rong sets.Lessons input

  • Query Writing karo operator UNION
  • Nggunakake Cepet lan INTERSECT
  • Nggunakake APPLY

Lab: Nggunakake Operator Setel

  • Query Writing sing Gunakake Operator UNION Set lan UNION ALL
  • Query Writing sing Gunakake CROSS APPLY lan OUTER APPLY Operator
  • Query Writing sing Gunakake EXCEPT lan INTERSECT Operator

Sawise ngrampungake modul iki, siswa bakal bisa:

  • Tulis pitakon sing nggunakake UNION kanggo gabungke tandha input.
  • Tulis pitakon sing nggunakake UNION ALL kanggo nggabungake set input
  • Tulis pitakon sing nggunakake operator EXCEPT kanggo bali mung baris ing siji set nanging ora liyane.
  • Tulis pitakon sing nggunakake operator INTERSECT kanggo bali mung larik sing ana ing set loro
  • Tulis pitakon nggunakake operator CROSS APPLY.
  • Tulis pitakon nggunakake operator OWN APPLY

Modul 13: Nggunakake Windows Ranking, Offset, lan Agregat Fungsi

Modul iki nggambarake manfaat nggunakake fungsi jendhela. Watesan fungsi jendhela menyang baris sing ditemtokake ing klausa OVER, kalebu partisi lan pigura. Tulis pitakon sing nggunakake fungsi jendhela kanggo operate ing jendhela larik lan bali peringkat, agregasi, lan asil comparison comparison.Lessons

  • Nggawe Windows karo OVER
  • Njelajah Fungsi Window

Lab: Gunakake Windows Ranking, Offset, lan Aggregate Functions

  • Query Writing sing nggunakake fungsi Peringkat
  • Query Writing sing nggunakake Offset Functions
  • Query Writing sing nggunakake fungsi Agregat Window

Sawise ngrampungake modul iki, siswa bakal bisa:

  • Nerangake komponen T-SQL sing digunakake kanggo netepake jendhela, lan sesambungan antarane.
  • Nulis pitakonan sing nggunakake klausa OVER, kanthi partitioning, ordering, lan framing kanggo netepake jendhela
  • Tulis pitakon sing nggunakake fungsi agregat jendhela.
  • Tulis pitakonan sing nggunakake fungsi peringkat jendhela.
  • Tulis pitakon sing nggunakake fungsi tutupan jendhela

Modul 14: Pivoting lan Grouping Sets

Modul iki nggambarake pitakon nulis sing pivot lan prabédan asil pesawat. Tulis pitakon sing nemtokake macem-macem klompok karo kumpulan kelompone Pandhuan

  • Queries Writing with PIVOT and UNPIVOT
  • Nggarap Grouping Sets

Lab: Pivoting lan Grouping Sets

  • Query Writing sing nggunakake Operator PIVOT
  • Queries Writing sing nggunakake Operator UNPIVOT
  • Queries Writing sing nggunakake GROUPING SETS CUBE lan ROLLUP Subclauses

Sawise ngrampungake modul iki, siswa bakal bisa:

  • Nerangake carane pivoting data bisa digunakake ing pitakon T-SQL.
  • Tulis pitakon sing pangsi data saka kolom menyang kolom nganggo operator PIVOT.
  • Tulis pitakon sing mbatalake data saka kolom bali menyang baris kanthi nggunakake operator UNPIVOT.
  • Tulis pitakon nggunakake subclause GROUPING SETS.
  • Tulis pitakon sing nggunakake ROLLUP lan CUBE.
  • Tulis pitakon sing nggunakake fungsi GROUPING_ID.

Modul 15: Ngleksanani Prosedur Disimpen

Modul iki nggambarake carane ngasilake asil kanthi nglakoni prosedur sing disimpen. Paramèter pass kanggo prosedur. Nggawe prosedur sing disimpen prasaja sing encapsulate statement SELECT. Mbangun lan nglakokne SQL dinamis nganggo EXEC lan sp_executesql.Lessons

  • Ndamel Data kanthi Prosedur Nyimpen
  • Parameters Passing to Stored procedures
  • Nggawe Prosès Disimpen Prasaja
  • Nggarap Dynamic SQL

Lab: Ngleksanake Disimpen Procedures

  • Nggunakake pernyataan EXECUTE kanggo Nyuwun Prosedur Disimpen
  • Parameters Passing to Stored procedures
  • Ngleksanake System Stored Procedures

Sawise ngrampungake modul iki, siswa bakal bisa:

  • Nerangake prosedur sing disimpen lan panggunaane.
  • Tulis statement T-SQL sing nglakokake prosedur sing disimpen kanggo ngasilake data.
  • Tulis statement EXECUTE sing mlebu paramèter input kanggo prosedur sing disimpen.
  • Nulis sakumpulan T-SQL sing nyiapake paramèter output lan nglakokaké tata cara sing disimpen.
  • Gunakake statement PROCEDURE kanggo nulis prosedur sing disimpen.
  • Gawe prosedur sing disimpen sing nampa parameter input.
  • Nerangake carane T-SQL bisa digawé kanthi dinamis.
  • Tulis pitakon sing nggunakake SQL dinamis.

Modul 16: Pemrograman kanthi T-SQL

Modul iki nggambarake carane nambah kode T-SQL karo unsur programming.Lessons

  • Unsur-unsur Pemrograman T-SQL
  • Ngontrol Program Flow

Lab: Programming with T-SQL

  • Declaring Variabel lan Delimiting Batches
  • Nggunakake Unsur Control-Of-Flow
  • Nggunakake Variabel ing Dynamic SQL Statement
  • Nggunakake Sinonim

Sawise ngrampungake modul iki, siswa bakal bisa:

  • Nerangake carane Microsoft SQL Server ngruwat nglumpukke saka statements minangka kelompok.
  • Nggawe lan ngirim sakumpulan kode T-SQL kanggo execution dening SQL Server.
  • Nerangake carane SQL server nyimpen barang sak wentoro minangka variabel.
  • Tulis kode sing nyatakake lan nyerahake variabel.
  • Nggawe lan njaluk sinonim
  • Jelasake elemen kontrol-saka-aliran ing T-SQL.
  • Nulis kode T-SQL nggunakake IF ... ELSE blok.
  • Nulis kode T-SQL sing nggunakake WHILE.

Modul 17: Nglampahi Kesalahan Ngatasi

Modul iki nepungake penanganan kesalahan kanggo T-SQL.Lessons

  • Ngleksanakke penanganan kesalahan T-SQL
  • Ngleksanakke penanganan struktural

Lab: Ngleksanakke Kesalahan

  • Ngganti kesalahan karo TRY / CATCH
  • Nggunakake THROW kanggo ngirim pesen kesalahan bali menyang klien

Sawise ngrampungake modul iki, siswa bakal bisa:

  • Ngleksanakake penanganan kesalahan T-SQL.
  • Ngleksanakke penanganan eksplisit terstruktur.

Modul 18: Nglakoni Transaksi

Modul iki nggambarake carane ngleksanakake transactions.Lessons

  • Transaksi lan mesin database
  • Ngontrol transaksi

Lab: Ngleksanakke Transaksi

  • Ngontrol transaksi kanthi BEGIN, COMMIT, lan ROLLBACK
  • Nambahake penanganan kesalahan menyang pemblokiran CATCH

Sawise ngrampungake modul iki, siswa bakal bisa:

  • Jelasake transaksi lan beda antarane batch lan transaksi.
  • Nggambarake batches lan carane ditangani dening SQL Server.
  • Nggawe lan ngatur transaksi nganggo statement language control transaction (TCL).
  • Gunakake SET XACT_ABORT kanggo netepake SQL Server penanganan transaksi ing njaba TRY / CATCH block.

Latihan sing Upcoming

Ora ana acara sing bakal ditemokake ing wektu iki.

Silakan nulis ing info@itstechschool.com lan hubungi kita ing + 91-9870480053 kanggo biaya kursus & biaya, jadwal & lokasi

Selehake We a Query

Kanggo luwih rinci, hubungi kami.


reviews