blog

singkawang
10 Mar 2017

Nimbulaké Donya DevOps, ITIL & Agile

/
Posted By

DevOps, ITIL & Agile Impacts

Ganti minangka dina, lan saiki ora kaya sadurunge, owah-owahan bisnis lan inovasi wis cepet. Organisasi lan klien ngupaya kanggo panyedhiya layanan IT dadi luwih responsif lan ngirim owahan layanan reguler kanthi kualitas sing luwih dhuwur, sing ndadekke babagan layanan sing ndadekake liyane insentif kanggo bisnis. ITIL minangka struktur donya sejatine kanggo ngirim lan nliti inovasi minangka layanan menyang bisnis. Deft yaiku sistem sing bisa nyepetake pangembangan lan panata aplikasi (nggunakake prosedur lan tata cara, kayata Scrum). DevOps minangka téori utawa metode sing bisa ngakoni kaluwihan sing luwih apik lan pangangkut sing luwih cepet liwat strategi nimble kaya.

Ing tumpang tindih

DevOps nglindhungi maneka bagean saka tahapan lifecycle ITIL. Perkembangan aplikasi (Agile) intersects outline layanan ITIL liwat pindhah layanan. Manajemen aplikasi ngliwati bagean luwih saka siklus ITIL. Nalika operasi layanan diwiwiti ing garis layanan liwat owah-owahan layanan sing konsisten.

 

DevOps

  • DevOps minangka "prasetya kalebu" cara kanggo nangani pangembangan pembangunan Agile:
  • Asosiasi lan keterlibatan operasi kelompok kanthi kelompok pengembangan utama kabeh liwat siklus pembangunan
  • Keterlambatan operasi kelompok minangka ahead saka jadwal minangka kepikiran ing tengah definisi visi lan sanksi kanggo pengaturan layanan
  • Kontribusi kelompok operasi kanggo prasyarat teknis lan aplikasi kanggo layanan lan pitutur ing attainability saka rencana ngajar sing ngajokaken
  • Deleng organisasi sing diwatesi kanthi cara iki nguatake wektu luwih cepet menyang pasar owah-owahan kegunaan aplikasi anyar utawa ditingkatake
  • Ngilangi tingkat kuciwo anyar sing discharges, refreshes ngatasi luwih cepet lan wektu sing luwih cepet ing kasus alur owah-owahan
  • Aplikasi mekanisasi layanan kanggo ngenali model proses "biasa, umpamane, owah-owahan standar utawa debit rutin refresh

 

ITIL

Gagasan kerjasama iki, korespondensi sing dianyari lan tanggapan bisnis ora ana ing njaba kanggo ITIL. Pancen, struktur ITIL musatake manawa prelu nglebokaké manajer manajemen lan manajemen aplikasi ing wiwitan teknik, periode layanan, rencana layanan lan pamindhahan layanan. ITIL ngandharake manawa operasi kerangka operasi-teknis kelompok-kelompok khusus-kudu menehi saran awal kanggo outline lan pembangunan klompok ing supportability lan kabugaran saka aplikasi kanggo kondisi urip. Padha kudu menehi kontribusi ing desain teknis kanggo "pengaturan layanan," kalebu engineering service, engineering application, ngatur desain, desain data, engineering database lan sebagainya.

Kekuwatan Tunggal

Staff manajemen aplikasi (sing tanggung jawab kanggo kabeh proses aplikasi-ora mung sing digawe ing omah) kudu dikunci kanthi tepat ing wektu urip. Bebener bakal diwenehake, mesthine wong-wong mau bisa nggarap bisnis kasebut, individu kasebut dadi pemimpin hubungan bisnis (BRM) lan proprietor layanan kanggo ngenali, menehi ciri lan ngrekam kabeh "pranata layanan" prasyarat lan njamin iki kejiret ing kontrak layanan kanggo layanan sing anyar utawa diganti.

Minangka dituduhake dening ITIL, klompok manajemen aplikasi kudu bisa kerja bebarengan karo tanduran pembangunan sing tetep pusat ing jejere garis layanan lan layanan pindhah kanthi cepet lan ngirim aplikasi sing minangka bagéan saka pengaturan layanan agregat. Perkembangan nimble konsentrasi ing perkembangan cepet latihan ngliwati rencana layanan lan pamindhahan layanan, manajemen aplikasi ngurusi aplikasi liwat lifecycle layanan kabeh saka metodologi liwat garis utuh lan mindhah (nggarap pembangunan) lan dadi operasi lan perubahan nonstop. Pendekatan iki njamin yen pengaturan layanan (sing ngemot aplikasi) dikirim kanthi apik lan uga tetep ing kinerja ing antarane operasi urip kanggo ngatasi masalah bisnis klien lan klien.

Kaya DevOps, ITIL uga seneng banget babagan pemanfaatan "modhèl" lan aplikasi mekanisasi layanan kanggo nggedhekake produktivitas, eksekusi cepet lan biaya sing luwih murah. Apa sing ditandhani ITIL, sing bisa, yaiku supaya efektif, supplier IT kudu pisanan dadi prosedur lan proses-driven sadurunge bisa mangerteni kaluwihan paling ekstrim komputerisasi. Owah-owahan utawa pamindhahan standar "tampilan" kudu dilapurake dhisik lan rusak, "crevices" kudu ditarik metu, lan prosedur lan antarmuka kudu luwih gampang lan rapi. Ing wekdal punika, paling apik kaluwihan bisa ditindakake.

Ora ana keraguan sing ITIL minangka pusat industri paling apik kanggo IT. Supaya bisa uga, panyedhiya layanan IT kudu entuk manfaat lan nggabungake praktik timbal balik sing paling apik-kalebu Agile and DevOps-sing wis muncul kanggo nambah pengaturan karo bisnis lan klien, ngunggahake kualitas lan eksekusi layanan IT, ningkatake kinerja alat transportasi, lan biaya umum TI.

Kanggo njaga ing bab iki, ndeleng dalan, The Intersection of DevOps lan ITIL®.

Ninggalake a Reply

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!