blog

Ringkesan Sertifikasi ITIL - Dasar-dasar ITIL
23 Mar 2018

Ringkesan Sertifikasi ITIL - Dasar-dasar ITIL

/
Posted By

Ringkesan Sertifikasi ITIL

Sertifikat ITIL dipikirake minangka syarat sing ora ditliti ing IT Service Management, sauntara ditemokake dening saben merek lan profesional sing penting. Sing nduweni sertifikat iki ing resume viewed minangka luwih gumantung ing interview proyek. Kanthi ITIL, organisasi saiki wis siap kanggo ngirim proyek sing efektif lan gedhe marang customer.

Struktur nggawe layanan lan nyetel pedoman kanggo saben pakar kanggo njupuk sawise. Sadurunge miwiti kesiapan sampeyan kanggo njupuk ujian Sertifikasi ITIL, prabawa ngerti gagasan-gagasan utama, cara kerjane lan apa sing diarepake kanggo saben pesaing supaya bisa dijamin.

Apa sertifikat ITIL

ITIL tetep kanggo Pustaka Infrastruktur Teknologi Informasi lan struktur sing menehi tantangan praktik sing digunakake sacara wiyar minangka bagian saka Manajemen Layanan TI, ITSM lan layanan sing beda-beda sing arep menehi layanan kualitas marang pelanggan lan klien. Motivasi dhasar supaya entuk sertifikat iki kanggo menehi organisasi cara sing kuat kanggo nggedhekake ROI lan ngatasi proses bisnis. Ksatria sing didegaké bisa ditemokake minangka contender efektif kanggo mimpin organisasi kasebut kanthi cara sing bener.

Siklus Layanan Layanan ITIL

Kanggo kenyamanan para profesional lan organisasi IT, ITIL diisolasi dadi limang kelas sing patut ditemtokake, dadi tartamtu

  • Strategi Layanan ITIL
  • Desain Layanan ITIL
  • ITIL Service Transition
  • Operasi Layanan ITIL
  • ITIL Perbaikan Layanan Lanjut

Ing titik nalika kabeh limang komponen digabungake, piranti kasebut nyebabake siklus layanan lan dipisahake dadi klasifikasi sing luwih maju kanggo ngetrapake tugas gedhe menyang proses littler. Bagian kasebut ndadekake wakil kanggo ngirim proyek lan ngrampungake ing acara tartamtu.

Konsep Tunggal ITIL: Proses, Fungsi

Komponen ITIL sing nggumunake limang iki uga diisolasi menyang proses pangolahan lan kapasitas sing beda-beda miturut panjaluke organisasi. Iki dipisahake dadi segmen manajemen sing beda-beda, contone, nggoleki panyuwunan, watesan manajemen, ngeculake lan manajemen acara lan manajemen acara antarane akeh klasifikasi sing beda.

Saben subkategori saka tingkat komponen utama dipisahake menyang proses utawa fungsi sing beda minangka fitur saka struktur ITIL.

Maca uga: Persiapan Ujian Yayasan ITIL | Gratis ITIL Mock Tests for Practice

ITIL Core Component: Strategy Service

Istilah Service Strategy nyatakake prosedur sing bisa diajokake pakar kanggo nyiapake siklus hidup layanan kanthi cekap. Saben strategi digawe kudu cocog karo apa kabutuhan customer lan gol ngalangi sing dawa.

Layanan Strategi Layanan

Subjek inti tambahan dipisahake dadi pirang-pirang wilayah.

Proses Manajemen Portofolio Layanan - Portofolio layanan nuduhake kabeh layanan sing dianakake dening organisasi lan diisolasi dadi telung komponen penting - layanan pipeline, indeks layanan lan layanan sing ditarik.

Proses Manajemen Request - Proses iki ngatur pangerten apa kabutuhan klien lan nggayuh panjalukan kanggo nggayuh item utawa layanan. Ngerteni klien lan njaluk supaya bisa didol,

Profil klien - Categorizes klien menyang macem-macem bagian lan paham prasyarat sing.

Conto Kegiatan Bisnis - Sawise klien wis rampung mandheg, iku kesempatan sing gedhe kanggo dissect tumindak lan carane padha entuk manfaat layanan kanggo pemicu panyuwunan.

Proses Manajemen Keuangan - Istilah finansial nganggep bagian dhasar lan sudut pandang iki dissects ing ngendi organisasi entuk bayar saka, nggawe rencana finansial, saupama angsuran digawe dening customer lan ngetokake klien utawa pelanggan kanthi biaya operasional penting kanggo menehi jaminan layanan.

ITIL Core Component: Desain Layanan

Piranti layanan nduweni lifecycle dhewe lan komponen nyata diarani minangka Four Ps of Service design. Padha,

  • Individu - HR sing dibutuhake kanggo nindakake prosedur kasebut
  • Proses - Proses manajemen layanan sing penting kanggo operasi
  • Item - Inovasi dasar lan aksesori kudu rampung

Ketidakhadiran - Komponen sing ndhukung, pihak luar tetep kudu ndhukung layanan sing ora bisa ditangani.

ITIL Core Component: Service Transition

Tujuan inti nggunaake transisi layanan yaiku kanggo njamin nalika proses anyar dibangun lan dikirim ing bisnis IT, dheweke rampung tanpa clashing karo aturan sing disetel dening organisasi.

Saben item lan layanan sing diklumpukake ditransfer ing cara klien bisa ngasilake hasil kasebut. Ngira duwe kontrol lengkap babagan kaluwihan, dadi peralatan utawa program, nyetujui layanan lan panggunaan.

  • Sapérangan komponen ing klasifikasi iki kalebu,
  • Ganti manajemen
  • Ganti evaluasi
  • Manajemen Undertaking (Perencanaan lan Dhukungan Transisi)
  • Pengembangan Aplikasi
  • Manajemen Discharge lan Penyebaran
  • Layanan persetujuan lan uji coba
  • Layanan Asset lan Konfigurasi Manajemen
  • Manajemen Informasi

ITIL Core Component: Operasi Layanan

Operasi Layanan minangka komponèn liya saka sertifikasi ITIL lan nggabungake rundown pangolahan sing kudu rampung kanthi efektif kanggo sacara efektif nyampaikan apa sing diantisipasi pelanggan saka tumindak.

Mlumpat saka manajemen acara, manajemen kedadeyan kanggo ngurus beboyo lan bagean teknis saka tugas sing ditrapake miturut bagean operasi layanan.

Tujuan asas komponen kasebut yaiku kanggo njamin tuntutan klien kanthi jumbuh ketemu, kekecelan layanan ditampung ing wektu lan operasi rutin rampung langsung utawa masalah teknis. Supplier layanan iki tanggung jawab kanggo njamin layanan sing efektif lan sah kanggo layanan. Bagean-bagian liyane saka layanan komponen inti ITIL kalebu,

  • Manajemen acara
  • Manajemen acara
  • Kepuasan panjaluk
  • Manajemen akses
  • Manajemen masalah
  • Kontrol operasi IT
  • Manajemen Kantor
  • Manajemen aplikasi
  • Manajemen teknis

ITIL Core Component: Perbaikan Layanan Terusan (CSI)

Idea nyopir CSI banget dhasar. Saben organisasi kudu entuk kabisane lan nggawe kuwalitase. Informasi lan wawasan saka wektu kepungkur bakal digunakake kanggo nggawe prosedur sing bakal ditindakake kanggo organisasi sawise.

Layanan Peningkatan Layanan tansah nggawe prosedur anyar, nglakokake pendekatan sing luwih apik kanggo ngedhunake spekulasi lan fokus ing nyekel lan saliyane ngupayakake klien anyar. Kasile beda lan gagasan sing digandhengake karo CSI yaiku,

  • Evaluasi Proses
  • Inisiatif CSI
  • Observasi Inisiatif CSI

Sertifikasi ITIL minangka pemeriksaan sing cukup rumit kanggo para pendatang anyar nanging kanggo ahli sing wis tuntas ing organisasi IT kanggo wektu sing cukup akeh, bisa nemokake gagasan sing kurang dituntut. Iki minangka komponen inti lan subkategori sing béda-béda karo ITIL. A sinopsis kiat kanggo menehi apa sertifikat punika bab sadurunge sampeyan nuduhake munggah kanggo ujian kanggo mungkasi sing pinercaya ahli. Kasil sing efektif bakal bisa narik manajer lan merek sing luwih apik kanggo nemtokake sampeyan kanggo organisasi.

Ninggalake a Reply

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!