blog

Become-a-Certified-Professional-Purchasing-Manager
26 Dec 2017

ITIL: Beda antarane Manajemen Insiden lan Manajemen Masalah

CaraneITIL mbédakaké Masalah lan Insiden

Understudies ing kelas ITIL® Foundation kerep nyangka sing menehi testing kanggo misahake antarane kedadeyan lan masalah. Kanggo ngatasi masalah iki lan menehi iluminasi, blog iki bakal mbedakake beda-beda ing antarane kedadeyan lan masalah, cara disambungake, lan ngapa bedane.

Apa iku Insiden ing ITIL?

Minangka dituduhake dening ITIL, episode minangka intrusi spontan kanggo layanan utawa debasement ing sipat layanan. Apa sing kerep nemtokaken urutan barang minangka kedadeyan iku ora samesthine apa persetujuan tingkat layanan (SLA) wis rusak. Dadi sing bisa, ITIL uga njupuk konsekuensi kanggo ngalami kedadean sadurunge SLA wis dipecah supaya bisa mbedakake utawa ngatasi pengaruh.

Ing istilah layman, episode punika minangka ukara sing mandheg.

Apa masalah ing ITIL?

Minangka dituduhake dening ITIL, masalah minangka sumber saka paling sethithik sak episode. Masalah bisa diarani paling ora sapisan, utawa bisa digedhekake tanpa ana episode mbandhingake.

Ing istilah awam, masalah minangka penyebab saka penyebab utawa panyebab potensial utawa paling sethithik sakwise pemadam kebakaran.

Apa hubungan antara kedadean lan masalah ing ITIL?

Minangka aturan, sesambetan ing antawisipun kalih inggih punika salah satunggiling masalah inggih punika alesan paling sethithik kedadosan. Ing kasus apa wae, bisa ditrapake kanggo dumadi (utawa pengumpulan episod) sing digawe dening luwih saka siji masalah.

Yagene ITIL beda-beda antarane kedadean lan masalah?

Tujuan ngenali kedadeyan lan masalah padha karo kahanan sing nyingkirake lan hasil akhir. Masalah sing nyebabake, lan episode sing ana ing impact.

ITIL nyuwun asosiasi kanggo ngakoni bab-bab kasebut kanthi cahya saka kasunyatan sing loro kasebut kerep dianggep lan dienggoni kanthi cara sing ora kaduga. Pungkasane, sajrone episode kasebut mbuktekake manawa layanan apa wae sing kena pengaruh wis ora ana maneh. Ora nyatakake yen kedadeyan kasebut ora bakal diulang maneh. Nalika aku ngomong "ora sengaja," elinga yen bisa mung sethithik utawa taun-taun 10. Kasunyatan prakara iku yen tekad kanggo episode ora ana owah-owahan.

Masalah, ing kasus apa wae, yaiku alesan kedadeyan. Kita bisa nggunakke cara khas kanggo mbedakake sumber root saka masalah lan pungkasanipun ngatasi masalah kasebut. Ing titik nalika tekad, pangowahan manajemen digambarake ing cahya saka fakta sing ngarah marang sumber sing asring kerep migunakake sawetara bebaya.

Manajemen kedadeyan sing kuwat njamin yen minangka panyedhiya layanan sampeyan bisa njaga jaminan sing digawe ing SLA sampeyan kanthi menehi sistem kanthi cepet mbenerake layanan nalika iku penting. Manajemen masalah njamin yen minangka panyedhiya layanan sampeyan bisa responsif nanggepi acara karo tujuan sing ora diulang lan proaktif nonton episode.

Iki minangka tata cara sing misahake wiwit rutin mbutuhake pangkat lan latihan aptitude sing beda. Manajemen kedadeyan kudu cepet nyedhiyakake layanan sing cocog karo SLA sing disusun manawa manajemen masalah kudu mbedakake sumber-sumber saka episode. Ing sawetara kasus bisa diatasi kanthi persis, panyedhiya layanan kudu ngetokake utawa nggedhekake pemadaman sing saiki.

Solusi Kita

Understanding ngemot proses lan strategi manajemen masalah sajrone nemu lingkungan kerja tartamtu ing Course Manajemen Pengalaman Masalah kita. Pendekatan non-konfirmasi, sing nyedhiyakake dhasar sing disedhiyakake bisa nyedhiyakake peserta didik ing apparatuses sing diwajibake kanggo aplikasi ITIL sing bisa dipercaya.

Kursus Related

ITIL Training & Certification

In Just 3 Days
Saiki Dhaftar

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!