blog

17 Feb 2017

Apa Microsoft Azure | Windows Azure

Microsoft Azure utawa Windows Azure

Microsoft Azure, sawetara wektu kepungkur sing dikenal minangka Windows Azure, yaiku panggung komputasi kang didistribusikake dening Microsoft. Iku menehi layanan ruang lingkup awan, kalebu kanggo tokoh, ujian, panyimpenan lan jaringan. Klien bisa milih lan nelusur layanan kasebut kanggo nggawe lan ngukur aplikasi anyar, utawa mbukak aplikasi sing ana, ing maya masyarakat umum.

Microsoft Azure dikonsep umum minangka Platform minangka Service (PaaS) lan Infrastruktur minangka iklan Service (IaaS).

Microsoft nyusun layanan Azure menyang 11 utama item utama:

  • Ngétung -Layanan kasebut menehi mesin virtual, kompartemen, nyiapake clump lan aplikasi remot njaluk.
  • Web lan seluler - Layanan kasebut ningkatake pengembangan lan pengaturan aplikasi web lan portabel, lan uga menehi komponen kanggo administrasi API, peringatan lan ngumumke.
  • Penyimpenan data - Klasifikasi iki nggabungake Database dadi Service Service kanggo SQL lan NoSQL, lan tambahan sing ora disusun lan didadekake panyimpenan.
  • Analytics - Layanan kasebut menehi pemeriksaa lan panyimpenan sing dispersed, lan tambahan investigasi, pemeriksaan data ageng, tlaga data, learning machine lan data warehousing.
  • Jaringan - kumpul iki nggabungake jaringan virtual, asosiasi lan lawang sing ditentokake, lan uga layanan kanggo administrasi kegiatan, pengaturan tumpukan lan kerangka jeneng wilayah (DNS) sing gampang.
  • Jaringan pangiriman media lan konten (CDN) - layanan iki ngemot babagan panyuwunan, enkoding, lan media maneh lan indeksasi.
  • Integrasi sinergi - iki minangka layanan kanggo penguat server, penyuluhan situs lan hubungan mismatik lan mbukak pribadi.
  • Manajemen identitas lan akses (IAM) - Iki janjeni tawaran mung klien sing disetujoni bisa nggunakke layanan Azure, lan mbantu ngunci kunci enkripsi lan data klasifikasi liyane.
  • Internet iku (IoT) - layanan kasebut bantuan klien ngrebut, ngawasi, lan nganalisa data IOT saka sensor lan gadget sing beda.
  • Pengembangan - pangembang aplikasi bantuan bantuan iki mbagi kode, nguji aplikasi lan nlacak masalah potensial. Azure ndhukung ruang lingkup pemanfaatan pemrograman pemanfaat, kayata JavaScript, Python, .NET lan Node.js.
  • Manajemen lan keamanan - item kasebut mbantu eksekutif maya ngurusi organisasi Azure, jadwal lan mbukak pekerjaan, lan nggawe robotisasi. Item iki uga nambah kemampuan kanggo mbedakake lan menehi reaksi marang bebaya keamanan maya.

Layanan lengkap Azure tansah diganti. Klien kudu mriksa situs Microsoft Azure kanggo overhauls.

Kajaba sing padha karo tahap awan mbukak liyane, sawetara asosiasi nggunakke Azure kanggo penguat data lan pemulihan. Salajengipun, sawetara asosiasi nggunakke Azure minangka pilihan liyane kanggo fokus data dhewe. Minangka gantos kanggo nyelehake sumber daya menyang server lan panyimpenan ing caket, asosiasi kasebut bisa mbukak sawetara, utawa kabeh, aplikasi bisnis ing Azure.

Microsoft presented Azure ing Oktober 2008. Tahap awan awalnya disebut Windows Azure, nanging dirilis ulang ning Microsoft Azure ning April 2014. Azure menyaingi tahap awan mbukak liyane, kalebu Amazon Web Services (AWS) lan Google Cloud Platform.

Kanggo njamin aksesibilitas, Microsoft wis Azure pusat data sing adoh lan jembar. Ing Januari 2016, Microsoft ngandika layanan Azure bisa diakses ing 22 lokal ing ndonya, kalebu ing Amerika Serikat, Eropah, Asia, Australia lan Brasil.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!