blog

8 Bisa 2017

Apa Network Time Protocol (NTP)? Deleng uga A Complete Guide

/
Posted By

Jaringan Wektu Protokol (NTP)

apa Jaringan Wektu Protokol (NTP)?Pancen, iku protokol jaringan sing digunakake kanggo nyinkronake wektu antarane sistem komputer liwat jaringan paket. Iku wis watara wiwit pertengahan 1980s lan digawe dening David Mills ing Universitas Delaware; iki minangka salah sawijining protokol sing paling akeh pengalamane sing isih ana ing Internet. NTP ngganti wektu liyane sinkronisasi inovasi sing ora duwe kapasitas sawetara kanggo ngganti wektu ing tampilan area sumber wektu utawa server wektu bab ahli waris utawa acclimating kanggo macem-macem ditundha ditemokake ing mbukak jaringan informasi Penggilingan.

NTP wis ngalami owah-owahan macem-macem wiwit wiwitan taun sadurunge 30. Adaptasi NTP 0 dicirikan ing RFC 958 ing September saka 1985. NTPv0 bisa ngrampungake presisi wektu ing millisecond sawetara. Ing 1988, RFC 1059 nandakake NTPv1, sing nandakake tuning NTP kanggo server customer lan mode sing dienggo bareng. Ing 1989, RFC 1119 nandakake NTPv2, sing kalebu babagan protokol manajemen lan rencana konfirmasi, sing isih digunakke minangka bagian saka varian jaman saiki. RFC 1305, sing ternyata ana ing 1992, ditondoi NTPv3. NTPv3 kalebu penemuan lan pamriksan blunder ekstra, sing mbantu pelanggan milih antarane macem-macem sumber dasi. Mode komunikasi uga dikenal kanthi gampang kanggo nyepetake wektu kanthi multi jaringan. Ing 2010, RFC 5905 disebarake karo rincian kanggo NTPv4 nanging dianyari dening RFC 7822 ing Maret 2016. NTPv4 minangka adaptasi NTP saiki. Iku tansah ngukur ukuran komponen sing padha saka NTPv3 nanging kalebu ndhukung IPv6 minangka protokol jaringan dhasar. Verifikasi luwih apik lan menehi protokol keamanan sing luwih penting.

NTP migunakake macem-macem pengaturan sumber wektu. Saben level sistem progresif dikenal minangka stratum lan didhukung kanthi angka numerik diwiwiti karo nol (0). Nalika sampeyan nyakup kaping, sumber lan nyinkronake menyang sumber sing luwih dhuwur ing stratum (nurunake angka numerik), sampeyan nambah 1 ing peringkat stratum. Kita bisa ngukur tingkat stratum minangka tingkat kepercayaan saka sumber wektu. Zero iku paling bisa diandelake, lan 15 minangka minimum sing bisa dipercaya manut ing tingkat sing padha. A stratum saka 16 ora disinkronisasi lan diarani gila. Piranti stratum tingkat 16 ora dadi sumber wektu sing substansial. NTP biasane ngirim wektu ing Coordinated Universal Time (digunakake disebut Coordinator Universal Time utawa UTC). Ngganti wektu tetanggan kudu bisa ing server wektu utawa ing gadget customer.

Pengiriman standar NTP kanggo usaha yaiku sumber wektu saka sumber sing dipercaya, contone, sumber wektu administrasi. Ing Amerika Serikat, Institut Standar lan Teknologi Nasional wis kaping server sing bisa disinkronake. Ing tf.nist.gov/tf-cgi/servers.cgi, sampeyan bisa nemokake rundown server wektu, wilayah lan lokasi IP kanggo nunjukake server wektu. Nalika sampeyan milih wektu kanggo server wektu tetanggan lan tambah akeh stratum, sampeyan bisa nggunakke minangka sumber wektu ing njero jaringan gawean. Saklar lan switch (Cisco lan liya-liyane) banjur bisa nggambar wektu saka server wektu, lan sawise iku bisa pindhah menyang dadi sumber wektu saka gadget ing sasi mau. Paling akeh sistem kerja bakal nambah NTP kalebu Windows. Kabeh varian saka Windows wiwit Windows 2000 wis nduweni Windows Time Service (W32Time) kanggo nyelarasake wektu nggunakake NTP.

Ing jaringan dina iki, wektu bisa diselarasake ing milliseconds utawa akeh milliseconds, nanging ngapa? Sing gumantung! Iku gumantung marang aplikasi sing digunakake lan persyaratane kanggo wektu. Bisa uga, yen nduweni jam sing "wicaksana" bisa uga cukup kanggo ngerti nalika email digawe lan uga ditampa. Perangko wektu ing kapasitas dhasar sing tepat nang 10s milliseconds cukup. Aplikasi bisa dadi wektu tambahan touchy. Saka perspektif sing nyelidiki, nduwe perangko wektu ing milliseconds bisa bantuan kanggo mutusake masalah ing njero jaringan. Coba aplikasi basis nilai. Duwe luwih saka hotspot jam sing wigati kanggo ngatur akun utawa ijol-ijolan budgetary liya minangka syarat sing ora ditliti. Salah siji saka aplikasi utama kanggo nggunakke NTP yaiku kanggo panguwasa penerbangan, lan minangka pelanggan reguler, aku seneng bisa nyadari yen produk lan peralatan sing nelusuri pesawat kita ing pesawat wis bener ing milliseconds. Iki ngidini wong-wong sing nlacak penerbangan kasebut supaya mikir sing luwih apik babagan area pesawat lan kedekatan kanggo wong liya.

NTP minangka protokol sing wis watara luwih saka 30 taun lan isih ngebaki kabutuhan. Wis dadi biasa kanggo duwe jam, lan kita kanthi positif gumantung marang wektu. Kanthi NTP saiki, kita bisa nggoleki luwih saka sumber wektu sing wicaksana lan entuk presisi kanggo tingkat millisecond. Ing kasempatan sing mbutuhake soko sing luwih tepat tinimbang sing, goleki Precision Time Protocol (PTP) ... Nanging sing kanggo post liyane.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!