blog

mahasiswa ing kampus
20 Feb 2017

Apa Red Hat Enterprise Linux (RHEL) | Sertifikasi Red Hat

/
Posted By

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) yaiku dhistribusi Linux (Open Source distribution) sing dikembangaké déning Red Hat lan fokus marang pameran bisnis. Red Hat Enterprise Linux discharged ing versi server kanggo x86, x86-64, Itanium, PowerPC lan IBM System z, lan versi desktop kanggo x86 lan x86-64. Mayoritas dukungan lan pelatihan asli Red Hat, bebarengan karo Red Hat Certification Program, konsentrasi ing panggung Red Hat Enterprise Linux. Red Hat Enterprise Linux kerep disingkat RHEL, senadyan kasunyatan kasebut ora dadi tugas resmi.

Rendition utama saka Red Hat Enterprise Linux kanggo njaga jeneng kasebut ing awalé tindak menyang pasar minangka "Server Dhukungan Red Hat Linux". Ing Red Hat 2003 Red Hat Linux ngrilis Red Hat Linux Advanced Server kanggo "Red Hat Enterprise Linux AS", lan kalebu rong variasi, Red Hat Enterprise Linux ES lan Red Hat Enterprise Linux WS.

Red Hat nggunakne standar dagang sing ketat kanggo ngendhegake maneh pengangkatan gratis versi Red Hat Enterprise Linux, nanging ing wektu sing padha unreservedly menehi kode sumbere. Subordinat luar bisa dirakit lan disebarluas kanthi ngecor tanpa ujung sans non segmen kaya merek dagang Red Hat. Ilustrasi ngandhut diseminasi kelompok kaya CentOS lan Scientific Linux, lan bisnis panyebab kaya Oracle Linux, sing ora nyedhiyake kamiripan 100% karo Red Hat Enterprise Linux, amarga Oracle migunakake proses non-standar (citation needed) kanggo mbusak tanda Red Hat .

Kaping pisanan, item Venture Red Hat, sing dikenal minangka Red Hat Linux, digawe kanthi uninhibitedly kanggo sapa waé sing pengin ngundhuh, nalika Red Hat ngasilake dhukungan. Red Hat banjur pindhah menyang bagean produk sing diladeni menyang Red Hat Enterprise Linux sing dimaksudake supaya tetep mantep lan kanthi cepet ngusulake klien bisnis gedhe lan Fedora minangka penyebaran grup lan usaha didhukung dening Red Hat. Pemanfaatan merek dagang mbatalake pengulangan verba Red Hat Enterprise Linux.

Wiwit Red Hat Enterprise Linux mbangun sakabehe sajrone program pemrograman gratis lan open source, Red Hat ndadekake kabeh kode sumber bisa disebarake liwat situs FTP kanggo sapa wae sing butuh. Minangka kabutuhan, sawetara klompok kasebut njupuk kode sumber kasebut lan ngatur versi tartamtu saka Red Hat Enterprise Linux, kanthi tetep owah-owahan utama yaiku evakuasi apa-apa referensi kanggo merek dagang Red Hat lan nuduhake sistem upgrade non-Red Hat. Bunches sing wis ngrampungake iki kalebu CentOS (penyebaran Linux sing paling kawolu kaping wolu ing November 2011), Oracle Linux, Scientific Linux, White Box Enterprise Linux, StartCom Enterprise Linux, Pie Box Enterprise Linux, X / OS, Lineox, lan Bull's XBAS kanggo komputasi unggul. Kabeh menehi komponen gratis kanggo nglamar upgrade tanpa mbayar biaya administrasi marang pedagang.

Modifikasi saka Red Hat Enterprise Linux gratis nanging ora entuk administrasi bisnis utawa konseling bisnis saka Red Hat lan ora duwe produk, peralatan utawa sertifikasi keamanan. Uga, modifikasi ora ngakses administrasi Red Hat kaya Red Hat Network.

Sakbenere, Red Hat nemokake cara kanggo ngrampungake prosese menyang bagian Linux kanggo 6.0 kanthi ora menehi dokumentasi kanthi gampang menyang pangaturan ing tarball sumber, lan mung ngisi daya barang sing wis rampung ing wangun sumber. Teori nganjurake manawa pamindhahan kasebut digawe kanggo ngaruake revolusi Contest Oracle lan ningkatake administrasi, sing uga ngowahi penyebaran. Praktik iki manawa isih tetep karo GNU GPL wiwit kode sumber kasebut minangka "jinis karya sing disenengi kanggo nggawe pangaturan", lan kendaraan isih setuju kanggo definisi kasebut. CTO Hat's CTO Brian Stevens sabanjure ngonfirmasi owah-owahan, nuduhake sing data tartamtu, (contone, ndandani data) saiki bakal diwenehake kanggo mbayar klien kanggo nggawe item Red Hat luwih fokus marang nomer organisasi berkembang sing ndhukung dhukungan kanggo item ing cahya RHEL. Desainer CentOS ora duwe protes kanggo owah-owahan amarga padha ora muter apa perbaikan kanggo Piece kepungkur apa diwenehi dening Red Hat. Oracle sing diadegaké ing Nopember 2012 sing nguripake manfaat RedPatch, sing ngidini visibilitas umum saka owah-owahan bagean RHEL, dipisahake dening fix.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!