blog

6 Apr 2017

Cara Instal Linux ing Azure, Bagian II: Rincian liyane

/
Posted By

Iki minangka kaloro saka rong susunan blog babagan ngoper Linux ing Azure. Ing partai blog utama aku ngobrol bab-bab sing penting mlaku ing Linux ing Azure. Ing postingan iki aku bakal dadi luwih penting dadi bagean saka gagasan penting sing aku ketemu nalika njelajah dalan beda Linux ing Azure sakdurungé sadurungé.

integrasi

Rasio kerep banget mlaku ing Linux ing Azure yaiku ekspansi sing dasi Mesin virtual Linux menyang kondisi Azure. Iki unsur liya sing sajujure saya cetha banget. Aku antisipasi menawa barang Microsoft bakal rampung koordinasi karo Azure (lan dheweke nindakake), nanging aku antisipasi sing nyampur Linux dadi ora nyaman.

Sing diaktifake ora dadi kahanan. Ana bebaya Linux sing ngoordinasi sacara khusus ing Azure. Augmentasi kasebut dicoba ing paling distro Linux. Sampeyan bisa miwiti, nutup lan malah njaga sumber daya Linux saka njero Azure. Bab kawas log log lan pangukuran eksekusi dicathet ing Azure lan bisa dideleng saka jero Portal Azure.

Ana macem-macem ekspansi, contone, augmentation scripting sing ngidini skrip ditrapake dadi mesin virtual Linux.

Skalabilitas

Kanggo kula, skalabilitas minangka kaunggulan utama komputasi sing disebarake. Watesan panentu nalika dibutuhake lan de-provisioning watesan nalika ora mbutuhake minangka estimasi pondasi komputasi sing disebarake. Nalika mesin virtual pancen bisa nyakup fly karo farm server ing premi, distribusi komputasi paling akeh nyusun prosedur nalika mbunuh kebutuhan kanggo njaga piranti lan pemrograman kanggo nggedhekake. Azure backings mesin virtual sing secara alami ukuran munggah utawa mudhun ing tampilan mbukak, ing tanggalan utawa ing premis impromptu. Kemampuan iki bisa diakses Mesin virtual Windows lan Linux minangka ukuran set. Sabanjure ukuran Linux bisa ningkatake utawa amergo pangukuran eksekusi sing penting, contone, prosesor utawa bobot memori. Ekspansi Linux Azure laporan informasi eksekusi mendasar saka ukuran mesin virtual sing disetel menyang Azure lan kanthi mangkono kemampuan autoscale Azure bisa ngontrol. Sisih luwih saka iki bener-bener lugas tumrap karya sing mlaku ing mesin virtual. Sawise liyane, crita ing kene yaiku ukuran-ukuran Linux sing digawe lan uga padha karo ukuran skala Windows.

keamanan

Cetha, Mesin virtual Linux duwe bagian sing luwih gedhe saka elemen keamanan panggung. Sakdurungé, Microsoft wis nyedhiyakake lan njaga keamanan ing keamanan. Iki ora sawetara sinyal amal babagan Microsoft. Pemasok awan perlu keamanan sing luwih dhuwur ketimbang wong liya. Ing kasempatan sing ana break informasi ing toko banjur sing toko bakal njupuk hit durung mesthi bisa urip ing latar sing informasi ora umum sing penting. Ing kasunyatan kasebut ana informasi sing bisa ditemokake ing Azure, mula Azure uga bakal mati. Ing acara kasebut, klien ora ngira yen sumber daya usaha sing dilindhungi ing Azure, dheweke ora bakal nggunakake Azure. Microsoft wis ndadekake dheweke ora yakin Azure mati.

Ana rong cara kanggo njupuk gander ing keamanan ana ing Azure: keamanan dileksanakake ing mesin lan keamanan ing kontrol sampeyan. Ing keamanan mesin salaras karo klompok perusahaan afirmasi. Aku ora wong keamanan nanging rugged Azure keamanan certs mung katon saestu apik kanggo kula.

Ing acara sing ana konfirmasi keamanan tartamtu sing mbutuhake ana shot sing layak sing Azure nduwe dheweke, utawa bakal rauh. Sampeyan bisa njaluk dhaptar cerdas Azure konfirmasi konsistensi keamanan ing https://www.microsoft.com/en-us/TrustCenter/Compliance/default.aspx.

Iki mung minangka pamindhahan layar sing cepet saka bagean konfirmasi konsistensi Azure saiki.

Sanajan ukuran keamanan fisik lan informasi diakibatake ing Azure dhewe, sampeyan duwe sawetara keamanan sing bisa disambungake menyang workload Linux ing Azure:

Ngatur Group Keamanan. Ngatur Group Keamanan utawa NSGs minangka firewall ing sistem virtual Azure. Standar NSG bisa matesi gerakan inbound lan outbound kanthi sumber lan tujuan ing alamat lan port. NSGs bisa disambungake menyang mesin virtual individu utawa kabeh subnet.

Aturan Panuntun. Standar sing ngijini sampeyan kanggo nggoleki aktivitas liwat fokus tartamtu mburi utawa alamat ing cahya saka sumber, goal lan port. Ing kasempatan sing sampeyan duwe dhewe firewalling utawa mesin review sampeyan bisa tanpa akeh aturan babagan mesin virtual lan prinsip ngarahake desain kanggo push gerakan liwat gadget.

Bukak Alamat IP. Mesin virtual tetep mlaku ing sistem virtual. Minangka prakara mesthi sistem iki ora bisa diakses ing web. Alamat IP sing mbukak dibutuhake kanggo akses web kanthi langsung menyang mesin virtual.

Scrambled virtual hard drives. Virtual hard drive saiki bisa dienkode ing Azure menehi informasi asuransi banget. Enkripsi harddisk virtual Linux nggunakke nyorot DM-Crypt lan diakses kanggo virtual hard plates (VHDs) digawe ing Azure utawa VHDs sing ing titik sing dikodekan lan dipindhah menyang Azure.

DevOps nambah

Kanggo DevOps ing ruangan, robotisasi lan repeatability penting. Untunge kanggo Microsoft, ana rundown ngembangake kemampuan sing menehi loro. Azure nduwe dukungan lokal Coklat lan Wayang. Azure uga duwe framework robotisasi dhewe sing nyengkuyung pangolahan PowerShell. Mekanisasi wis metu menyang Mesin virtual Linux liwat infus naskah lan persiyapan negara sing dipikirake. Bungkus sing bebarengan karo sistem panjlajah JSON kanggo nggawe saben sumber Azure lan API REST basis kanggo saben kapasitas Azure tunggal lan ana crita sing kuat kanggo robotisasi lan DevOps.

Njupuk luwih akeh

Ing kasempatan sing kepengin nyade luwih akeh babagan ngolah pangolahan karya Linux ing Azure, Pengetahuan Global wis nglumpukake sawetara kursus singkat, imajinatif utamané fokus ing Linux ing Azure. Kursus-kursus kasebut gumantung saka kesulitan tinimbang nggawe sampeyan liwat lab-langkah langkah-langkah sing disajekake. Kursus-kursus menehi sampeyan tujuan lan tugas sing akeh banget lan ngidini sampeyan nyadari aturan tartamtu dhewe. Kesulitan menehi bantuan dinamis kaya sing dibutuhake, saka definisi kanggo pameran lan pedoman nitty kanggo tumindak sampeyan mbutuhake bantuan liyane. Sampeyan entuk kasempatan kanggo milih sapinten pituwas sampeyan mbutuhake, lan nalika sampeyan rampung test sampeyan ngirim kanggo audit dening master topik.

Kursus Related

  • Linux on Azure: Up lan Running

  • Linux ing Azure: Keamanan, Skalabilitas lan Kasedhiyan

Related Posts

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!