blog

27 Mar 2017

Splunk Certification - Pitakonan lan Jawaban Interview

/
Posted By

Kursus latihan tipis bakal nyedhiyani sampeyan kanthi aptitudes sing dikarepake kanggo nyebarake data sing digawe dening mesin sing nggunakake piranti lunak Splunk. Splunk Analytics bakal menehi sampeyan kesempatan kanggo ngisi data volume sing gedhe banget. Kursus sertifikasi Splunk ini menggabungkan pelatihan prakiraan penting, berbagi lan mbayar hasil, nggawe label lan jenis acara, mroduksi laporan, lan penciptaan tangga lagu. Iki bakal mbantu sampeyan nggabungake engineering, Splunk syslog, server syslog, ujian log, alarm, pitakonan, lan dashboard lan gawe sampeyan pangembang Splunk sing efektif.

Executing Splunk bakal ngganti bisnis sampeyan lan njupuk menyang tingkat ing ngisor iki. Dadi sing bisa, pitakonan iki: Apa sampeyan bisa ngukur kemampuan lan kapasitas kanggo dadi? Ing kasempatan yen ya, banjur nyedhiyakake awak kanggo calon pegawe sing paling ngerayakno ing panemune, amarga kasunyatane oposisi luar biasa. Sampeyan bisa miwiti kanthi ngalami pitakonan wawancara Splunk sing paling akèh sing diakoni ing blog iki.

Pitakonan Interview 10 lan Jawaban kanggo Certification Splunk

Apa Splunk? Kenapa Splunk dimanfaatake kanggo data mesin bubar?

Splunk yaiku Google kanggo data mesin sampeyan. Iku lunak / motor digunakke kanggo envisioning, looking, ngumumake, lan ngisi data perusahaan. Splunk mbutuhake data mesin sing anduweni keuntungan lan ngowahi dadi kawruh operasional kanthi menehi pangerten wektu nyata marang data liwat grafik, ati-ati, laporan, lan liya-liyane.

Splunk digunakake kanggo mbusak data mesin wiwit bisa menehi pengalaman dadi administrasi aplikasi, operasi IT, keamanan, konsistensi, identifikasi misrepresentation, daya tahan risiko lan liya-liyane.

Apa bagean potongan / splunk engineering?

  • Deleng sirah - menehi GUI kanggo nggoleki
  • Indexer - file data lan data mesin.
  • Forwarder - Terusake log menyang Indexer
  • Penyebaran server - Ngatur segmen splunk ing kondisi sing disebarake.

Apa gunane Lisensi Master ing Splunk?

Lisensi ace ing Splunk tanggung jawab njamin yen ukuran becik data bakal diajukake. Lisènsi Splunk gumantung marang volume data sing dadi panggung ing jendhela 24hr lan ing sadawane garis kasebut, njamin yen bumi tetep ana ing watesan volume sing diduweni.

Apa Splunk DB nyambung?

Iku modul basis data umum SQL sing ngidini sampeyan kanthi gampang nyakup data basis data karo pitakon lan lapuran. Iki menehi integrasi, adaptif lan integrasi wektu antarane Splunk Enterprise lan relational database.

Jelas 'pelanggaran lisensi' saka perspektif Splunk.

Yen sampeyan ngatasi wates data, sampeyan bakal nemokake kesalahan 'lisensi pelanggaran'. Lisensi awas sing dilorot, bakal bertahan kanggo dina-dina 14. Ing lisensi bisnis utawa bisnis sampeyan bisa ngandhani bewara 5 sajrone 30 day moving window sadurung item-item lan laporan daftar Indexer Panjenengan metu. Ing wangun gratis, bakal nuduhaké mung ati-ati kanggo 3.

Apa dhaftar njaba ing splunk?

Dhaptar ringkesan punika file njelaske nganggo bentuk garis bening (file sing plunk Enterprise nggunakake kasedhiyan sing ora nuduhake liyane). Ing kasempatan sing sampeyan milih mbukak akeh jinis laporan dhaptar sinopsis sampeyan perlu nggawe file rundown ekstra.

Apa macem-macem antarane stats lan actionstats printah?

Stats summon nggawe pemahaman rundown saben saben lapangan ing rundown diajukake lan nyisihake minangka kuwalitas ing lapangan anyar. Eventstats kaya tagihan stats, aside saka asil koleksi sing ditambahake saben acara lan mung yen agregat gegandhengan karo acara kasebut. Eventstats nyathet sing ditindakake kanggo pangukuran kaya stats, nanging jumlah kasebut menyang data crude pisanan.

Apa cemara Splunk? Nliti siklus urip.

Katalog sing ngemot data direkam dikenal minangka wadhah Splunk. Tambahan uga ngemot acara periode tartamtu. Siklus urip manawa ngiringi njupuk sawise tahapan:

  • Panas - Ngemot data pungkasan sing kadhaptar lan mbukak kanggo nulis. Kanggo saben dhaptar, paling ora ana basins panas bisa diakses
  • Anget - Ing data panggung panas dipindhah saka panas
  • Kadhemen - Data tahap kadhemen dipindhah saka anget
  • Beku - Data dipindhah saka frosty. Ing indeks kasebut ngilangi data padhet minangka masalah mesthi, nanging uga bisa ngajokake file kasebut.
  • Thawed - Informasi ditetepake saka rekaman file. Ing kasempatan ngirim sampeyan ngowahi data kanthi solidified, sampeyan bisa mengko bali menyang rekaman kanthi (defrosting) kasebut.

Jelas kapasitas Manager Alert?

Supervisor siap nuduhake rundown paling minangka pungkasan wayahe go cautions, contone, siyap wis kedadeyan. Iki menehi sambungan kanggo ndeleng dhaptar sing diindeks saka ati-ati sing aktif. Iku uga nuduhake jeneng siap, aplikasi, urutan (pesenan, nyata-wektu, utawa jendhela pindah), kesuburan lan mode.

Njlèntrèhaké bédané antarané pimpinan blumbang lan nelusuri sirah bunching?

Nggoleki ulo pooling yaiku kumpul saka server sing disambungake sing digunakake kanggo enggo bareng muatan, Konfigurasi lan data pelanggan nalika katon head grouping minangka bagean saka perusahaan ngupaya dadi isi minangka aset fokus kanggo seeking. Wiwit grup pitakon panaliti ndhukung kompatibilitas, dashboards lan usaha sing padha bisa diluncurake lan ditindakake saka wong liya saka kelompok.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!