blog

ansible-tutorial
30 Nov 2017

Apa Ansible? Carane Apa Pakaryan Ansible?

/
Posted By

Apa Ansible?

Ansible is relatively new devi pribadi sing teka sawise wayang lan koki wis diadegake pemain ing pasar. Nduwe pendekatan sing beda kanggo ngrampungake masalah infrastruktur lan automasi IT. Penulis asli Ansible nyiptakake, kanthi niat sing ngirimake infrastruktur, sampeyan kudu ora kudu sinau program. Kanggo nyambung menyang server remot sing kudu dikelola, bisa uga migunakake ssh kanggo sistem * nix lan winrm (windows remote management) kanggo sistem basis windows. T

Carane Apa Pakaryan Ansible?

Latihan Ansible wis mestine prasaja, elegan, bisa diukur lan gampang dipelajari. Instruksi / langkah / tugas sing dileksanakake ditulis ing Yamla. Tugas dileksanakake kanthi urutan. Ing tugas, kita kudu ngumumake kondisi sistem kasebut. Contone: paket vim kudu diinstal. Carane bisa diinstal, sing ditangani / ngatur modul, kita ora perlu khawatir banget babagan iki. Yen paket kasebut wis diinstal, banjur ora bakal mung nglirwakake langkah kasebut. Iki diarani Idempotensi.

YAML, Iku format teks sing prasaja, sing gampang diwaca lan ditulis kanggo manungsa lan uga mesin. Sihir sing nyebabake ansible dumadi ing bab sing disebut modul. Modul bisa ditulis ing sembarang basa pamrograman. Ansible cukup cepet lan ora mbutuhake agen sing diinstal ing server target. Sampeyan uga bisa nggunakake ansible kanggo ngatur router / switch, siji sing didhukung dening Ansible (lan cukup dhaftar).

Keuntungan saka Sertifikasi Ansible:

Yen sampeyan pancene kudu ngowahi jero menyang Ansible lan gawe modul khusus dhewe, mung sampeyan kudu sinau utawa ngerti basa pamrograman.

Liyane penting keuntungan saka Ansible yaiku sing gratis lan sumber terbuka. Iku ditulis ing Python lan sapa wae sing mangerteni python bisa maca kode lan ngowahi yen perlu kanggo cocog karo requirement dhewe. Miturut judhul popularitas lan adopsi dening industri, Redhat tuku Ansible ing 2015, lan saiki resmi minangka panguwasa Redhat. Aja kuwatir ansible isih bebas lan mbukak sumber, Redhat luwih ningkatake, nyumbang kode lan nambah proyek iki. Redhat nawakake platform GUI berbasis web sing disebut Menara Ansible lan dibayar lan cukup larang ing pendapatku. Mangkono carane Redhat nggawe dhuwit ing Ansible. Menara Ansible nyedhiyakake manajemen Pusat, bebarengan karo analytics lan lapuran apik, lan CMDB / persediaan.

Ansible apik ing Manajemen Change, Otomasi, Provisioning lan Orchestration. Kanthi alat iki sampeyan bisa ngatur server sampeyan uga aplikasi sampeyan. Tegese ora perlu sinau sembarang piranti penyebaran aplikasi tartamtu kaya capistrano, kain dll.

Kursus Related:

Ninggalake a Reply

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!