блог

најдобри сертификати за развивачите на софтвер
31 Јан 2018

10 Најдобар сертификат за развивачи на софтвер

/
Испратено од

Со ИТ индустријата на феноменален нагорен правец, кодерите и програмерите најмногу се интересираат откако експертите денес. Ова повремено може да понуди искачување на заблудената проценка дека интересот за овие експерти е толку висок, барајќи по курс за сертификација е само вежба во бесцелност.

Ова е погрешно расудување како релевантен курс за сертификација ќе оди далеку во надградување на вашите можности за занимање, бидејќи ги убедува потенцијалните шефови на вашата наклонетост во одредени региони на програмирање и подобрување. Значајни сертификати може да и да поминат како клучен диференцијатор кој дозволува кандидатот да се појави меѓу неговите / нејзините соработници.

Сеќавајќи се на оваа императивна перспектива, сега прикажуваме преглед на главните 10 најважни и погонски развивачи на сертификати кои можат да ви дадат недвосмислена предност во окупациониот трговски центар.

10 Најдобар сертификат за програмери

1. Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD)

Сертификациите издадени од "Мајкрософт" се веројатно најпосакуваните сертификати во светот на ИТ, кои даваат огромна тежина со нив. Во исклучителна можност дека сте програмер, можете дополнително да ги заострите своите способности со преземање на ниво на премин на Microsoft Technology Associate (MTA) во врска со средината на програмата на Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) на ниво на патот.

2. Мајкрософт (MTA)

Овој курс за сертифицирање на MTA нуди сертификати за подобрување на Windows, напредување во програмирањето и така натаму се планира за средно училиште или за разузнавање и за поединци нови во универзумот на програмирање.

3. Амазон Веб Услуги (AWS)

AWS е познат по тоа што дава фаза на облак на барање за создавање и олеснување на веб апликации. Оваа сертификација е најсоодветна за програмери кои се во прашање на конципирање, градење и водење на апликации на AWS фаза.

4. Клаудера (CCDH)

Вие сте квалификувани да направите, да продолжите и да го подобрите подобрувањето на Apache Hadoop, што се протега во пресрет на вашиот сертифициран Cloudera Certified Developer за Apache Hadoop (CCDH) сертификација.

5. Институт за проектен менаџмент (PMI)

PMI е најдобро позната по сертифицирањето на Проектниот менаџмент (PMP), кој е најважна и глобално перцепирана сертификација за венски шефови.

6. Scrum

На ниво на премин Scrum Alliance Certified Scrum Developer (CSD) сертификација е за програмери кои имаат фундаментално учење на Scrum стандарди.

7. Oracle (APEX)

Oracle Application Express Express Developer Certified Expert (Oracle APEX) претходно се нарекува HTML DB, е за програмери кои го користат користењето на овој брз уред за унапредување на веб апликации за да ги претстават и да создадат реалистични апликации базирани на база на податоци.

8. Кукла лаборатории

А кукла лабораторија кукла развивач користење на Ruby скриптирање дијалект може да се направи професионално кукла лаборатории ИТ механизација програмирање augmentations.

9. Ред Хет

Сертифицираниот JBoss Developer на Red Hat - RHCJD сертификатот за автентицирање на вашиот капацитет за создавање на JEE апликации на фази за сместување на JEE.

10. Salesforce

Сертифициран развивач на Salesforce гледа капацитет на инвеститорот за производство на апликации со Redid со водичот на фазата Force.com.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!