блог

6 Јан 2017

10 Мајкрософт курсеви за обука ќе го промени начинот на кој мислите

"Ние секогаш сме оценувани од нашите придружници во нашата индустрија, и мислам дека [Microsoft Certification] е одличен пристап за да се покаже искрено до добри компетенции во вашата поставеност на способностите и да покажете до другите лица дека имате што е потребно за да ги преземете неопходен чекор. Некои од Microsoft обука и сертификација се како што следува:

 • Windows Azure решенија со Microsoft Visual Studio 2010
 • VBA Excel
 • Вмрежување со Microsoft Windows сервер 2012
 • Основи на Microsoft Windows Server Administration
 • Мајкрософт системски центар 2012 оркестратор SCOM
 • Microsoft SQL сервер 2014 податоци платформа
 • Microsoft Office 365 Infrastruture
 • Microsoft Lync сервер 2013
 • Администратор на Microsoft Exchange Server и безбедност
 • Microsoft Exchange Server 2013

Мајкрософт курс за обука и сертификација

1. Решенија за Windows® Azure ™ со Microsoft® Visual Studio® 2010

Овој Мајкрософт курс за обука и сертификација е пролог за дистрибуирани компјутери, а особено понудата на Мајкрософт за отворен облак во Windows Azure. Windows Azure е прикажан од Microsoft како работна рамка за "облакот". Во оваа класа, ја истражувате оваа облачна работна рамка и дознајте како да компонирате, пренесете и прикажете .NET апликации во Azure.

Профил на публика

Оваа класа е наменета за. NET програмери со веб апликација средба, кои се истражуваат растењето на нови апликации или пренесување на постоечките апликации на Windows Azure

На завршување на курсот

Во пресрет на завршувањето на овој курс, подредените ќе имаат капацитет да:

 • Сфати дистрибуирани компјутери во своите различни структури и како Windows Azure се вклопува во дистрибуираниот компјутерски простор.
 • Сфати зошто асоцијациите треба да работат на апликации во Azure облак.
 • Сфатете го инженерството на Сино.
 • Испитајте го Azure SDK и средина за подобрување (Compute and Storage Emulators).
 • Сфаќаат како да креираат апликации за Azure и како тоа се менува од "типично" .Net апликација напредок.
 • Компонирајте и пренесете веб-апликација ASP.NET (веб-улога) во Сино.
 • Дознајте како да направите и да пренесете основни компјутерски апликации (Worker Role) во Azure.
 • Испитајте ја способноста на Azure за складирање за да го вклучите масата, линијата и дупката.
 • Анализа на SQL Azure, социјалната база на податоци во облакот.
 • Размислете како SQL Azure контрасти од Azure Storage.

2. Започнување со VBA во Excel 2010

Презентира Visual Basic за апликации (VBA) во Excel 2010 до контролниот клиент на Excel кој сè уште не е софтверски инженер. Оваа статија содржи преглед на VBA дијалектот, упатства за најинтензивниот метод за да стигнете до VBA во Excel 2010, точка-точка појаснување на одговор за вистински програмски проблем на Excel VBA и совети за програмирање и истражување. Зошто да користите VBA во Excel 2010?

Microsoft Excel 2010 е неверојатно способен инструмент кој можете да го користите за да контролирате, дисекцирате и прикажувате информации. Во некои случаи, сепак, и покрај богатата аранжман на компоненти во стандардниот Excel (UI), можеби ќе треба да го лоцирате помалку бараниот пристап за да играте незабележително, непријатно назначување или да известите некое претпријатие дека графичката картичка не се чини дека се обраќаат. За среќа, канцелариските апликации како Excel имаат Visual Basic for Applications (VBA), програмски дијалект кој ви дава капацитет да ги зголеми овие апликации.

VBA работи со водење макроа, добро наредена методологија напишана во Visual Basic. Откривањето на тоа како да се програмира може да изгледа дека е застрашувачко, но со извесна упорност и неколку илустрации, на пример, оние во овој напис, бројни клиенти забележуваат дека прилагодувањето дури и малку мерка на VBA кодот го прави нивното дело помалку барано и им дава капацитет да се завршат работите во Канцеларијата дека тие не веруваа дека беа можни. Кога ќе адаптирате некои VBA, се чини дека е многу поедноставно да се земе во хаос уште повеќе - така што можните исходи тука се безгранични.

Со долгиот истрел најшироко признаената мотивација за користење на VBA во Excel е да се роботираат излишни претпријатија. На пример, претпостави дека имате неколку десетина прирачници за вежбање, од кои секоја има неколку десетици работни листови, и на секоја од нив му се потребни неколку промени. Прогресиите би можеле да бидат толку јасни колку што се применуваат нови аранжмани за некои населени опсег на клетки или како преоптоварување на умот како земање на некои фактички атрибути на информациите на секој лист, избирање на најдобар вид на графикон за прикажување на информации со тие квалитети и по што прави и организира дијаграм на сличен начин.

Во секој случај, вие веројатно не би требало физички да ги изведувате овие намери, во секој случај, не одново и одново. Наместо тоа, можете да ги механизирате задачите со користење на VBA за компонирање на недвосмислени насоки за Excel да преземе после.

Сепак, VBA не е само за непотребни задачи. Можете исто така да го користите VBA за да инкорпорирате нови способности со Excel (на пример, може да изработите нови пресметки за да ги испитате вашите информации, потоа да ги искористите нацрт-капацитетите во Excel за да ги прикажете резултатите) и да извршите задачи кои го координираат Excel со други Office апликации, на пример, Microsoft Access 2010. Вистина е да се каже, од сите Office апликации, Excel е најмногу искористен како нешто што го зема по општата фаза на подобрување. Без оглед на сите видливи претпријатија кои вклучуваат евиденција и книговодство, програмерите го користат Excel во опсег на задачи од перцепција на информации до програмирање на прототипови.

Без оглед на поголемиот дел од големите мотиви за користење на VBA во Excel 2010, се сеќаваме дека најдобриот одговор за некое прашање нема да го вклучи VBA со какви било средства. Преку очекувањата има значителен обем на елементи дури и без VBA, па дури и моќен клиент веројатно нема да биде запознаен со сите нив. Пред да се решат на VBA аранжманот, погледнете ги Помошта и онлајн средствата заедно за да се осигурате дека нема полесен начин.

3. Windows Server 2016 Обука: Вмрежување

Windows Server 2016 ги презентира новите елементи на системот за администрација и способности кои ја намалуваат организацијата на повеќеслојна природа, додека ги намалуваат трошоците и ја разделуваат администрацијата. Овие елементи вклучуваат:

- управување со IP адреси (IPAM). Ова дава систем кој го овластува откровение, администрација и проверка на IP адреса простор во системот на здружението.

- Виртуелизација на мрежата Hyper-V. Ова е аранжман со организиран производ што се карактеризира со производи (SDN) кој ви овозможува да ги решавате предизвиците за адаптибилност во вашите центри за податоци преку апстракција на IP адресите од виртуелната машина (VM) од основниот физички систем што се справува и насочува, како што е насоката во која виртуелните машини се преокупирани од опремата на физичкиот домаќин.

- Продолжен преклопник Hyper-V. Ова дава дизајн за актуелизирање на условот за уредување на безбедноста, изолираноста, нивоата на придобивки и одредот на жителите.

- NIC Тим. Од контејнерот се организира интерфејс картичка (NIC) што се приклучува е способност да се консолидираат најмалку два системски конектори во осамен компјутер за да продолжат како осамен NIC внатре во Windows.

4. Windows Server администрација Основи: MTA испит 98-365

Овој MTA курс за обука ви помага да планирате за Microsoft Technology Associate Exam 98-365 и да произведувате разбирање на овие теми: Инсталација на серверот, серверски улоги, Active Directory, складирање, управување со ефикасноста на серверот и одржување на серверот. Овој курс влијае на супстанција која не може да се разликува од Microsoft Official Academy Academic Course (MOAC) за овој испит.

Профил на публика

Мајкрософт технологија соработник (MTA) е најновиот пакет на Мајкрософт на испити за сертификација на иновации кои го одобруваат клучното учење кое се очекува да започне со изградба на професија која ги користи напредокот на Microsoft. Оваа програма дава соодветен премин укажува на идната професија во иновации и очекува неколку рацете за вклучување или подготвување сепак не прифаќа на работа разбирање.

На завршување на курсот

Во пресрет на завршувањето на овој курс, подредените ќе имаат капацитет да:

 • Сфатете ја инсталацијата на серверот
 • Сфатете ги улогите на серверот
 • Сфатете го Active Directory
 • Сфатете го чувањето
 • Сфатете управување со ефикасноста на серверот
 • Сфатете управување со ефикасноста на серверот

5. Системски центар 2012 Оркестратор

Овој Мајкрософт курс за обука и сертификација дава разбирање на учењето важно за конфигурирање, испраќање и продолжување на Мајкрософт системскиот центар 2012 оркестратор. Во овој курс, познавањата се запознаваат со различните елементи на System Center, а потоа сфаќаат како е оркестратор 2012 архитектиран и пренесен во самиот системски центар. Исто така, овој курс вклучува механизација на процедури наменети за решавање на различни ситуации, кои би можеле да се доживеат во деловната околина. По реализацијата на курсот, ќе има разбирање за тоа што е потребно за да се надгледува Оркестраторот 2012 за најекстремната деловна корист. Овој курс ги консолидира рацете за учење отворања, па understudies може да работи на примена на деловни решенија за вистински ситуации.

Профил на публика

Овој Мајкрософт курс за обука и сертификација е наменет за ИТ експерти кои од сега имаат суштинско специјализирано учење за рамките што треба да ги направат со Оркестарот 2012. Овој курс е исто така за ИТ експерти кои треба да ги разберат основните делови од рамките кои може да бара компјутеризација.

На завршување на курсот

Во пресрет на завршувањето на овој курс, подредените ќе имаат капацитет да:

 • Појаснете го делот на оркестраторот 2012 и целиот пакет на System Center
 • Дајте преглед на ITIL и MOF
 • Воведување и уредување на оркестарот 2012
 • Измени, рационализира и скала Оркестратор 2012
 • Активирај ја роботизацијата за runbook за локалните форми на Windows
 • Направете прогресирани ракописи користејќи потврдени ситуации
 • Извршете пакети за вградување за други производи на System Center и Microsoft
 • Извршете дизајн на грешка која се грижи и проверува најавите
 • Изврши техники за закрепнување на катастрофи
 • Изврши одржување и истражување на вложувања во оркестарот 2012

6. Microsoft SQL сервер 2014 податоци платформа

Курсот MCSE SQL Server 2014 Data Platform разбира им овозможува на ИТ експерти да измислуваат и одржуваат големи облак инфраструктури на деловните нивоа или информативни решенија на-предговор. Овој курс е совршен за надгледувачи на база на податоци кои се задолжени за планирање и надгледување на бази на податоци во големи деловни ситуации. Сертификатот MCSE во информатичките достигнувања ќе ги направи членовите способни за договарање на аранжмани и конципирање на структури на бази на податоци, вклучувајќи капацитет, статии и сервери.

На завршување на курсот

Членовите избрани за овој курс ќе ги опфатат придружните ставови во оваа SQL Server 2014 подготвува програма:

 • Поставување, дизајнирање, воведување и чување на бази на податоци во настојувањето на Мајкрософт
 • Актуализирање и испитување на протестите за базата на податоци во SQL Server
 • Испитување на SQL 2014 сервер
 • Управување со SQL Server 2014 состојби на база на податоци
 • Изведување на дистрибутивен центар за информации со SQL сервер 2014
 • Решенија за изработка на SQL 2014 бази на податоци

Овој Мајкрософт курс за обука и сертификација на најновата варијанта на Microsoft SQL Server ќе им помогне на експертите да изградат способност во секој аспект на надгледување на решенија за вложување и информации за базата на податоци успешно.

Профил на публика

Суштинската група на гледачи за овој курс е експерт за база на податоци и бизнис увид (БИ) кои знаат за SQL Server 2008 и треба да ги надградат своите способности на SQL Server 2014 и да се задоволат со поврзаните информации од Microsoft за достигнувањата.

7. Microsoft Office 365 Infrastruture

Водичот за распоредување на Microsoft Office 365 за претпријатија претставува критички аранжман за уредување на идеи и организациски системи. Помошник за испраќање е подреден во областите кои даваат конкретни видови на податоци до одредени видови на аранжман факултет во вашата асоцијација.

Еве брза преглед на она што ќе откриете:

 • Сегмент на распоредување распоредување. Овој материјал му дава на ненормалната состојба да се погрижи за аранжманот и авторитетните предуслови за испраќање на Office 365. Таа има профитабилни податоци за вашите шефови за ИТ, програмски режисери и специјализирани изведувачи.
 • Планирај и Подготви сегменти. Овие сегменти ги прикажуваат специфичните задачи и вежби потребни за подготовка и целосно извршување на вашиот 365 аранжман. Претпријатијата во најголем дел се прикажани во барањето во кое се обраќате во врска со вашиот аранжман. Темите за кои се зборуваше во областа на Планот најчесто се враќаат во сегментот Подготви со упатства за вршење на обврска. Планот и Подготвите области содржат содржини кои ќе интригаат одредени видови на иновации специјалисти во вашето здружение.
 • Мигрирај сегмент. Оваа област ги отсликува упатствата за поместување на писмото на вашите клиенти во канцеларијата 365, така што можете да почнете да го користите Office 365 како карактеристика на вашето создавање околина.

8. Microsoft® Lync® Server 2013

Овој Мајкрософт курс за обука и сертификација упатува како да го претстави и организира вложување глас во Microsoft Lync Server 2013 и Lync Online администрациите. Овој курс ќе ви ги даде информациите и способностите за дизајнирање и справување со Lync Server 2013 во просториите, Lync Online во облакот или во помеша организација. Освен тоа, ќе им даде способности што ги бараат ИТ или комуникациски специјалисти за да се пренесат гласовни аранжмани базирани на Lync. Овој курс ќе ви покаже како да дизајнирате Lync Server 2013, а исто така дадете правила, најдобри практики и размислувања кои ќе ви помогнат да го рационализирате Вашиот вложување на главен аранжман. Овој курс им помага на подмитувањето да се подготви за испит 70-337.

Профил на публика

Овој Мајкрософт курс за обука и сертификација се очекува за ИТ консултанти и телекомуникациски консултации експерти со не помалку од три месеци средба конципирање, уредување, испраќање и одржување на решенија за се собраа размена (UC) со специфични акцент на голем бизнис глас преку интернет-конвенција (VOIP). Задолжувањето треба да има капацитет да направи интерпретација на бизнис предуслови во специјализиран инженеринг и план за UC аранжман. Исто така треба да има и суштински способности за пат на Windows Server 2012.

На завршување на курсот

Во пресрет на завршувањето на овој курс, подредените ќе имаат капацитет да:

 • Планирај флексибилен главен аранжман
 • Прегледајте и организирајте администрација за Lync 2013
 • Наредете ги гласовните елементи на Lync Server 2013
 • Актуализирајте кризни гласовни администрации
 • Наредете и дизајнирајте Ленц Онлајн или хибриден аранжман

9. Администратор на Microsoft Exchange Server и безбедност

Мајкрософт курс за обука и сертификација на Exchange Server администрација и безбедност ќе се едуцираат за администрација и дизајн на Microsoft Exchange Server препевот 2013 на едноставен начин. Трговија 2013 е фаза од Microsoft што им дава решенија на буквите, резервации и асортиман на различни апарати за информирање на апликации и координирани напори. Членовите ќе добијат огромни податоци за поставување, уредување и надгледување на инфраструктурата на MS Exchange, на пример, делови од кутијата, клиентот да стигне и да ја пренесе транспортот. Symantec Mail Security за MS Exchange ги спојува Symantec Antivirus за да даде е-пошта за осигурување на шпионски, фишинг, инфекции и други лути напади, притоа овластувајќи стратегии за пребарување на содржина на Exchange Server. Symantec Security е дополнително модул на Symantec Protection Suite кој им дава слоеви на штит со застанување на е-пораките што ги носи опасноста и служи како прва линија на заштита од опасност ако треба да се појави појава на работно разочарување и продавници за пошта. Symantec Security влијае на Symantec AntiSpam, контролирана од Brightmail иновацијата, за да го попречи огромното мнозинство на пристапниот спам.

Профил на публика

Суштински собир на луѓе за овој курс се експерти за информатичка технологија (ИТ) кои се обидуваат да настојуваат да ги информираат менаџерите. Другите кои можат да го преземат овој курс вклучуваат ИТ генералисти и им помагаат на работните експерти кои треба да дознаат за Exchange Server 2013. Главите кои доаѓаат во курсот се потпираат да имаат не помалку од 3 години искуство во областа на ИТ-вообичаено на територијата на организација на системот, да им помогне на работа област, или рамковна организација. Тие не се очекува дека би биле вклучени со минатите форми на Exchange Server. Помошното собирање на луѓе за овој курс се експерти кои се надеваат дека ќе го полагаат испитот 70-341A: Microsoft Exchange Server 2013, Core Solutions, како самостоен или како главен аспект на предуслов за MCSE: Microsoft Exchange Server 2013 сертификација ќе го земе овој курс како материјал за планирање.

10. Microsoft Exchange Server 2013 обука

Овој Мајкрософт курс за обука и сертификација ќе ви даде учење и способности за организирање, испраќање, надгледување, обезбедување и зајакнување на Microsoft Exchange Server 2013. Овој курс ќе ви покаже како да организирате Exchange Server 2013 и да ви ги достават податоците што треба да ги прикажете, да продолжите и да ги истражувате Exchange Server 2013. Овој курс исто така ќе даде правила, најдобри практики и размислувања кои ќе ви помогнат да го подобрите извршувањето и да ги минимизирате грешките и безбедносните опасности во Exchange Server 2013.

Цели

 • Испратете и надгледувајте Exchange Server 2013.
 • Наредете го и дизајнирајте го делот на серверот за поштенско сандаче.
 • Надгледувајте кориснички написи, пристапи за адреси и записи за адреси во Exchange Server 2013.
 • Планирајте и изведувајте дел од серверот за клиент пристап во Exchange Server 2013.
 • Безбедно организирајте и дизајнирајте Microsoft Outlook Web App и разновидно информирање користејќи го пристапот на клиентот
 • сервер.
 • Сфатете и надгледувате високо пристапни клиентски пристапни сервери во Exchange Sever 2013.
 • Подгответе се за модерација на катастрофи, изврши засилување и закрепнување за Exchange Server 2013.
 • Организирајте и дизајнирајте ја пораката за транспорт во врска со Exchange Server 2013 асоцијација.
 • Организирајте алтернативи за безбедноста на пораките, актуелизирајте антивирусни решенија и извршете непријателски аранжман со спам.
 • Наредете согласности и осигурајте го Exchange Server 2013.
 • Екран, следи и истражи ја Exchange Server 2013 околина.

Профил на публика

Суштински толпата за овој курс е експерти во информатичката технологија (ИТ) кои се обидуваат да настојуваат на ниво на информирање на претседателите. Другите кои можат да го преземат овој курс вклучуваат ИТ генералисти и им помагаат на работните експерти кои треба да дознаат за Exchange Server 2013. Директорите кои доаѓаат во курсот се обврзани да имаат не помалку од 3 години искуство во областа на информатичката технологија - нормално на територијата на организацијата на системот, да им помогне на работната област или рамковната организација. Тие не се предвидени дека ќе имаат инволвираност со минатите Exchange Server сервиси.

Помошната група на набљудувачи за овој курс се експерти кои се надеваат дека ќе го полагаат испитот 70-341A: Microsoft Exchange Server 2013, Core Solutions, како самостоен или како компонента на предуслов за MCSE: Microsoft Exchange Server 2013 сертификација ќе земете го овој курс како материјал за планирање.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!