блог

Oracle
17 Јан 2017

10 Oracle базирани курсеви за обука и сертификација може да ви даде раст во вашата кариера

Oracle база на податоци архитектура

Oracle база на податоци е акумулација на информации кои се сметаат за единица. Причината за базата на податоци е да ги зачувате и вратите поврзаните податоци. Серверот на базата на податоци е начин да се грижи за проблемите со администрацијата на податоците. Сè на сè, серверот зависно се занимава со многу информации во мултиплеер домен, така што бројните клиенти можат истовремено да дојдат до слични информации. Ова е умешен додека пренесува чувствувате. Серверот на базата на податоци, исто така, предвидува неодобрени резултати и дава ефективни одговори за закрепнување на разочарувањето.

Oracle база на податоци е главната база на податоци наменета за откривање на големи деловни решетки, најприлагодлив и финансиски исцрпен пристап за надгледување на податоци и апликации. Преземањето матрикс обработка прави значителни базени на индустриски стандард, затворени капацитети и сервери. Со оваа конструкција, секоја нова рамка може брзо да се обезбеди од базата на делови. Не постои услов за врвни работни оптоварувања, бидејќи границата може ефективно да се вклучи или да се прераспредели од средствата на средствата, како што се бара.

Базата на податоци има конзистентни структури и физички структури. Бидејќи физичките и интелигентните структури се независни, физичкото складирање на информации може да се надгледува без да влијае врз влезот во кохерентните структури за складирање. Некои од Oracle курсевите за обука и сертификатите се дадени подолу:

Oracle курсеви за обука и сертификација

1. Oracle Solaris 11 систем администрација Ед 5 НОВИ

Обуката на Oracle Solaris 11 системска администрација го опфаќа целиот опсег на основни рамковни организации на Oracle Solaris 11.3 OS. Обезбедените поени одат од воведувањето на работната рамка во осамена рамка, до проверка и суштинско испитување. Курсот на Oracle Solaris 11 систем администрација има за цел да им даде на нови рамковни директори, а исто така настојуваат рамковните директори кои се нови за Oracle Solaris 11 оперативниот систем, со способностите тие треба да ги изведат своите професии нарачки ефикасно и продуктивно.

Дознај за:

 • Направете програмирање и надградувања на програмските пакети.
 • Надгледувајте администрации, процедури и добивате контроли.
 • Регулирање на складирање на информации, зони, систем и клиенти.

Придобивки за вас

Курсот дава концентрирано рацете на разбирање за клучните рамковни организации задачи со цел да се направи рамка извршен вработување подготвени.

2. Oracle Solaris 11 безбедносна администрација Ед 2

Оваа обука Oracle Solaris 11 за безбедност администрација ви помага да се изгради учење и способности за менување на безбедноста на Oracle Solaris 11 работна рамка. Мајстор Oracle Универзитетот едукатори ќе ви помогне да ги испита новите безбедносни карактеристики вградени во Oracle Solaris 11.1 и Oracle Solaris 11.2; дознајте како да ги искористите овие функции за да ја намалите опасноста од прекин и да ги обезбедите и апликациите и информациите.

Дознај за:

 • Поставува критични стандарди за безбедност и напредок.
 • Безбедни права на клиентите, справување со права, документи и рамка за снимање.
 • Спроведување на криптографски администрации, организирање безбедност, зони безбедност и обележана безбедност.
 • Регулирајте рамка за безбедност и администрации.
 • Правосисување на екранот и околности поврзани со безбедноста.

Придобивки за вас

Кога ќе го напуштите овој курс, ќе заминете со супериорно разбирање на организацијата за безбедност на Oracle Solaris 11.2 и нови надградби направени на оперативниот систем. Ова ви дозволува да ги стартувате апликациите кои ги барате најмногу, во приватна, половина и половина, или отворени магли. Овој курс исто така ќе ви помогне успешно да направите безбедносен аранжман, при спроведувањето и проверката на безбедноста во рамките на Solaris 11.

Развивање на Oracle Solaris 11.2 ОС Експертиза

Овој курс се проширува на рамковната организација способности образовани во Oracle Solaris 11.2 систем администрација курсеви. Ќе работиш со едукаторите на Универзитетот Оракл, за да создадете длабоко разбирање на безбедносните карактеристики на Oracle Solaris 11.2 кои може да влијаете во вашата секојдневна работа.

Те молам забележи

Во случај да немате Oracle Solaris 11 рамка организација средба, прво треба да ги преземе Oracle Solaris 11 систем администрација и Oracle Соларис 11 напредна систем администрација разбира прво да се гарантира убедливо учење на Oracle Solaris 11 рамковна организација пред да настојуваат да земете го овој фортерен курс. Оние со искуство на Oracle Solaris 10 треба да го поминат курсот за транзиција кон Oracle Solaris 11, бидејќи се прошируваат на учењето на Oracle Solaris 10 и им дава обука наменета за вашето искуство.

3. Oracle Solaris 11 Напредна администрација на системот Ed 5

Оваа напредна обука на Oracle Solaris 11 Advanced System Administration дава сериозна практична соработка со Oracle Solaris 11.3 работната рамка. Ќе ги научите умот преголеми и координирани организации идеи преку мешавина на лекции и рацете на активности кои ќе го зајакнат вашето учење.

Дознај за:

 • Надгледувајте ги администрациите и административните својства користејќи SMF.
 • Надгледување на програмските пакети со користење на IPS.
 • Одете надолу и повторно воспоставете ги информациите кои користат ZFS.
 • Наредете ја високата достапност на системот и системот.
 • Надгледувајте ги организирате администрациите.
 • Насочете ги зони.
 • Обезбедување на оперативен систем Oracle Solaris 11.
 • Воведување Oracle OS Solaris 11 на разни компјутери.
 • Спроведување рамка за информирање и симптоматски канцеларии.

Придобивки за вас

Направете значајни, итни способности и супериорно разбирање на Oracle Solaris 11.3 рамковната организација и нови подобрувања направени за оперативниот систем, кои дозволуваат да ги извршувате вашите најбарани апликации за вложување во приватна, половина и половина, или отворени магли.

Развивање на Oracle Solaris 11.3 ОС Експертиза

Овој курс се проширува на рамковните организации способности образовани во Oracle Solaris 11.3 систем администрација разбира. Ќе работиш со едукаторите на Oracle Универзитетот за да создадете длабоко разбирање на оперативниот систем Oracle Solaris 11.3, на кој може да влијаете во вашата секојдневна работа.

Ве молиме запомнете: Ова е напреден курс

Ова е напреден курс кој скока во точките на интерес за уредување и регулирање на Oracle Solaris 11 рамка. Во случај да немате Oracle Solaris 11 рамка организација средба, треба да се земе Oracle Solaris 11 систем администрација разбира прво да се гарантира успешни информации на Oracle Solaris 11 рамковна организација веќе. Оние со Oracle Solaris 10 искуство би требало да го поминат курсот за транзиција кон Oracle Solaris 11, бидејќи се прошируваат на вашите Oracle Solaris 10 информации и им овозможуваат на обуката да биде поприлагодена на вашето искуство.

4. Oracle база на податоци 11g: Администрација на податоците Издавачот 2

Оваа Oracle база на податоци 11g: Податоци гарда администрација издание 2 обука ви помага да се изгради на способности да ги користат Oracle податоци стража да се обезбеди вашата Oracle база на податоци против средена и импровизиран downtimes. Испитајте како бази на податоци за чување податоци на податоци може да се искористат за зајакнување на капацитетите за создавање, на пример, објавување, испрашување и тестирање, додека во резервен дел.

Дознај за:

 • Искористете го деловното ракување со потребите на друга рамка
 • Исклучување на арматурата треба да биде во друга рамка
 • Конструирај исклучително достапни рамки
 • Искористете го деловното ракување со потребите на друга рамка

Придобивки за вас

Гарантира брзо, цврсто, сигурно и едноставно да го надгледува извршувањето. Подобрете ги оптоварувањата на базата на податоци, ги намалите трошоците за ИТ и пренесувате повисока природа на администрацијата преку зајакнување на мазни и брзо поврзување во вашиот Центар за податоци.

Архитектура на податоците

Овој курс ги истражува податоците инженеринг, поставувањето на физички и интелигентни бази на податоци во мирување и дел потези. Мајсторот едукатори, исто така, ќе ви помогне да ги испита Oracle Data Guard 11g карактеристики, вклучувајќи ги и Oracle Активни податоци гарда и опис резерва база на податоци.

5. Oracle база на податоци 11g: Работилница за администрација I Издавачот 2

Оваа Oracle база на податоци 11g: Администрација Работилница I Пуштање 2 разбира ги истражува основните елементи на основната организација на бази на податоци. Мастер Oracle Универзитетот наставниците ќе ги зајакне темите со организирани практични практики кои ќе те постави за споредба на Oracle Certified Associate испит.

Дознај за:

 • Воведување Oracle Grid инфраструктура.
 • Направете и надгледувајте клиенти.
 • Воведување и дизајн на Oracle база на податоци.
 • Направете и надгледувате складирање структури.
 • Надгледувај ја Oracle база на податоци.
 • Сфатете го инженерството на Oracle база на податоци и како неговите сегменти функционираат и комуницираат едни со други.
 • Изведување на засилување и закрепнување.

Придобивки за вас

Гарантира брзо, цврсто, сигурно и едноставно да го надгледува извршувањето. Подобрување на обемот на работа на базата на податоци, намалување на трошоците за ИТ и пренесување повисока природа на администрацијата преку зајакнување на мазни и брзи комбинации во вашиот Центар за податоци.

Креирај оперативна база на податоци

Исто така, ќе дознаете како да направите оперативна база на податоци и соодветно да се справите со различните структури на одржлив и умешен начин. Ова вклучува проверка на извршување, безбедност на базата, администрација на клиенти и системи за засилување / закрепнување.

Барања за обука

Оваа Oracle база на податоци 11g: Администрација Работилница I Пуштање на курсот 2 ја задоволува потребата за обука за Пракса за сертификација на Oracle. Само просветител возеше на интернет (LVC, LWC), во класа (ILT) или тренинг на барање на курсеви ја задоволуваат потребата. Ако не ни пречи да земете предвид дека курсевите за самостојно проучување и курсеви за знаење не ги задоволуваат предусловите за обука.

6. Oracle база на податоци 12c: администрација

Oracle база на податоци 12c: администрација Работилница ќе ви покаже за Oracle база на податоци инженеринг. Ќе најдете како соодветно да се справи со примерот на Oracle база на податоци, дизајнирајте Oracle Network Environment и извршите поддршка за базата на податоци. Во овој курс, ќе бидете запознаени со Oracle Database Облак служба.

Дознај за:

 • Направете и справувате со пример на бази на податоци на Oracle.
 • Направете и надгледувајте складирани структури.
 • Дизајн на Oracle Network Environment.
 • Направете и надгледувајте клиенти.
 • Екранот на базата на податоци и надгледување на извршувањето.
 • Научете ги основните податоци за системите за арматура и закрепнување.
 • Користете го Oracle Support Workbench и My Oracle Support за надградба на вашите програми за Oracle база на податоци.
 • Подигнете разбирање на Облак служба на Oracle база на податоци.

Придобивки за вас

Гарантира брзо, сигурно, сигурно и едноставно да го надгледува извршувањето. Рационализирајте обемот на работа на базата на податоци, да ги намалите трошоците за ИТ и да пренесете повисока природа на администрацијата преку зајакнување на синдикатот кон магли за базата на податоци.

Учествувајте во практични практики и демонстрации

Мастер упатство и рацете експонати ќе ви даде вистинско искуство. Со учество во рацете на активности за зајакнување на вашето учење, ќе се создаде баран способности за да може да се справи со Oracle база на податоци.

7. Oracle 11g R2 Нови функции

Оваа Oracle база на податоци 11g: администрација Работилница Ослободување 2 разбира ги истражува основните елементи на основните бази на податоци организација, вклучувајќи и како да се воведе и да се задржи Oracle база на податоци. Дознајте за инженерството и како функционираат деловите на базата и соработуваат. Изведување на засилување и закрепнување и анализа и поправка на разочарувања на информациите. Надгледувајте ги реалните сегменти од базата на податоци како меморија, извршување и средства кои користат Oracle база на податоци 11g.

8. Oracle база на податоци 11g: Напредно PL / SQL

Во оваа Oracle база на податоци 11G Advanced PL / SQL обука, господар Oracle Универзитет едукаторите ќе ви помогнат да ги испитате напредните карактеристики на PL / SQL за планирање и прилагодување на PL / SQL. Ќе дознаете како таа интерфејси со базата на податоци и различни апликации на најобучен начин.

Дознај за:

 • PL / SQL дизајнирање на прифатени процедури.
 • Направи PL / SQL апликации кои користат акумулации.
 • Спроведете виртуелна приватна база на податоци со фино гранулирана контрола.
 • Составувајте код за поврзување со надворешни C и Java апликации.
 • Составете го кодот за да се поврзете со значителни протести и да ги користите SecureFile LOBs.
 • Компонирајте и наместете PL / SQL код успешно за да го засилите извршувањето.

Придобивки за вас

Засилете ја корисноста на SQL дијалектот со PL / SQL дијалект за компонирање на апликацискиот код. Ова ќе ви помогне вашето здружување да ја разбере целосно искористување на најдобрите практики на Оракл.

Виртуелна приватна база на податоци

Исто така, ќе бидете запознаени со Виртуелна приватна база на податоци (VPD) за да се имплементираат безбедносни пристапи. Научете стратегии и апарати за зајакнување на апликациите против напад на SQL инфузија. Испита ефикасноста на програмирањето, искористување на надворешните C и Java рутини, PL / SQL серверски страници и фино гранулирано до.

9. Oracle база на податоци 12c: Напредно PL / SQL

Оваа Oracle база на податоци 12c: Напредна обука за PL / SQL ви покажува како да ги искористите напредните карактеристики на PL / SQL за да ги прецизирате и подесите PL / SQL за интерфејс со базата на податоци и различни апликации. Магистерските Oracle Универзитетски наставници ќе ви помогнат да ги испитате напредните карактеристики на конфигурацијата на програмата, снопови, курсори, засилени стратегии за интерфејс и акумулации.

Дознај за:

 • Компонирајте ефективни PL / SQL програми.
 • Испита ефикасноста на програмирањето.
 • Користат надвор од C и Java рутини.
 • Примени PL / SQL дизајнирање на прифатените процедури.
 • Направи PL / SQL апликации кои користат акумулации.
 • Спроведете виртуелна приватна база на податоци со фино гранулирана контрола.
 • Компонирај го кодот за поврзување со надворешни C и Java апликации.
 • Составете го кодот за поврзување со огромни прашања и искористете SecureFile LOBs.
 • Компонирајте и наместете PL / SQL код за да го проширите извршувањето.

Придобивки за вас

Пронајдете како да ги компонирате PL / SQL рутините кои ги испитуваат PL / SQL апликациите и резервните методи кои можат да го подобрат извршувањето. Со ставање на ресурси во овој курс, ќе бидете запознаени со Виртуелна приватна база на податоци (VPD) за спроведување на безбедносните аранжмани и испитување на процедури и уреди за зајакнување на вашите апликации против напад на SQL инфузија. Расте програмирање средства со тоа што PL / SQL програми кои интерфејс со C и Java код.

10. MySQL 5.6 Администратор на бази на податоци

Овој еднодневен Вовед во MySQL 5.6 разбира ги опфаќа сите нови функции и други клучни подобрувања на MySQL 5.6 и MySQL Enterprise Edition, вклучувајќи извршување, приспособливост, пристапност и засилување. Магистерските едукатори на Универзитетот Орак, исто така, ќе водат демо демо.

Студентите кои можат да имаат корист од овој курс:

 • Нови клиенти на MySQL, кои имаат речиси и да нема минато вклучување со рамка за администрирање на социјални бази на податоци.
 • Постоечки MySQL клиенти кои сакаат да дознаат за новата корисност можна со MySQL 5.5 Release

Дознај за:

 • Уредете го користењето на предметот mySQL 5.6 уште поадекватно.

Некои Поврзани Мислења:

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!