блог

10-причини
21 март 2017

PMP сертификација - 10 Причини за добивање ПМП сертификација

10 Причини да се направи ПМП сертификација

Акредитацијата за управување со проектен менаџмент (PMP) е една од најважните сертификати за индустријата. Се смета за сеопфатно и покажува дека сте вешти, искусни и квалификувани во областа на вложување во ризик. Со специфична крајна цел да се аплицира ви е потребна четиригодишна диплома (диплома или светски идентични) и не помалку од три години од вложување на менаџерска средба. Вие дополнително бараат не помалку од 4500 часа на возење и координација активности заедно со 35 часа на Проектот за управување со образованието. Без оглед на можноста дека немате диплома, во секој случај може да се примени.

Во случај да имате помошна потврда (средно училиште или споредливо низ светот) и немате помалку од пет години од средба за вложување на работа, заедно со 7500 часови на задачи за координирање и возење и 35 часови за учење за вложување без ризик, исто така можете да набавите.

Како е потребна обука за ПМП сертификација

Подобра иднина

Степенот на PMP е феноменален. Таа е една од примарните 10 акредитации на планетата. ПМП сертификација е многу сфатен вкрстено преку бизниси. Многу организации го направија тоа за премиерите да го направат PMP или пропорционално сертифицирање. На шанса дека немате оваа сертификација, тогаш не се смета за задача на премиерот (проект менаџер). Ова може да го ограничи вашиот повисок напредок. Друга инспирација да се направи PMP е компензација. Според ПЕИ Плата Истражување деветтото издание, оние со ППП сертификат се соберат повисока компензација (20% повисока од и големи) од оние без оваа сертификација.

PMP и можност за кариера

Имањето на сертификација апсолутно ќе го направи поедноставно да се открие професија како програма или проект менаџер. Степенот на PMP е фантастичен. Тоа е секаде околу познатата и оценета сертификација. Според различни прегледи, таа е една од главните 10 сертификати на планетата.

Менаџерите на ПМП се верува дека имаат напредни вештини

Додека ова е молење да се докаже погрешна точка, се прошири супервизорите со PMP обука за сертификација, вообичаено се признаваат дека имаат преместен распоред на вредност способности за гарантирање на постигнување на потфат.

ПМП сертификација е експанзивна

Проширување на менаџмент Професионална сертификација е во целиот свет, како и. Постојат многу претпријатија кои бараат шефови кои имаат искуство со PMP обука. Дел од илустрациите се помошни проектирање, градење на виталност, претпријатија за нафта и гас, развој, транспорт и инженеринг. Со ПМП сертификација, можете да го води пакетот.

Сертификацијата на PMP го прави вашето резиме попривлечно.

Во случај да барате професија како претприемач или надзорник на програмата - или сеуште се наоѓате во рана фаза во вашата впарична администрација, сертификатот за управување со проекти е извонредна квалификација за да ја додадете во вашата биографија.

Подобри достигнувања

Големите работни места, многу организации и професии имаат задолжителен предуслов за ПМП сертификација, па затоа, со исклучок дека не сте гаранција за PMP, генерално не можете да напредувате, без оглед на тоа колку години имате искуство. Постојат дополнителни шанси за напредок во вашата врска, бидејќи помагаат во подобрено извршување на вложување, а со тоа и здружението исто така добива профит.

Се искачи во Плата

Според анкетата за плата за управување со проектот PMI, носителите на квалификации за деветтиот издание за управување со проекти (PMP) во САД заработија нормална вредност од 22% повеќе од нивните не-потврдени врсници во 2015.

Прошири менаџмент Кариера Потребна е сертификација на PMP

Треба без сомнение да ставате ресурси во PMP врз шансите дека очекувате да работите на полето на вложување во администрација за она што е оставено од вашиот живот. Ова не само што ја покажува вашата посветеност и има за цел да ја задржите вашата позиција на долги релации, туку исто така ви помага да ги научите способностите што се важни во оваа област.

Подобрен како претприемач за вложување

Тоа ви помага да се подобри и плоден претприемач за вложување. Преку периодот на време, во пресрет на завршувањето на оваа сертификација, ќе ги собереш информациите за уредите и стратегиите за да го направите вашиот потфат попломен. Ова конечно ја гради вашата почит во организацијата. Ќе имате шанси за заедничко работење и администрација на системи со други експерти за управување со вложување во целиот свет, кои позитивно може да ги изградат вашите шанси за постигнување на успех и подобрување.

Вие ќе бидете поединец од еден извонреден меѓу најпрестижните експертски собири

Со остварувањето на сертификатот PMP, вашето име ќе биде вградено во најголемиот и најпрестижниот собир на потврдени експерти за управување со проекти.

Поради тоа што сте се надевале да направите прекинувач во струката, PMP акредитациите може да ви помогнат. Со подигање на акредитација каде што може да барате долгогодишно искуство, можете да започнете на влезовите со повисока позиција и плати отколку што би можеле да направите. PMP сертификација нема да биде најлесниот нешто што ќе го направите во вашата професија, но тоа ќе ве поттикнува позитивно.

Учење PMP е исклучително јасна и корисни во НЕГОВИТЕ. Таа ги едуцира креативните методи на работа и им овозможува на членовите да земаат учење од третманот на различните вложувања долу на земјата.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!