блог

11 Јан 2017

4 неверојатни курсеви за обука и сертификација во Microsoft

/
Испратено од

1. Напредно Microsoft Excel 2013 обука

Овој напреден Microsoft Excel 2013 наставни разбира е наменет за разбирање за да ги собере способностите што се важни за користење на ротирачки табели, да ги прегледува и дисецира листите на лист, да користи информациски апарати, да се здружува со други и да ги надгледува макроата.

Целна публика

Овој курс е планиран за разбирање кои имаат средишна способност за патот со Microsoft Excel 2013 кои треба да земат повеќе погодни способности или способности кои треба да ги преземат темите обвиткани во овој курс во 2013 интерфејсот.

По завршувањето

По завршувањето на овој курс, подредените ќе имаат капацитет да:

 • Направете ги табелите и дијаграмите.
 • Следете ги референтните точки и одделенијата.
 • Промена на содржината и одобрува и зацврстува информации.
 • Се здружи со другите со обезбедување на работни листови и прирачници за вежбање.
 • Направете, искористите, менувате и надгледувате макроата.
 • Информации за увоз и билет.

2. Microsoft Active Directory се однесува со Windows серверот 2012R2

Добијте Рути на упатства и работи на контролирање на напредокот на Active Directory во Windows Server 2012 и Windows Server 2012 R2 во овој официјален курс на Мајкрософт 5-ден. Ќе ги земете способностите што треба подобро да ги надгледувате и да ги обезбедите информациите и да ги информирате, да ја рационализирате организацијата и администрацијата на инфраструктурата на вашиот карактер и да обезбедите посигурен пристап до информациите. Ќе научите како да организирате дел од клучните компоненти во Active Directory, на пример, Active Directory домен услуги (AD DS), групна политика, Динамички контрола на пристап (DAC), работни папки, Work Place Join, услуги за сертификати, управување со правата Услуги (RMS), услуги на федерацијата и дополнително координирање на вашето воведување на животната средина со иновации базирани на облак, на пример, Windows Azure Active Directory. Како главен аспект на учењето, ќе извршувате практични активности во виртуелна лабораториска околина.

Целна публика

Овој курс се очекува за информатичка технологија (ИТ) професионалци кои имаат средба со Active Directory домен услуги (АД ДС) средба и се обидуваат да за еден осамен курс кој дополнително ќе создаде учење и способности користење на пристап и заштита на информации иновации во Windows Server 2012 и Windows Server 2012 R2. Ова обично вклучува:

 • Рекламирање на ДС Администраторите кои се надеваат дека дополнително ќе создадат способности во најновите достигнувања за заштита на пристап и информации со Windows Server 2012 и Windows Server 2012 R2.
 • Рамковниот или Инфраструктурен претседавач со генерален АД ДС искуство и информации кои бараат да се прошират врз основни знаења и широко да се едуцираат во најсовремените напредувања на Active Directory во Windows Server 2012 и Windows Server 2012 R2.
 • ИТ професионалци кои го презеле 10967A: Основи на курс за Windows Server Infrastructure и се надеваат дека ќе се прошират врз информациите за Активен регистар.

По завршувањето

По завршувањето на овој курс, подредените ќе имаат капацитет да:

 • Сфатете достапни решенија за администрација на карактери и имате капацитет да ги решавате ситуациите со соодветни решенија.
 • Пренесување и регулирање на AD DS во Windows Server 2012.
 • Безбедно испраќање на ДС ДС.
 • Изврши AD DS локали, организира и надгледува репликација
 • Изврши и надгледува групна политика
 • Надгледувајте ги поставувањата на клиентот со Група политика
 • Изврши команда на синџирот на сертификација (CA) со AD CS и како да ги надгледувате CA-овите.
 • Изврши, пренесе и надгледува декларации.
 • Изврши и надгледува AD RMS.
 • Изврши и регулира АД ФС.
 • Безбедните и аранжман информациите се на користење на напредокот, на пример, Динамички контрола на пристап, работа папки и работното место приклучи
 • Екран, испита и да се воспостави деловна кохерентност за AD DS администрациите.
 • Актуализирајте Windows Azure Active Directory.
 • Актуализирање и регулирање на сервиси за лесен директориум на Active Directory (AD LDS).

3. Вовед во Microsoft Office 365

Канцеларијата 365 Основи ги разгледува квадратите за градење на Office 365 и развивачкиот дел од ИТ професионалци. Microsoft Office 365 е мешавина на администрациите на облак и најновите апликации за ефикасност. Курсот започнува со анализирање на Office 365 инженеринг од планираните на ИТ професионалец, а потоа зема замагленост преку пренесување на Office 365 и завршува со преземање на промени во апликации и администрации.

Канцеларијата 365 ги пренесува способностите што клиентите ги бараат, додека дозволуваат ИТ да остане во контрола. Бидејќи тоа е можно, оваа промена бара ИТ професионалци да ги прилагодат своите вообичаени кориснички сервери за дистрибуиран компјутерски период. На оваа песна, IT професионалци ќе забележат како нови компоненти доаѓаат во Office 365 за да започнат со, да дознаат за новите уреди и процедури за преместување на обемот на работа на просториите во Office 365 и планирање на новиот оперативен дел од ИТ професионалци.

Канцеларија 365 за ИТ професионалци

Овој канцелариски 365 основен наставен курс ги запознава информатичарите со централните канцеларии на Office 365 кои ја поттикнуваат економијата на обемот и исполнувањето на способноста.

Почнувајќи со Office 365

Оваа сесија поенти од интерес за пропишаниот пристап на испраќање на Microsoft за Office 365. Пренесување на облак администрација не е воопшто како конвенционален клиент сервер организација се прошири и бара нови способности и приоди. Со Office 365 канцелариите за ИТ можат брзо да станат и да работат со пилот и да се префрлат на генерација со правилно уредување на капацитетите. Дознајте за процедурата за испраќање, уредите и активностите што се користат за подобрување на почетокот на вашиот Office 365 искуство.

Пренесување канцеларија 365

Оваа канцеларија 365 најважен сесија точки на интерес алтернативи и размислувања, додека расте пилот Office 365 животната средина во генерација аранжман.

Office 365 сервис комуникации

Оваа сесија се концентрира на ритам на сервисот Communications Office 365. Како сигурен режим на режим на владата, одржувањето на кореспондентни канали помеѓу ИТ експерти и Office 365 групата е основно. Дознајте како се пренесуваат модификациите на администрацијата на 365 во Office, ремонтите, договорената поддршка и благосостојбата на администрацијата и како да се поврзат со Microsoft.

Office 365 управување со промени

Овој основен наставен состанок на Office 365 покажува како Microsoft ги надградува надградбите и како ги надгледува промените во администрациите и апликациите на Office 365 во вашата околина.

4. Воведување и уредување на Microsoft SCOM 2012

Овој петдневен курс дава разбирање за учењето и способностите за воведување и дизајнирање на System Center 2012 Operations Manager. Понатаму, оваа класа ќе го постави подлогот за справување со нивната инфраструктура на 2012 Operations Manager.

Целна публика

Овој курс е планиран за ИТ експерти со основен Windows Server, Active Directory и систем за поставување и администрација средба.

По завршувањето

Во пресрет на завршувањето на овој курс, подредените ќе имаат капацитет да:

 • Воведете оперативен менаџер 2012 и организирајте одредени поставувања низ целиот свет и за управување со серверот.
 • Користете ресурси базени за висока пристапност.
 • Разгледајте ја конзолата за менаџери за операции и веб-конзола.
 • Изведете и компјутеризирано и рачно воспоставување на оператор во рамките на надгледуваните рамки.
 • Увезување и тарифа за администрација.
 • Организирайте правила, настани, монитори и задачи.
 • Наместете известување и правете извештаи.
 • Екран работни станици и сервери користење Агент за следење и Agentless исклучување Мониторинг.
 • Организира и надгледува услуги за наплата на ревизија.
 • Направете синтетички трансакции.
 • Направете дистрибуирани апликации.
 • Мулти-дома специјалист.
 • Наредете сервер на портал за набљудување на недоверливи ситуации.
 • Наместете ја преписката помеѓу административните гроздови.
 • Преместете се од менаџерот за операции 2007 до операторот менаџер на 2012.
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!