блог

3 април 2017

50 Најчести прашања за интервју со кои можете да се соочите во интервјуата

50 Најчести прашања за интервју

Во однос на процедурата за интервју, истражувањата и аранжманите за интервјуто, по правило, можат да одлучуваат за вашите шанси да го направат следниот чекор. Еден од најпознатите идеални пристапи за подготовка за потенцијален состанок на вработените е да ги усовршите вашите реакции на сите прашања за интервју - дури и апсолутно невообичаено.

За да ви помогне да започнете, НЕГОВИТЕ филтрирани преку огромен број анкети за интервју за да ги откријат апсолутните најредовни интервјуа со кои апликантите се прашуваат среде доцни интервјуа. На овој начин, со исклучок на шанса дека имате потенцијален распоред на вработените, наредени пред огледало или да побарате придружник или роднина да ги вклучите вашите одговори на придружните прашања, па ќе бидете подготвени да ја ставите најдобрата нога напред.

Најчести прашања за интервју

 1. Кои се твоите квалитети?
 2. Кои се вашите недостатоци?
 3. Дали е точно да се каже дека ќе патувате?
 4. Зошто сте заинтересирани за работа за [вметнете го името на организацијата овде]?
 5. Зошто би сакале да ја напуштите вашата сегашна организација?
 6. Зошто имало пукнатина во вашата работа помеѓу [внесете датум] и [внесете датум]?
 7. Што би можеле да ни дадете дека друго лице не може?
 8. Каде се гледате себеси за пет години? Десет години?
 9. Кои се трите работи кои претходните режисери можеби ги сакаат да ги подобрите?
 10. Дали е вистина дека ќе се движите?
 11. Едуцирајте ме за период во кој сте направиле грешка.
 12. Која е вашата фантастична работа?
 13. Информирајте ме за постигнувањата со кои сте најмногу задоволни.
 14. Кои се вашите соработници посебни непријатности?
 15. Што би можеле да се надевате дека ќе заврши во почетните 30 дена / 60 дена / 90 денови на работа?
 16. Зборувајте за вашата биографија.
 17. Зборувајте за вашата поучна основа.
 18. Се опише себеси.
 19. Откријат како ми се грижеше за проблематичната околност.
 20. Зошто би било добра идеја за нас да се договорам?
 21. Како може да го фатите ветерот на оваа позиција?
 22. Дали ќе работите прилики / краеви на неделата?
 23. Кои се потребите за компензација?
 24. Зошто барате друга професија?
 25. Дадете период кога ќе одите и надвор од предусловите за вложување.
 26. Што би можеле да ви кажат вашите непосредни извештаи во врска со вас?
 27. Што ве поттикнува?
 28. Која е вашата пристапност?
 29. Кои се нашите ривали?
 30. Кој е вашиот водич?
 31. Кое беше твое најголемо разочарување?
 32. Информирајте ме во врска со период кога не можевте да му помогнете да се контрадикторни со вашиот менаџер.
 33. Кое е името на нашиот извршен директор?
 34. Кои се целите на вашата професија?
 35. Како би се справил со тежината?
 36. Кои беа квалитетите / недостатоците на вашиот супервизор?
 37. Што ќе научиш наутро?
 38. Дали е безбедно да се каже дека сте пионер или поддржувач?
 39. Која била последната книга за која немате посебна причина?
 40. На шансата што во овој момент го викнав вашиот претпоставен и го прашав што е зона што може да ја зголемиш, што би можел да каже?
 41. Која е вашата најпосакувана страница?
 42. Што те прави непријатно?
 43. Кои се вашите слободни активности?
 44. Кои се некои од вашите средби?
 45. Како може да оган некој?
 46. Дали ќе работите 40 + часа седум дена?
 47. Како може да управувате со бесен или лут клиент?
 48. Што ви се допаѓа најмногу и најмала за работа во оваа индустрија?
 49. Кои прашања не те прашав?
 50. Кои прашања имате за мене?

Овие прашања најчесто се поставуваат за време на интервјуто за Job, може да се побараат и многу неочекувани и чисти различни прашања.

Не заборавајте да одговорите во Commnets дека Кои беа други вообичаени прашања што сте ги прашувале за време на интервјуто?

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!