блог

9 ИТ курсеви Студентите треба да се направи по полагање 2017 12th одбор Испити
13 јуни 2017

9 ИТ курсеви Студентите треба да се направи по полагање 2017 12th одбор Испити

/
Испратено од

ИТ курсеви и сертификација по 12th Испити

CBSE XII класа Резултати се надвор, бројни ученици ќе се буди да потврда дека е крајно време да се избере еден курс. ИТ курсеви нудат одлична можност, бидејќи тие се многу барани и можат да им овозможат на луѓето активно да се бараат во дигиталниот пресврт, кој сѐ уште е солиден. Еве некои вредни курсеви за кои стандардните студенти би можеле да одлучат.

1. Вовед во Јава

Име на курсот: SCJA OCP Java SE 7 курс за обука и сертификација на програмери

Овој курс дава учење на развој на апликации за студентите. Ова е одлична фаза да се фабрикува претпријатие во Java програмирање и знаат концепти како енкапсулација, апстракција и наследство.

Предности - Со можност да напредувате во Јава, може да станете програмер на Јава. Дополнително, подоцна можете да ги исполнувате како директори на проект или програма со работа каде што врвот до дното информации на Java ќе ви овозможи да креирате практични аранжмани додека ги надгледувате процесите.

2. C #

Име на курсот: 10266A: C # Essentials обука

Овој курс програма вклучува структурата на C # програма, имплементација, и јазикот синтакса. Долниот програмер од средно ниво презема учење и способности потребни за производство на C # апликации. Курсот исто така ги опфаќа теми како .NET Framework, користејќи визуелно студио и C # за да создаде .NET Framework апликации.

Предности - Претпријатието во C # ќе ве подготви да стане систем инженери и десктоп програмери.

3. Linux +

Име на курсот:CompTIA Linux +

Линукс + секако ве охрабрува да освоите три сертификати - CompTIA Linux +, LPIC-1 и Novell Certified Linux Administrator. Темите опфатени во курсот ви овозможуваат да ги разберете концептите на Linux Products, Debian и Ubuntu.

Предности - Откако ќе го завршите овој курс ќе имате капацитет да го надгледувате хардверот, да го конфигурирате далечинскиот пристап, да механизирате задачи, да создавате рекорд статистика и да вршите други сродни активности со учењето на Linux. Ќе станете заклани познавачи со ненормална состојба на способност да снимате во оваа интензивна етапа во софтверот.

4. Облак Essentials

Име на курсот: КомпТИА Облак Essentials

Студентите чии двенаесетта класа резултати се надвор може да го направите овој курс кој ќе ги приспособат со концептите на cloud computing.

Предности - Додека студентите добиваат врвно до дното разбирање на стратегиите за администрација на облак. Тие ќе соберат господар информации за елементите на облак услугите од технички и комерцијален аспект, кои во моментов се предуслов за почитувани позиции во ИТ и не-ИТ секторот.

5. Виртуелна реалност

Курс name: Виртуелна реалност со мотор на единство, Google Cardboard и Oculus Rift

Курсот дава практична обука за моторот Unity3D за да создаде виртуелна ситуација за Oculus Rift и Google Cardboard.

Предности - Ќе се изгради солидна основа за технологијата на виртуелната реалност и нејзините современи апликации. Најсоодветно за дизајнираните дизајнери на игри, овој курс е издвоен меѓу најбараните курсеви од страна на студентите.

6. Сервер +

Име на курсот: CompTia Server +

Овој курс опфаќа теми како што се софтвер, хардвер, складирање, disaster recovery, најдобри практики во ИТ ситуација и смена на проблеми. Во зависност од овој курс, можете да го испитате складирањето на серверските сервери заедно со концептите за опоравување од катастрофи.

Предности - Во прилог на целта на овој курс е тоа што продавачот е непристрасен курс и стекнува способности за веб сервери и веб-специфична технологија. Поаѓајќи од тоа, можете да станете ИТ експерт одлично при инсталирање, одржување и отстранување на проблеми на мрежите на локалната територија.

7. Безбедност +

Име на курсот: КомпТИА безбедност + сертификација обука

Овој IT / компјутерски курс по дванаесеттиот ви дава шанса да го примените учењето за безбедност на податоци на вистински мрежи. Ќе се изгради солиден акумен во ИТ безбедносни концепти како што се администрирање на идентитетот, ублажување на ризици и администрација на опасности, криптографија, безбедносна инфраструктура, контрола на пристапот до мрежа и многу други.

Предности - Се прилагодувате за да станете експерти за безбедност, безбедносни консултанти или безбедносни инженери. Бидејќи сајбер-криминалот се зголемува за да се зголеми, кариера во сајбер безбедност може да биде извонредно наградување избор.

8. Network +

Име на курсот: CompTIA N +

Курсот дава основно ниво обука за инсталирање, конфигурирање, одржување, надгледување и решавање на проблеми мрежна инфраструктура.

Предности - Ќе ја впиете способноста да ги разликувате карактеристиките на мрежните протоколи, компонентите на LAN и WAN имплементација, прашања во мрежна безбедност итн. Ниту една компанија денес не може да работи без мрежен надгледник, додавајќи ја популарноста на овој курс и професионалната стабилност подоцна. .

9. Мешана реалност

Име на курсот: Мешана реалност (AR и VR) со единство 3D и Microsoft HoloLens

Вршејќи го овој курс ви дава шанса да ја комбинирате зголемената реалност и виртуелната реалност преку HoloLens и да размислите за сложеното работење на виртуелниот свет. Тоа ве воведува во фазата HoloLens и подобар пристап за да комуницирате со компјутерите.

Предности - Додека ја изучувате и актуелизирате контролата на движењето и просторно мапирање, претворете ја возбудата од познавање и надгледување на виртуелната реалност и проширена реалност и трансформирајте ја во успешна кариера.

Во затворите, биди тоа како што можеби сте ги поминале вашите дванаесетти стандардни испити за одборот, можете да останете весели сфаќајќи дека нема недостаток на избор за кариера по дванаесеттиот стандарден испити. Со оглед на интересите и целите, учениците можат да изберат било кој од горенаведените курсеви за да изградат совршена база на информации и акумен и да гарантираат успешна кариера подоцна.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!