блог

готвач автоматизира облак Амазон
13 декември 2016

Администрирајте го облакот со Chef Automate и AWS

Готвач и AWS: Витална организација

AWS OpsWorks за Chef Automate е заеднички напор на пазарот на пазарот помеѓу Amazon Web Services и Шеф софтверТоа подразбира дека двете организации се фокусирани на вашиот просперитет со оваа администрација. Ние сме задоволни соучесници и работиме напорно за да ви го претставиме најдоброто од она што секоја од нашите фази носи на маса. Ќе продолжат да работат напорно и може да зависат од набљудувањето на оваа понуда и понатаму расте со оглед на клиентската критика. Двајца пионери на пазарот соработуваа за да се осигурате дека сте подготвени (како што рековме од самиот почеток) "да управуваме со облакот".

Готвач Автоматизира како користа од надзорот

At готвач, ние гледаме шема со нашите најголеми клиенти. Бидејќи ги сменивме нивните асоцијации со тоа што им помогнавме да се ослободиме од кодот побрзо, посигурно и уште посигурно, Chef Automate се претвора во мисија основна администрација. Како и секоја мисија на основната администрација, гарантирањето на неговата достапност и доверливоста на информациите бара сериозна енергија, напор и средства. Нашите Fortune 500 клиенти треба да ги проголтаат основните фази на фондацијата и примената на апликациите како што се надгледувани администрациите.

AWS OpsWorks за Chef Automate дава слично ниво на ефикасност, сигурност и непоколебливо квалитет за Chef Automate што генерално се очекува од било која AWS корист. За разлика од второто шпекулирање за непоколебливиот квалитет на вашата опрема или за целесообразноста на вашиот систем, можете да дадете AWS шанса да го надгледува Chef Automate за вас со опсегот на 24x7x365 и проценка на плати-како-да-одите. Нека AWS се справи со вашите засилувања, повторно воспоставување и програмирање ремонти. Тоа го овластува вас и вашата група да вложувате помалку енергија надгледување на Chef Automate и дополнително време концентрирајќи се на победувајќи ги вашите ривали.

Проширување на вашата асоцијација со AWS

AWS OpsРаботи за Chef Automate е локална AWS корист. Како и секоја администрација што ја купувате од AWS, тие се трговец на рекорд. AWS дава подршка, се занимава со вашата администрација, и е вашата цел на контакт за поголемиот дел од вашите грижи. Chef Software Inc. е AWS соучесник и го поддржуваме нивното користење на нашите производи. Со AWS OpsWorks за Chef Automate, ќе се проширувате на тековната врска што сега ја имате со веб-страниците на Амазон. Секоја употреба на оваа администрација се појавува како детал на вашиот AWS задолжен. Ќе ги добиете сите сили на готвачот, спонзориран од снабдувачот на облак, кој дефинитивно знаете и верувате. Поголемиот дел од вашата готвачка употреба е вградена во една јасна, едноставна за користење и едноставна за да ја видите областа. Како и некои други основни сегменти од вашата апликација стек, тоа е парче од еден цврст аранжман пакет, пренесени од вас од AWS.

Силата на бизнис готвач и групата со отворен код

Оваа нова понуда е едноставна рута за клиентите на AWS да се обиде деловна единица на Chef: Chef Automate. Со до 10 слободни центри за една година, тоа е генерално безбеден пристап за брзо да започне и да сфати како Готвач автоматски ви дава можност за доживување, конзистентност и типичен процес на работа додека се занимавате со сите промени во вашите аранжмани за апликација. Со AWS OpsWorks за Chef Automate, исто така сте подготвени да го искористите најголемиот дел од инструментите со отворен код кои се редовно пронајдени во биолошкиот систем на готвачи, вклучувајќи ги кујнските книги на супермаркет, кујната за тестирање, InSpec, Хабитат и (очигледно) готвачот за да се справат со вашите AWS рамка и апликации. Ќе добиете шанса да влијаете на најдоброто од двете универзуми и да започнете со предвременото зафаќање.

Започнете

Никогаш не било побрзо или помалку барано да започне со Chef Automate; достапни во моментов во истиот AWS удобност како и другите генерации администрации.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!