блог

vba-excel
23 ноември 2016

Напреден Excel | VBA ексел обука gurgaon

/
Испратено од

VBA Excel обука Гургаон: VBA се залага за Visual Basic за апликации на програмски јазик управуван од настани, кој сега главно се користи со канцелариски апликации на Microsoft како што се MS-Word, MS-Excel и MS-Access. Ние можеме да ги користиме VBA во сите канцелариски верзии директно од MS-Office 97 до MS-Office 2013, како и со било која од најновите верзии на располагање. Меѓу VBA, Excel VBA е најпопуларниот. Причината за користење на VBA е дека можеме да изградиме многу моќни алатки во Microsoft Excel користејќи линеарно програмирање.

VBA Excel обука Гургаон

Цели

 • Креирајте снимени макроа во Excel
 • Користете го макро рекордерот за да креирате различни макроа
 • Разбирање на Excel објект модел и VBA концепти
 • Работете со трите главни компоненти на прозорецот на уредникот VBA
 • Направете командни процедури
 • Креирај и користи променливи
 • Креирај и работи со кориснички дефинирани функции
 • Напишете код за да ги манипулирате објектите на Excel
 • Користете опсег на заеднички програмски техники
 • Направете сопствен облик со контролни и процедури за настани
 • Код за возење на корисничка форма
 • Креирајте процедури што автоматски започнуваат
 • Напишете разни рутински функции за справување со грешки

Предуслов

 • Учесниците треба да имаат позадина на програмирање
 • Сите учесници мора да имаат претходно познавање на Excel 2010.

 

Оставете Одговор

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!