блог

20342B - Напредни решенија на Microsoft Exchange Server 2013
28 февруари 2017

Напредни решенија на Microsoft Exchange Server 2013

/
Испратено од

Напредно Основни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 се разбира се состои од сеќавање на потребата да се здобијат со способности и информации за планирање и насочување на информативна ситуација за Microsoft Exchange Server 2013. Поради тоа што сте официјално ги разгледале основните решенија на Microsoft Exchange Server 2013, можете да ја преземете оваа програма за да ја подобрите организацијата на вашиот Exchange Server.

Напредни Основни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 акредитација може да се заработи со обидот да се обиде да настојува ниво информирање на администраторите, ИТ специјалисти, и помош работна област на персоналот кои треба да учат на Exchange Server 2013. Курсот ви покажува да го конфигурирате Exchange Server 2013 и дава насоки, најдобри техники и размислувања за да ви помогне да испратите подобрен Exchange Server. Уште повеќе, оваа програма е предложена како подготовка на материјал за ИТ специјалисти, кои ќе се појави за напредни решенија Microsoft Exchange Server 2013 испит или како суштинско значење за афирмацијата на Microsoft Exchange Server 2013 (MCSE). Во случај да се обидете да се запишете на курсот, тогаш не треба да имате под 3 години работно искуство во IT одделот, особено во областа на организацијата на системот, рамковната организација или работната област за помош. Како подмножество, од вас се очекува да работат со Exchange Server 2013 или други случувања пред размена на Exchange Server.

-> Што се подигате кон реализацијата на курсот?

По завршувањето на курсот, ќе имате капацитет да:

 1. Конфигурирај и изврши Унифициран сервер за размена на 2013 пораки.
 2. Преглед виртуелизација се подготвени за Exchange Server 2013 функции.
 3. Конфигурирајте ги и извршете смени од информативниот систем што не е во размена на Exchange Server, и додатоци од варијации на Exchange Server.
 4. Конфигурирај и изврши флексибилност за сайта на Exchange Server 2013.
 5. Конфигурирај и изврши сигурносна порака.
 6. Конфигурирај ја и изврши ја пораката за одржување во Exchange Server 2013.
 7. Конфигурирај и изврши менаџерска безбедност во поставувањето на Exchange Server 2013.
 8. Конфигурирај и изврши соодветен конгрумирање.
 9. Примени го интерфејсот comm & -line Windows PowerShell® 3.0 на претседавач Exchange Server 2013.
 10. Конфигурирај и изврши согласност за информирање.
 11. Конфигурирај и изврши приклучување со Exchange Online.

- Кое е основното специјализирано владеење кое треба да се квалификува за овој курс?

Освен експертско искуство, треба да ја имате придружната специјализирана способност за исклучување на шансата што треба да ја направите на оваа програма:

 1. Расчистени основни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 афирмација, или пропорционална програма
 2. Не помалку од две години работно знаење со Exchange Server
 3. Не помалку од две години вклучување во надгледување на Windows Server, и дополнително Windows Server 2012 или Windows Server 2008 R2
 4. Не помалку од шест месеци работно знаење со Exchange Server 2013 или Exchange Server 2010
 5. Не помалку од две години работно знаење со определување име, нумерирање на DNS
 6. Не помалку од две години работно познавање со Active Directory
 7. Работење со Windows PowerShell
 8. Работа позадина со документација, на пример, PKI (јавен клуч инфраструктура) документација

Во случај да треба да отидете на оваа програма за подготовка, можете да ги задоволите зачестеноста со одење до Core Solutions на Microsoft Exchange Server 2013 курс или преку добивање поврзани со учење и способности. Се препорачува да контактирате со овластен снабдувач за подготовка за да ги исполните овие потврди.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!