блог

5 Јан 2017

Зачудувачки е да се најдат млади IITians кои имаат IIM во умови: Sundar Pichai

Kharagpur: Признавајќи дека тој се користи за легло часови во текот на неговата изградба дена во IIT Kharagpur, извршниот директор на Google Sundar Pichai во четвртокот комуницираа изненаден да се откријат младите IITians значи да се влезе во IIMs дури и додека тој се загрижени за значењето на добивање на вистинско искуство.

Hash таг: #news #tech

"Има голема тежина да се земе по уредување на принципи низ целата професија (во Индија). Кога сте во средно училиште, размислувате за училиште. Јас се екстремно шокирани што поединците влегуваат во IITs и веднаш размислуваат за IIMs итн. Тоа е толку важно да се добие искуство што може да се потврди ", рече Пичаи на интуитивна седница со IITians тука денес.

Назад кон основите 23 години во пресрет на завршувањето на B.Tech во 1993, тој рече дека understudies инвестира многу енергија во книгите и се прилагодува на научни студии.

На носталгичен пат да ги запамети неговите основни денови, тој отиде во својата хотелска соба, се сретна со воспитувачи и се поврзуваше со скроти.

"Очигледно", беше неговиот одговор на прашањето дали тој ги лечи часовите.

"Ние се користи за да остане до доцна во текот на вечерните часови и во утринските часови пропушти часови", тој го разгледа.

Пичаи рече дека се вчудоневидува кога го слушаше тоа што некои од осмото одделение почнаа да се подготвуваат за ИИТ.

"Среде моето време, парцели на поединци велат дека ова лице не влезе во ова училиште и тоа е крајот на улицата за него", изјави тој.

Тој ги образложил работите што се однесуваат на неговото место на дипломирање за да експериментираат со различни работи, да излезат на екстремитетот, да се избалансираат и да земат по нивниот ентузијазам.

Индија, сеедно како што може, рече тој, има цврсто основање во наставата како чувари постојано дискутираат за тоа.

Во Америка, Пичаи рече, во Стенфорд, на пример, ги разгледува изборот на специјалност само кога тие се во последната година.

Во пресрет на завршувањето на неговиот B.Tech во металуршкиот и градежни материјали од IIT, Пичаи ја завршил својата магистерска програма по инженерство и материјали од Универзитетот Стенфорд и МБА од Вартон Школата и се приклучи на Google во 2004.

Во тоа време беше во основа дека стана безнадежно вљубен со својот соученик Анџали и подоцна се венча со неа.

Тој разгледуваше како одеше во хостелот на млади женски да се сретнат со неа и се понизија кога некој ќе викаше шумно, велејќи: "Ањали Сундар те вика".

По палењето низ четири вонредни години во основата, рече тој, тој се чувствувал мизерно кога времето барало полетување.

"Неверојатно е да се вратат 23 години по фактот", рече ентузијаст Пичаи.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!