блог

13 април 2017

Зошто AWS сертификација е важно? AWS сертифицирана плата за програмери во долари

/
Испратено од

Која е вредноста на AWS сертификација?

Тоа е нормално учење дека набавка на AWS потврда е извонреден пристап да се квалификува вашата вмешаност во согласност со вашите придружници и бизнис и да ги прошират можностите на вашата асоцијација со AWS-базирани апликации. И покрај тоа, постои уште една предност што не е измерена од не толку одамна. Доаѓа поради 2015 ИТ вештини за вештини и плата предводени од Global Knowledge и Windows IT Pro откри дека нормалната плата за четири AWS акредитации надминува $ 100,000. Иако не постои гаранција дека еквивалентите на афирмација се надоместуваат од шест фигури, тоа позитивно не може да направи никаква штета.

AWS сертифициран Плата за програмери

  • AWS сертифициран програмер - вонредно ниво $ 137,825
  • AWS сертифицирани решенија архитект - професионално ниво $ 117,434
  • AWS сертифицирани решенија архитект - вонреден Ниво $ 114,935
  • AWS сертифициран администратор на SysOps - вонредно ниво $ 108,046

Проучувале статија на 2016 за тоа што е потребно за да се добие AWS афирмација. (Се отвора во друг прозорец)

Почнувајќи од патот до AWS сертификација

AWS афирмациите (и AWS подготовка) се дел базирани проекти наменети за аранжмани дизајнери, програмери и рамковни операции надгледници. Внатре во секој дел се карактеризираат потврди од партнер и експерт. Додека се подготвува не е потребно пред да се настојува на испит за афирмација, тоа е исклучително сугерирано.

Аранжмани архитекти

AWS сертифицирани решенија архитект - вонреден ниво

Оваа афирмација потврдува дека имате практично искуство користејќи AWS за да планирате исклучително достапни, економични, виновни за толерантни и разновидни циркулирани рамки. Го афирмира вашиот капацитет да ги разликува и карактеризира предусловите за апликација заснована на AWS и да преземе по прифатените процедури за изградба на безбедни и цврсти апликации на AWS фазата.

Пропишана подготовка: Архитекти на AWS

AWS сертифицирани решенија архитект - професионално ниво

Оваа потврда ги одобрува специјализираните способности и вклучување во изготвувањето на циркулираните апликации и рамки на AWS фазата.

Пропишана подготовка: Напредно архитектирање на AWS

Програмери

AWS сертифициран програмер - соработник

Оваа акредитација ја одобрува вашата специјализирана способност за развој и зачувување на апликации на AWS фазата. Испитот го тестира вашиот увид во придружните идеи:

  • Подигање на привилегираните AWS услуги за апликацијата.
  • Користење AWS SDK за да комуницира со AWS услугите од вашата апликација.
  • Составување на код кој го подобрува извршувањето на AWS услугите кои ги вработуваат вашата апликација.
  • Безбедност на апликација на ниво на код (IAM делови, сертификати, енкрипција и така натаму.)
  • Предложена подготовка: Развој на AWS
  • Рамки оператори администратори

AWS сертифициран администратор на SysOps - соработник

Оваа афирмација го одобрува вашето искуство обезбедување, работа и одржување на рамки работи на AWS. Го афирмира вашиот капацитет да направи разлика и да ги собере потребните услови за да го карактеризираат одговорот за да бидат произведени и да работат на AWS. Исто така, го одобрува вашиот капацитет да дава насоки и насоки за AWS и да ги пропише најдобрите практики низ целиот животен циклус на потфат.

Пропишана подготовка: Системски операции на AWS

AWS сертифициран DevOps инженер - професионален (бета)

Оваа акредитација ја одобрува специјализираната мајсторство во обезбедувањето, работењето и надгледувањето на циркулираните рамки за апликација на фазата AWS.

Пропишана подготовка: Системски операции на AWS

Топката е во Твојата суд

На исклучување шанса дека сте едноставно почнувајќи со AWS, неверојатен пристап за да ги добиете нозете влажни е со истражување на бесплатни наставни снимки и лаборатории достапни на AWS сајт. Нашиот курс AWS Essentials исто така ќе ви помогне да ги земете во зачетоци од AWS пред да заминете на начин на афирмација.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!