блог

4 мај 2017

Како да станете виртуелизација Про

Стани виртуелизација Про

Виртуелизација бизнис се развива побрзо од било кое друго време во последниве меморија. Со оваа постојано напредувачка патека, постојано се создаваат нови мисли и идеи за да ја завршите главата.

Постојат специфични пристапи за значително да се заокружи професионализам за виртуелизација, но ние имаме начин како главен приоритет кој ќе ви помогне да ја направите вашата приказна виртуелизирано достигнување. Ние изложиме четири едноставни чекори кои можете да ги започнете со користење сега за да ги изградите своите вештини и да ги промените во господар за виртуелизација.

1. Започнете кон почеток.

Имајќи ја предвид крајната цел да се стави крај на виртуелизација како кец, треба да бидете познавања за разни други ИТ дисциплини, почнувајќи од организација на сервери. Основно поставување нема да бара многу, но како што изработувате повеќе виртуелна рамка, работите ќе бидат сложени во брзање. Вие не би сакале да се борите за да се потсетиме на трошоците за Linux, или како да го решите серверот на Windows кој нема да се подигне. Инвестирањето на енергија во административните ровови ќе ви извлече исклучително.

Вмрежување, конкретно, исто така, може да се добие крзнено. Вашата CompTIA Network + обука ќе ве извести дека добро измислената виртуелна средина ќе има неколку VLANs и подмрежи за да се одделите, да ја стартувате управувачката мрежа за вашите физички домаќини и мрежата на капацитет да зборуваат со споделено складирање, а исто така и различни мрежи за вашиот виртуелни сервери како што се бара за безбедност. Во случај да ја евакуираме размислувањето за VLANS, имате на секој физички приклучок на секој сервер за секоја мрежа, од кои сите мора точно да се дизајнираат и на домаќинот и на прекинувачот, или нема да се појави преписка.

Во тој момент сè оди надолу во 3 am Покрај овие линии, подобро е да имате некои силни вештини за мрежно поврзување.

2. Започнете Мали.

Имате стари деактивирани сервери заглавени околу? Консумирај! Dilly dally и магацинот до бесплатна форма на VMware или Microsoft Hyper-V.

Како се распрашуваш? Ние не кажуваме. Одете да го почувствувате тоа.

Ајде, ти си ИТ колега / дама, живееш да мешаш и да смислиш нови работи! Понатаму, ќе бидат потребни седум дена блог записи за целосно покривање. Ќе ги погоди пречките и криптичните грешки, па главниот начин на кој ќе научите и ќе оставите далеку попаметни е да се заглавите во него.

Откако ќе завршите, ќе имате песочна кутија каде што можете да играте. Изработка на Windows сервер, да го направите просторот контролер, вклучуваат IIS сервер за канцелариски куче слики, вклучуваат кутија Линукс, и да се воведе syslog апликација или она што иновации што треба да си игра со. Едноставно НЕ ставајте ништо на него идентификувано со вашата мрежа за создавање. Имајте на ум дека ова е пргавост, 12-годишен сервер со два замрзнати кругови и див пример за произволни рестартирања.

3. Изберете платформа и го усовршувајте.

Рековме VMware и Hyper-V. И двата се хипервизори, слојот на производот кој навистина го апстрира процесорот, RAM меморијата и капацитетот на вашиот физички домаќин за да им овозможи на виртуелните машини да ги користат тие средства. Додека постојат многу видови на хипервизори достапни, двата најистакнати се vSphere на VMware и Hyper-V на Microsoft.

Двете се екстремно развиени предмети, и заедно, најмногу поседуваат дел од целокупната индустрија. Двете заслуги за учење, но сепак треба да претставувате значителен авторитет во една фаза. Во случај да тргнете во продавницата на "Мајкрософт", Hyper-V е непобитна одлука, особено поради тоа што станува стандардна со секое препечување на Windows Server од 2008. На шанса дека имате Линукс сервери или сте заинтересирани за не-Microsoft ставки потоа погледнете во vSphere.

Во секој случај, CBT Nuggets сте обезбедени за сите ваши потреби за обука. Мајкрософт го покрива Hyper-V целосно во своите MCSA и MCSE-сервери, а VCP-DCV акредитацијата на VMware е длабоко влегува во vSphere.

4. Однесете го на следното ниво.

Ги добивте вештините, сцената и сертификатите, па добро сте на вашиот пристап за претворање во гениј за виртуелизација. Како што станувате надвор од вашата виртуелна рамка, најголемата клучна компонента на вашиот хипервизорот што ќе ја користите ќе биде висока пристапност. Ова го зема предвид програмираниот премин на виртуелни машини, почнувајќи од еден физички домаќин, потоа кон следниот, кога некој ќе се исклучи.

Сепак, постои зависна цена и започнува со непотребни хардверски уреди. Дополнително трошење, очигледно, подразбира повеќе купувања потребни од повисоки прозорци. Во овој момент, треба да бидете познавања за да ги заштитите овие достигнувања и како тие можат да ги намалат трошоците и прекините, како од разочарувањето на хардверот, така и од основното одржување.

Виртуелизација секогаш го трансформира ИТ и во суштина може да помогне во вашата струка. Во случај да не сте од сега се занимаваат со виртуелна околина, зависи од вас да започнете и да вложите напори и виталност за учење, бидејќи тие се вештини кои се покажаа како стандардни задолжен за сите ИТ професионалци.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!