блог

научник за податоци
5 декември 2017

Како да станете експерт за сертифицирани податоци на податоци?

/
Испратено од

Како да станете податоци научник?

Податоци научник : Податоци наука е интердисциплинарна област која користи бројни стручни сетови - мерења, програмирање, машинско учење, податоци за рударство, и испитување - да се концентрира учење и корисни битови на знаења кои можат да се користат за да се преземат основни бизнис одлуки. Со експлозијата на податоци насекаде, науката за податоци се здоби со статус како извонредна меѓу најраспространетите и профитабилни зголемувачки струки за она што ќе дојде. Вклучувањето во истражувач на податоци не е едноставно дело, бидејќи ги обврзува експертите да бидат одлични на бројни територии на способност, вклучувајќи аритметика, софтверско инженерство, фактичко учење, машински дијалект, испит за испитување, база на податоци, истражувања на операции. За да се постигнат такви разновидни експерти за експертиза, основно е да се добие формална подготовка од фондација за учење која се шпекулира, која има императивна рамка и средства за учење за да ги едуцира овие предмети.

Податоци научник кариера овозможувач

12-недела или 3-месечен курс од иновативни технолошки решенија за наука за податоци најверојатно најдобро се става за поединци кои сакаат да влезат во универзумот на Биг податоци Анализа. Овој лабораториски ескалиран курс се состои од посебни модули 12 каде што акцентот ќе биде ставен на секоја од наведените способности под:

 • Linux и SQL
 • Аритметика и статистика
 • Пајтон и Скала програмирање
 • Хадоп ЈАРН и Амбари
 • Sqoop, Flume и Kafka
 • Свиња, кошница и Импала
 • Apache Spark
 • R програмирање или предвидување на моделирање
 • Машинско учење
 • Сцена и Брз преглед
 • Изборно моделирање
 • Започни машина за учење

Секој од овие субјекти се идентификува со Биг податоци Анализа која е бескрајно развиено поле кое делува како популарно изразување овие денови. Овој курс почнува почнувајќи без надворешна помош за да се прикажат суштинските идеи за напредокот на "Големите податоци", додека продолжуваат да се движат напред податоци науката. Биолошкиот систем Hadoop е дополнително анкетиран со одлични детали за да ги приспособат членовите со фазата Apache Hadoop за анализа на големи податоци.

Експерт за податоци на наука - податоци научник

Овој курс е за wannabes кои сега се одлични во бизнис истрага, но сепак бараат насока и поддршка на идеи, на пример, R програмирање, Машинско учење, Предвидливо моделирање и статистика. Искусни експерти кои треба да ги разгледаат своите способности за да подготват потврда можат да се приклучат на овој курс 3-недела. Глетка Истражувачите на податоци во овој курс, исто така, ќе ги собере мајсторство на системи за перцепција на податоци и Р испитување. Курсот ќе ги опфати придружните модули:

 • Наука и статистика
 • R програмирање и предвидување на моделирање
 • Машинско учење

 

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!