блог

2 февруари 2017

Предности на Cloud Computing и CCSP сертификација

Предности на Cloud Computing

Најсвирливиот популарен израз во ИТ светот - облак компјутерите, алудира на еден вид на компјутери во кои пресметковните средства како процесорот, RAM меморијата, пропусниот опсег, простор на дискот и така натаму се пренесуваат преку интернет. Овие средства се создадени од страна на основната мрежа на физички сервери стави во далеку многу чуваат до податоци се фокусира на аутсајдерот специјалист ко-ops. Абнормалната состојба на приспособливост, флексибилност и непоколеблив квалитет при фокусирани трошоци се суштинските придобивки или препознавањето на елементите на cloud computing. Исто така, избрише трошењето на средствата, бидејќи користи "плати како користите", покажете каде крајните клиенти се обврзани да платат само за средствата што ги бараат и ги проголта.

Облак компјутерите почнаа да се подигаат како доцна со асоцијации и значителни и малку во целиот свет со користење на сила на облак компјутери за да ги остварат своите деловни цели и да се зголеми превласт во комерцијалниот центар.

Загарантирана Cloud Security Professional сертификација - неговите компоненти и придобивки

Сертифицираниот Cloud Security Professional или CCSP е последица на заговор помеѓу Cloud Security Alliance (CSA) и (ISC) ², курсот кој беше направен за дополнување и користење на две постоечки сертификати: (ISC) ² сертифициран информациски системи за безбедност на професионални и CSA Сертификат за Cloud Security Knowledge.

Цел и придобивки од курсот

Облак компјутерите како што е речено погоре е сигурен, прилагодлив и такт. Сепак, администрациите се пренесуваат преку отворена мрежа, што ја прави ранлива за асортиман на надворешни опасности. Во такви услови, разбирањето на безбедноста на податоците за облак компјутери и создавање процедури за ублажување на нивното влијание е од примарно значење. Напредните здруженија не можат да ги изгубат своите основни податоци за бизнисот и во тој капацитет бараат професионални професионалци кои имаат информации и вештина за ефективно да преговараат со било каков ризик.

Курсот за безбедност на облак (CCSP) од Innovative Technology Solutions има намера да ги подготви сите суштински информации за капацитетот на облак компјутерите, безбедносните одредби кои можат да бидат злоупотребени и како да ги приспособат да гарантираат заштитена и безбедна облачна околина. Овој сертификат од оваа фондација од највисоко ниво ви овозможува да постигнете најмногу невообичаен износ на сигурносно владеење и да му помогнете на вашето здружение да го искористи максималниот капацитет на облак компјутери без да тргнете со ризик за угледот на податоците.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!