блог

Кои се најдобрите курсеви за тестирање на софтвер
5 април 2018

Кои се најдобрите Курсеви за тестирање на софтвер во Индија?

/
Испратено од

Testing is one of the pivotal periods of the software development process. On the off chance that the testing stage isn’t led legitimately, there are high possibilities that the conceivable blemishes and inadequacies in the software won’t get identified. Accordingly, it is imperative to have a thought of the best software testing courses accessible to take advantage of it.

Најдобрите софтверски тестови за тестирање:

Ова е преглед на дел од најдобрите курсеви за тестирање на софтверот што може да го направат експертите.

 • Сертификат за сертифициран софтвер за тестирање на сертификат (CSTP)
 • Сертификат за сертифициран тест менаџер (CTM)
 • Сертифициран сертификат за сертификација на софтвер за менаџери за квалитет (CSQM)
 • Сертифициран тест за автоматизација на про-сертификати (CSTAS)

1. Сертифициран сертификат за софтверски сертификат за професионално сертифицирање (CSTP):

Овој сертификат за курс за тестирање на софтвер е наменет да се фокусира на најважните и најдобрите практики на софтверско тестирање. Системот на курсот е дизајниран до тој степен што може да се бара без голем дел од теренот од страна на младите кои ќе ги направат своите професии во полето за тестирање на софтверот. Овој курс за сертификација ги охрабрува експертите да направат одредени дизајнирање на најдобрите тест случаи кои можат да се искористат за добивање моќно доведување во тестирање на софтверот.

Придружните се зони на конкретните кои овој курс за сертификација им ги нуди на кандидатите:

 • Дизајнирање и соодветно извршување на тест случаи за агилни активности
 • Центрирање за да се создадат тестови кои можат да се користат повторно во разни вложувања
 • Сортирајте ја работилницата долу на земјата
 • Креирање на најдобри процедури, приоди и процес за дизајнирање на тест случаи
 • Фокусирање на предвидување на предуслови за дизајнирање на тест случаи
 • Справување со постапката на несовршеноста следи
 • Одликувајќи се со насоки за карактеризирање и легитимно управување со потребите на клиентите
 • Концентрирајќи се на најважните работи за тест автоматизација

Овој курс ги овластува непотребните испитувања на софтверот за да го подготви потребното тестирање на софтвер за да им помогне да ги соберат своите занимања во поединечното поле.

2. Сертификационен курс за сертифициран тест менаџер (CTM):

Секако, курсот за сертификација е опфатен од општата популација која има неколку години учество во тестираниот простор, но сепак не се специјалисти. Овој курс за сертифицирање на софтверот за тестирање се гледа како на половина пат кој го нуди IIST за експертите за тестирање. Структурата на курсот е дизајнирана до тој степен што се фокусира околу зајакнување на способностите и учење на експерти.

Придружните се зони на податоци кои овој курс ги нуди:

 • Справување со различните форми на тестирање
 • Управување со тестирањата
 • Проверка и подобрување на тестот и процедурите на тестот
 • Концентрирање на управувањето со ризикот
 • Карактеризирање на техники и систем за тест автоматика
 • Одликувајќи се со барањата на сертификатот за квалитет на софтверот.

Во најголем дел, експертите кои имаат неколкугодишно вклучување во тестирањето на софтверот и кои сакаат да ги прошират своите увиди и развојни отвори, продолжуваат со оваа сертификација.

3. Сертифицирани Квалитет на сертифициран софтвер за управување со квалитет (CSQM):

Освен што се концентрира на подобрување на способностите и информациите на експертите од страна на тестирањето на софтверското тестирање, овој курс за сертификација се фокусира околу развивање на способностите за одржување на квалитетот на софтверот. Сертификатот додава простор за експертите со тоа што им дава карактеристики на справување со квалитетот на софтверот. Експертите кои ја имаат оваа сертификација е во голема мера фаворизирани од страна на поголемиот дел од извонредните здруженија за добивање на целата мешавина на тестирање на софтверот и зачувување на нејзиниот квалитет.

Придружните се териториите на деталите што ги нуди овој курс за сертификација:

 • Развивање на методи за одржување на квалитетот на софтверотПостави одликуваат слика
 • Работа за развој на функционалности за потврда на квалитетот на софтверот
 • Дизајнирање на процедури за проверка за гарантирање на квалитетот на софтверот
 • Пренесување поддршка за развој на софтвер и интеграција
 • Справување со софтверските конфигурации
 • Развивање на стратегии за агилен развој на софтвер
 • Концентрирање на управувањето со ризикот
 • Организирање на набљудување и истражување на софтверот

Курсот за сертификација главно центри околу квалитетот на софтверот, заедно со овие линии прави пристоен микс кога е во комбинација со некои сертификати за софтверско тестирање.

4. Сертифициран софтверски тест за автоматизација на специјалист за сертификација на курсот (CSTAS):

Ова е еден од оние курсеви за тестирање на софтвер што се подразбираат за властите во полето за тестирање на софтвер. Експертите кои бараат да го зголемат својот увид и да ги преземат новите процедури за подобрување на процесот на тестирање на софтвер, го избираат овој курс за сертификација. Сертификатот за курс за тестирање на софтвер е имплициран за експертите кои имаат скоро 10 години учество во тестирањето на софтверот. Таа содржи бројни движечки нивоа и идеи за подобрување на формите на софтверско тестирање и пренесување на потребните остварливи резултати.

Придружните се деталите што овој курс за сертификација им ги нуди на кандидатите:

 • Презентирање на суптилните елементи на тест автоматика
 • Дизајнирање на тест случаи за непречено извршување на тест автоматика
 • Развивање на стратегии и методи за тест автоматика
 • Дизајнирање и развивање на инженеринг на автоматизација на тестирање
 • Дизајнирање на тест случаи за гарантирање на квалитетот на софтверот
 • Одликувајќи се со тест аргументи за обезбедување на софтвер од можни опасности

Оваа сертификација е една од поткрепени нивоа на сертификација во полето на софтверско тестирање и гарантира најмногу увиди во однос на тестирањето на софтверот.

Научете софтверско тестирање

во Just 2 Days
Запиши се сега
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!