блог

26 април 2017

Сертификати за бизнис аналитичари за почетници и професионалци

Сертификати за бизнис аналитичари

Бизнис аналитичарите ги препознаваат проблемите, ја смалуваат потребата, се справуваат со проектната група и ги запознаваат промените со бутам бизнис. Тие ги унапредуваат и решаваат деловните процедури, на пример, приносот, профитабилноста на промет и други. Решенијата што ги нудат се базирани на иновации. Интересот за аналитичарите е на искачувањето во сите поделби.

Квалификациите бараат способности што можете да ги научите во курс за бизнис аналитичар. А степен и стручни курсеви во бизнис-поврзани полиња те постави доволно за професија покажат. Сепак, програмите за сертификати нудат обука која е особено посета. Предметот ги наведува суптилните елементи на постапката за анализа и дава корисни учења во учењето.

Курсот е значаен за експерти и специјалисти кои треба да останат важни во окупационата реклама, а дополнително оние директно од училиште.

Информации за курсот

Курсот за бизнис аналитичар е за оние заинтригирани со помагање на клиентите да се сретнат бизнис цели. Колеџите и универзитетите го нудат курсот во канцелариите, на пример, умешно подобрување и продолжување со обука. Мандатот на стандарден курс за сертификат е краток од она што една година и бара да размислите 4 на 10 курсеви заедно со изборни предмети.

Учење идеи во курс за бизнис анализа вклучуваат:

 • Делови на бизнис аналитичар
 • Разбирање на потребите на здружение
 • Главни хипотези за деловна анализа
 • Зајакнување на шпекулациите на проектот
 • Оценување и грижа за проблемите идентификувани со бизнис
 • Стандардни курсеви
 • Основи на бизнис анализа Основи

Бизнис анализата најважен курс разбира те запознаваме со деловите на аналитичари и нивната посветеност кон организацијата. Тоа е повик преглед одвојување на вработување на Бизнис аналитичар. Некои од вашите задачи ги користат основните стратегии и системи за да се грижат за деловните проблеми, оценување на остварувањето на решение и проверка.

Проект за планирање и управување со курсот

In планирање и управување со проекти, ги земате во основните системи и техники за справување со проектот. Дополнително сте брус со контекстуални истражувања. Поени во курсот се:

 • Справување со сите желби
 • Одлучување за трошоците, основните средства и степенот на целиот проект
 • Техники на планирање
 • Потреба и извршување на проектот
 • Пренос на квалитет
 • Потребно Собирање на курсот

Курсот ги покажува процедурите за упатување на прегледи, состаноци, собирање и евидентирање на барања, на пример, центрични собири, концептуализирање и други. Вие го зголемувате брзото вклучување на рацете со тоа што ќе направите архива за бизнис барања.

Развивање и исполнување на бизнис барања курс

Во текот на курсот, ќе дознаете како да се срушат собраните информации и да побарате решение кое ќе ги адресира проблемите на партнерот. Бескрајни снабдување на решение пакет, ќе ги тестираат и оценување на резултатите.

Курс за проценка на решение

Конечно, ќе дознаете како се подготвува анализата. Оваа прогресија вклучува тестирање и одобрување на решенија за гарантирање квалитетен и плоден резултат. Решенијата треба да ги задоволат барањата на клиентот и да ги постигнат саканите резултати. Ќе работите на правење тестови за потврдување на предложените решенија.

Изборни начини да станете бизнис аналитичар

Бројни начини може да ви пристигнат во бизнис аналитички струка. Вашите шанси може да бидат подобри ако вашите ИТ и бизнис способности се високи. Непогрешното разбирање на пазарот дополнително ве тера. Настрана од учењето можете да овие средства може да ви помогне да се претвори во бизнис аналитичар:

1. Развивач на софтвер

Развивачите на софтвер имаат информатичко рударство и анализа и релациони способности. Размислуваат бизнис анализа и се приклучи со информации за унапредување на софтверот ви помага да наплаќате поголем приход во бизнис аналитички работи.

2. Добие сертификат за анализа на бизнис

Пријавете во програма за сертификација на бизнис-анализи за шанса да имате четиригодишна сертификација во зони, на пример, со хумани ресурси, рамки за податоци, сметководствени и бизнис. Вие ќе ги собереш виталните способности за да заземете професија како бизнис аналитичар.

3. Специјализација на индустријата

Промената на професии по долго време на вклучување во и индустријата може да го поттикне вашиот поттик во работната изложба. Размислете бизнис анализа за да добиете способности и ќе се појават вашите квалификации. Вие не само што ќе ги инспирирате бизнисите, туку и да освоите повеќе.

Каде да се добие курс за бизнис аналитичар

А стандард бизнис аналитичар разбира оружје understudies со основни информации и способности за подобрување на бизнис форми. Курсот ви овозможува да ги раскинете и организирате деловните вежби, да добиете одредени барања, успешно да ги испитате алтернативите, да направите точна документација и да ги надгледувате барањата во текот на животот на проектот.

Повеќето колеџи нудат 4-годишен курс за додипломски и постдипломски бизнис аналитички програми. Некои ИТ организации дополнително нудат слични курсеви. Иновативните технолошки решенија е посебен случај бидејќи имаме најнови и оперирани Oracle Certification курсеви за нови и искусни аналитичари.

заклучок

Повеќе бизниси се поврзуваат со аналитичарите за да им помогнат да се прилагодат на состојбата што се развива. Во моментов, бизнис анализа е дел од бизнис курсеви во колеџи и други фондации за обука ширум светот. Можете да ги преземете курсот од него исто така.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!