блог

професионалци-слетување-банер-636 × 400
1 јули 2017

Можности за кариера после вршење на CCNA сертификација

/
Испратено од

Сертификатот Cisco CCNA е основниот потег кон ефективна професија со извонреден статус меѓу најпрестижните брендови на мрежата на бизнис. Cisco Systems е шампион меѓу најистакнатите производители, основачи и трговци на мрежни насочувачи и прекинувачи. Cisco има широка "Human Network" - мудра и супер перформансна мултимедијална структура која ги поврзува луѓето низ светот со избор на аудио и видео кореспонденција. CCNA сертификација е основниот потег кон егзистенција со овој бренд. CCNA е само клучна прошетка во долг нацртан и во голема мера заживувачки повик избор што го правиш за својата иднина.

Cisco нуди CCNA обука и потврди кои ќе ви овозможат да напредувате во вашиот избран професија. Програмите за афирмација на работата на Cisco нудат аранжман во пет нивоа -

  • Влегување
  • Соработник
  • Професионална
  • Експерт
  • Архитект

Облак инженери, облак шефови и рамка гради: Соработник ниво нуди различни CCNA или Cisco сертифициран мрежа соработник се подготвени. CCNA Cloud е корисен за облак инженери, облак директори и рамка инженери. Овој аранжман е неверојатен начин да се справи со добивање на централните способности и да пронајдете како успешно да ги надгледуваат развојните потези во припадност. Предложените курсеви вклучуваат разбирање на Cisco Cloud Основи и презентирање на Cisco Cloud Administration, кои се достапни од Cisco електронската библиотека.

Безбедносни операции: CCNA Cyber ​​Ops е подготвеност за отворање на отворени врати за вас. Одржувањето компјутеризирана безбедност е обид за работа за која CCNA Cyber ​​Ops ќе те постави. По оваа акредитација, можете да ја започнете својата професија со концентрација на безбедносни операции. Преку Центарот за податоци CCNA, CISCO нуди широко планирање кое ќе ви овозможи да заштедите време и пари на гледиштата, на пример, серверот негува рамка, користи и одржува. За оние инкорпорирани во областите каде се среќаваат ИТ и тековната рамка, CCNA Industrial е најдобрата одлука. Тоа е особено значајно за собирање, справување со контрола и претпријатија за нафта и гас.

Безбедност: Друга CCNA обука што ја дава CISCO е CCNA безбедност. Рамка способна за безбедноста на CCNA ќе има способност да развие безбедносна структура, да ги перцепира опасностите и да го ублажи аранжманот на опасностите. Тој или таа ќе бидат умешен во развојот кој се користи како дел од безбедносната структура. Експертите со CCNA рутирање, Cisco CCENT и Switching, или било која CCIE сертификација се вклопуваат во предлог-законот за планирање за CCNA безбедност акредитација.

Безжичен: CCNA Безжична афирмација се осврнува на прашањето на надарените безжични експерти за да гарантира дека напредокот што го користи бизнисот е во совршен свет што е наведен, проверен, а понатаму наоколу зајакнато. Овој вид на обука ќе го прошири вашето знаење и способности во LAN поставување, проверка и испитување. Ќе имате можност да извршите концентрирана оддалечена мрежа за да организирате и која е повеќе центрирана пристапна мрежа. Оваа акредитација има неколку претходни основи.

заклучок

Сертификациите, на пример, CCNA даваат пристоен лифт кон вашата професија и ве прави чекор напред. Сертификатите во CCNA ви овозможуваат да се трансформирате во критично средство за вашата припадност.

Исто така види :

CCNA сертификација - комплетен водич

CCNA сертифицирани професионалци - интервју прашања и одговори

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!