блог

itil-сертификација-кариера-перспектива
4 декември 2017

Како ITIL сертификација помага во кариерата

Потврдување на ITIL ја зголеми важноста меѓу експертските курсеви како на крајот. Оваа реалност е колективно решена по, со оглед на вклучувањето на ITIL меѓу 15 најдобро платени сертификати на планетата во годината 2014. Мотивацијата за тоа зошто ИТИЛ сертифицираните експерти имаат предност пред различни претставници или баратели на занимања е тоа што администрациите на ITIL се потребни во широк спектар на здруженија поврзани со ИТ бизнисот. Оттука, експертите од ITIL сметаат дека богато платените вработувања во било која информатичка асоцијација се умерено ефикасни.

Без оглед на непогрешлив квалитет на ITIL системот, следбениците по копнеж имаат скромни куп прашања во врска со отварањата на струката кои лежат пред овој курс. Оваа мала статија ќе им помогне на ператорот да измислува општ аспект кон сегашното место на пазарот за вработување за ИТИЛ сертифицирани експерти.

Редовно, ITIL системите се поврзани во полето на Управување со услуги. Најчесто очекуваните делови по завршувањето на ITIL афирмацијата се оние на Инцидентот Аналитичар, Координатор на промени, Проблем аналитичар, и така натаму.

Дел од ITIL во софтверското инженерство

Два главни области во софтверот се подобрување и одржување. Додека надградбата на софтверот управува со изградба на нови апликации во доделеното распределување на времето со користење на вложување за управување, софтверската поддршка е загрижена за администрацијата и за одржувањето на претпријатијата кога апликацијата е завршена и се извршува. ITIL има одличен дел да игра во софтверот за одржување.

Секој поединец во софтверот за одржување, ИТ поддршка, рамка или администрација ќе покаже подобрено извршување со ITIL потврда.

ITIL сертификација

Вид на сертификати

Преземање по ITIL сертификати може да се постигне преку ITIL тестови.

 • Фондација ITIL: Оваа афирмација го испитува основното учење на есенцијалните стандарди, форми, делови, капацитети, идеи, термини и друго.
 • ITIL Средно: Овој испит го мери капацитетот на кандидатите за суштинска истражна администрација.
 • Управување во текот на животниот циклус: Овој тест ќе ја сруши способноста за уништување и комбинирање на нештата имагинативно.
 • ITIL Експерт: Оваа афирмација ја поддржува вашата експертска способност, односно способност, во системот ITIL.
 • ITIL мајстори: Ова е најголема количина на афирмација на ITIL и е стекната од страна на само околу 35 лица од целиот свет.

Кариера Проспект за ITIL сертифицирани професионалци

До степен до кој е загрижен пазарот на занимања, тука е бројот на вработувања кои треба да ги барате во поглед на вашето стручно искуство -

Почетник ниво(0 до 7 години искуство):

 1. На почетокот на повик во администрација за ИТ, на пример, IBM Tivoli и BMC Remedy.
 2. Професии поврзани со ИТ фондација во МНК.
 3. ИТ го поттикнува изградувањето, испитувачот за пренос на корист, помага во дизајнирање на работната област, специјализирана поддршка и така натаму.

Средно ниво(Повеќе од 7 години искуство):

Посигурни административни занимања како:

 1. ИТ Сервис за испорака менаџер
 2. Отпуштање менаџер
 3. Епизода или проблем менаџер
 4. Менаџер за корист

ВИСОКО ИСКУСТВО:

Таквото длабоко учење на фондацијата носи делови, на пример,

 1. Слободен консултант во ITIL
 2. ITIL тренер

Забележете дека додека сте квалификувани да се појавите за ITIL и може да го поминете, независно од вашата експертска фондација, не може да има многу потенцијал колку што е можно да се отвори за работа со шанса дека немате ИТ фондација . Претпоставувајќи, во секој случај, дека планирате да постигнете или од сега имате професија во програмирањето на одржување и администрација, ова е идеална акредитација за вас.

Иновативни технолошки решенија (ИТС обука) ви нуди да се земе курсеви за сертификација и испитување на ITILITIL обука во Гургаон

ITIL обука

In Just 3 Days
Запиши се сега

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!