CCNA сертификација

Целосно упатство
CCNA сертификација - комплетен водич
11 мај 2017

CCNA сертификација - комплетен водич

/
Испратено од

Потреба од час во "мрежна индустрија" - CISCO

ИТ индустријата е извонредна меѓу најразновидните индустрии, поради нејзиниот шарм што се однесува до струката, надоместоците, почитувањето и опозицијата што ја има. Потребата од околности за престој, развој и зајакнување во ИТ бизнисот ја направи идејата за "Вмрежување" и брзото развивање, а прогресијата во "Вмрежување" создаде "експерти" во оваа област. Со огромниот интерес за овие експерти и надвор од нивната тесна пристапност и зголеменото ривалство, интересот за "Подготвени професионалци" се разви. Денес, дури и пристапноста на "Подготвени професионалци" не е толку вознемирувачка, а потребата од големо значење се смени во "Обезбедени професионалци" кои се потврдуваат во одредени хардверски мрежи, процедури и операции. Признанијата на овие "Affirmed Professionals" се поради начинот на кој тие се подготвени или потврдени на најсовремените и најновите програми поврзани со мрежно поврзување на пазарот. Длабоко прогласени за овие "Професионални професионалци" се оние кои се потврдени на "CISCO" .. !!

Зошто сертифицирањето на CISCO е толку "престижно"?

ЦИСКО е господар на "мрежна индустрија" и на шансата дека ќе биде потврдена или одобрена од владетелот јасно ќе се претвори во "Мажи на кралот". Сето ова е една од причините, меѓутоа, вистината е дека експерти загарантирани од CISCO имаат супериорно разбирање на мрежното поврзување, ставки, разновидни мрежи кои се совпаѓаат заедно во средина и начинот на кој, огромното мнозинство на елементи во мрежната индустрија, во денешниот светски биолошки систем, се од CISCO. Денес CISCO е неверојатен, неспоредлив, целосен пионер во мрежниот бизнис. Тој дава одговори за различни клиенти на gadget во разни мрежи, со кои лесно се поврзува, овозможува достапност и размена на податоци помеѓу поединците едноставно, без разлика на сорти во време, место и фази. CISCO пренесува конечни мрежни резолуции, овозможувајќи типична структура да даде предвидливи мрежни администрации. Дури и дава широк спектар на опрема за да го зајакне софтверот на оперативниот систем Cisco Internetwork. Тоа е причината зошто вложувањата и здруженијата бараат интерес за експерт кој е потврден од страна на CISCO т.е. "CCNA Certification" умешен. Обуката "Cisco Certified Network Associate" е денешен одговор за да се наметне вашата мрежна професија.

Хроникитена CISCO

Интересно е да се испита како и кога CISCO се покажа како извонредна суперсила во мрежниот бизнис. Тоа оди патот назад во 1980 кога Лен Босак и Сенди Босак, и двајцата работат во дискретни канцеларии за компјутери на Универзитетот Стенфорд направија сервер каде што нивните компјутери би можеле да зборуваат едни со други користејќи ја конвенцијата за ИП. Во 1984 воспоставија "Cisco Systems", а подоцна во 1992 името се смени во "CISCO Systems, Inc.". Во тој момент тие направија неколку "Портални сервери" кои денес се инаку наречени "стари азбучни супа производи" како, - AGS; MGS; CGS; IGS и AGS +. Внатре една година CISCO пренесе изненадувачки прекинувачи 4000, 7000, 2000 и 3000 прекинувачи на аранжманите. Пред долго време, CISCO се претвори во најпосакувана и потребна специјализирана организација во мрежниот бизнис. Тоа доведе до алтернативен вид на тест за нив, кои се средство со кое ќе ги надгледува на различни нивоа и области. Имајќи комплексни уреди и аранжмани потребни талентираните работници да ги воведат, надгледуваат и истражуваат. Соодветен одговор дојде како - програма Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE). Целта беше многу основно - повеќе опрема што треба да се воведе бара потребни талентирани експерти кои можат да направат исто така и покрај надгледувањето и истражувањето кога е потребно. Програмата подготви експерти кои би можеле да ги преземат сите овие и да ги извршуваат по потреба. Програмата обезбеди поединци на различни нивоа на специјализирани способности, контроли на мрежните планови и поттикнувајќи оттаму отворање на начини за сите, што некогаш беше ограничено на двојката. "CCNA сертификација" е првичниот чекор или може да го наречете "камен за качување" во овој аранжман.

CCNA сертификација или CCNA обука

CCNA сертификација е задолжително сертифицирање за секој мрежен експерт кој треба да биде потврден од CISCO. Сите други сертификација зема по оваа основна сертификација. Придобивките од тоа да се биде CCNA сертифициран / сертификација се многу, да се набројат неколку -

 • Организациите добиваат аранжман на способности за да ги квантифицираат вештините на експерт кој може соодветно да се справи со бродот во биолошка заедница која е фокусирана на мрежно поврзување. Тие можат да го задржат тоа како стандард за избор на конкурент.
 • Поединците се опремени со поставени способности за разбирање, воведување и справување со оперативниот систем Cisco Internetwork и опрема Cisco. Освен тоа, навртките и завртките на мрежното поврзување се дополнително наложени со цел тие да плови низ средини кои се "не-Cisco".
 • CCNA обука ќе ви даде фаза каде што вашата CCNA сертификација се претвора во платформа за исполнета и почитувана професија.
 • Вашата CCNA сертификација сигурно ќе ви помогне да се протега надвор од експерт ривалство, внатре и надвор здруженија.
 • Вие ќе завршите со јасно квалификувани сертификати за дополнително движење, откако сте CCNA Certified, како - CCNP (Cisco Certified Network Professional); CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) CCDA (Cisco Certified Design Certification) и CCDP (Cisco Certified Design Professional).
 • Вие се сметате за мрежен господар, умешен и разумен за одредување на сложеноста на мрежно поврзување или повикување на мрежи на ниво на ниво.
 • Високото признание, како експерт за мрежно поврзување, за CCNA Certification, кога е во спротивност со било која друга сертификација, исто така, ја прави целта зад барањето. Ќе се фаворизира, без оглед на можноста дека немате повеќе години искуство во вашиот репертоар.

Барања за CCNA

Меѓутоа, треба да знаете за основните способности што треба да ги набавите за да се доживее CCNA Certification или CCNA обука.

Придружните се неколку основни способност што треба да имате -

 • Разбирање на основните ЛАН, насочени WAN и LANE мрежи, нивно основање, подесување и како да ги работат.
 • Конфигурирајте или воведат мрежа и навртки и завртки од IP, IPX, Frame Relay, Ethernet и VLANs.
 • Отстранување на далечински пристап, учење на нови апликации како Интернет трговија, интерактивни медиуми и така натаму.

Каде да се потврди?

Треба да ја добиете обуката за CCNA од фондација која професионално се надгледува и ви овозможува да добиете покачени барања за информации преку креирање на намерна стратегија за прикажување на вас за подобрување на мрежната конфигурација, надгледување на мрежно поврзување во корисна и тестирана состојба и понатаму како да работите вмрежување. Треба да бидете подготвени така што ќе се задоволат барањата на здружението за специјализирани способности. Треба да ги добиете информациите за специјализирани, зделки и административни капацитети за ефикасно да ги пренесете капацитетите кога сте искусни во разумна ситуација. Треба да се добие далекусежни задолжен за рутирање на Cisco и префрлување курсеви за сертификација. Неколку основни теми што треба да ги запознаете се -

 • Слоеви на модели и неговите параметри
 • ОСИ референтен модел и неговите поволни околности
 • Седум слоеви на OSI
 • Инструмент за контрола на поток на транспортниот слој
 • Контрола на проток и податоци олицетворение
 • Cisco префрлете предмети
 • Layer-2 Склопки
 • Протокол на дрво-дрво
 • LAN преклопни достигнувања, префрлување сорти и нивно работење со слој-2 Склопки
 • IP протокол
 • Конфигурација на надоместокот за администрација на IOS
 • ИП рутирање технологии и процес
 • VLANs
 • Cisco Internetwork и нејзината администрација
 • Novell IPX и неговиот дизајн
 • Основни мрежи
 • WAN Technologies
 • Услуги за инфраструктура, безбедност и администрација

За да ја истакнеме јасно, целта треба да биде да се научи вложување LAN со разни прекинувачи, да се надгледуваат VLAN, дизајн OSPF и EIGRP, да работат со мрежни капацитети, облак бенефиции и да се испита мрежа комплексноста за лесно работење на мрежата.

CCNA обука од установа со озлогласеност и искуство е нешто што треба да се наклони кон и да го избере. Организации како "KOENIG Solutions", кои имаат најдобри специјализирани обуки и сертификациски канцеларии за кандидати за кандидати, експерти и експерти, за сите преовладувачки мрежни достигнувања сеопфатно бараа. Тие имаат повеќе од 300 потврдени ментори кои се експерти во нивните области. "KOENIG Solutions" се сметаат за светски пионери во мрежната обука. Тие преземаат по префрлани методи за обука од директна училница до театарското искуство, до испраќање на ментор во вашиот собирен коридор. Секој поединец кој бара брилијантна струка во мрежно поврзување, од младите до експерт, може да ја добие CCNA сертификација од нив.

Најверојатно има нешто како дополнителен поттик за вашите капацитети во овој длабоко агресивен свет и во однос на мрежната индустрија, толку е исклучително основно да има нешто од тој вид. Тоа едноставно не е сертификација која работи, туку дополнително способност, инструкции, astuteness, податоци и увид кој ќе ве води напред и ефикасно во сите околности на мрежни ситуации. Кога ќе завршите со CCNA Certification, вие сте признати на меѓународно ниво без оглед на дијалектот и топографските пречки. Исто така, се претвора во изворот на податоци и мисли, кои кога се расфрлани во правилно лого нема само профит здруженија во создавање на профитабилни организации дополнително ќе профитираат луѓе кои се поврзани со вас сите преку организацијата. Постигнувањето CCNA Certification е, сепак, екстремно, но органските производи што ги добива се значително послатки и ќе ви дадат шанса да ги превидиме сите проблеми. Се вели дека нема привилегирани согледувања за остварувањето, меѓутоа во областа на мрежно поврзување постои сигурно една - тоа е сертификација на CCNA.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!