блог

Чекор по чекор Водич за да стане CCNP безжичен сертифициран професионалец
27 јуни 2017

Чекор по чекор Водич за да стане CCNP безжичен сертифициран професионалец

CCNP безжичен сертифициран професионалец

Cisco нуди бројни сертификати за професионално ниво како CCNA и CCNP. Од CCNP е ниво повисоко од CCNA, тоа е повеќе збунувачки и бара повеќе истакнати информации и напор. Ако треба да постои појава на безжична сертификација, стандардите за безжична мрежа и хипотезата се користат за производство на претпријатие за професионалците да ги задоволуваат потребите за безжично мрежно поврзување. Со зголемувањето на учењето преку сертификација, професионалците можат ефикасно да направат интерпретација на деловните потреби во функционална инсталација. Дајте ни сега можност детално да ја видите сертификацијата CCNP Wireless.

Што е CCNP Безжична сертификација?

Сертификатот Cisco Certified Network Professional за безжична сертификација се концентрира на иновациите за безжично вмрежување со користење на Cisco ставки. Беше запознаен во 2009 со земање предвид на потребите на бизнисот што се развива. Сертификатите покриваат пренесување, планирање, обезбедување и истражување на безжичните мрежи на Cisco.

CCNP Wireless ги шири предметите како насочување студии на локации, стекнување предуслови на клиентот, извршување на безжични мрежи, обезбедување основа на безжични LAN и бројни други абнормални државни поени. Професионалци кои ја имаат оваа сертификација се сметаат низ целиот свет како што се движат рацете на вклучување со безжични gadgets на Cisco. Ова е најдобра сертификација за професионалци кои бараат подобри вработувања и повисоки плати. Дадени под се средствата за преземање на сертификација.

Исто така види :CCNA сертификација - комплетен водич

Чекор 1: Погледнете на шанса дека сте квалификувани да ја преземете сертификација

Безжични мрежи професионалци како мрежа draftsmen, мрежни менаџери и мрежни специјалисти може да ја преземе сертификација за подобрување на нивниот увид и способности. Поединците кои ги бараат овие позиции можат да го изберат ова за да завршат значително квалификувани за сродни отвори за работа. Се проценува дека вработувањата ќе се зголемат за повеќе од 20% помеѓу годините 2008 и 2018. Стапката на развој на бизнисот се потпира да биде околу 30 што го прави поволна за професионалци во оваа област. Иднината гледа тони отвори за работа кои доаѓаат во насока откако ќе добијат сертификат.

Чекор 2: Заработена сертификација

Човек кој треба да добие сертификат треба да има CCNA Безжична или CCIE сертификација. Ова значи да се стекне со безжична сертификација на CCNP, тој или таа треба прво да ја преземе Cisco Certified Network Associate Wireless или Сертифициран сертификат Cisco Certified Internetwork Expert во било која песна.

Постојат четири испити за безжична сертификација. Ова се 642-731 CUWSS, 642-741 IUWVN, 642-746 IUWMS и 642-736 IAUWS. Секој од испитите содржи 50 до адресите на 60 кои мора да се завршат за еден час и половина. За секој испит, постои курс за обука на 5 дена. Овие курсеви го подготвуваат кандидатот да воспостави безжична мрежа, да инкорпорира различни елементи како администрација на безжични локални мрежи, придобивки за преносливост и да ја заштити мрежата од можни опасности.

Чекор 3: Обновување на сертификацијата

Секоја професионална сертификација понудена од Cisco останува значителен во времетраење од само три години. По оваа ера, сертифицирањето ќе исчезне и сопственикот на тестаментот никогаш повторно не е квалификуван за професионалните предности. Тој треба да аплицира за повторно сертифицирање за да ги цени. Тој има четири можности за пребарување. Тој треба да помине професионално ниво испит пред сертификација завршува или треба да помине некој од сегашните CCIE испити. Трета алтернатива е да се помине правото што е сега понудено Експерт за сертифициран дизајн на Cisco (CCDE) компонирани или спуштени на земјата испити. Последниот избор е да се помине состанокот на бордот и потребите за истражување за сертифициран Cisco Certified Architect (CCAr) сертификат кој повторно го потврдува за сите пониски нивоа на сертификати.

CCNP Wireless е сертификација со поголем износ кој бара учесниците да го полагаат испитот треба да имаат одлична основа на територијата. Ова вклучува и хипотетичко и функционално учење во светло на фактот дека откако ќе бидат сертифицирани, тие ќе работат во вистинска мрежна ситуација. Ова ќе ги тестира сите практични способности што ги имаат преку сертификација.

Исто така види :Зошто компаниите бараат професионални лица за безбедност и администратори CEH сертифицирани?

CCNP Training

In Just 5 Days
Запиши се сега

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!