блог

сертификација на Cisco ccna
16 ноември 2017

5 работи што мора да ги знаете за Cisco CCNA сертификација

/
Испратено од

Cisco CCNA сертификација

Времето и трудољубивоста што се прави за обезбедување професионален сертификат сигурно завршува долгорочно. Cisco CCNA сертификација е една таква програма која може да помогне да се потврдат професионалните способности на една личност на одредена територија и да предизвика поддршка на струката на следното ниво.

Што е CCNA сертификација?

CCNA е кондензирана како Cisco Certified Network Associate, програма за сертификација на автоматско препознавање. Во моментот кога еден човек успешно ја стекнал квалификацијата, тие се сметаат за умешни во администрацијата на системите и поврзаните способности.

Тестот за сертификација е проверен и даден од страна на преовладувачката ИТ фирма Cisco. Со оглед на начинот на кој практично секоја индустрија бара организирање на аранжманите, квалификацијата доби огромна преваленца меѓу ИТ професионалци и е постојан меѓу најпознатите програми за сертификација постојано.

Какви Теми се дел од сертификација на Cisco CCNA?

Додека програмата е околу неколку години, организацијата Cisco која стои зад оваа програма за сертификација продолжува да ги развива и менува субјектите со цел тие подобро да одговараат на промените во индустријата.

Значаен редизајн беше направен во годината 2013 кога тие изградија разни испити за вработување што им овозможија на професионалци да имаат одредена експертиза во одреден опсег. Збир на 9 разновидни теми на CCNA моментално се достапни и можете да ја одберете точната специјализирана тема во поглед на вашите идни цели.

CCNA Cloud - Предметот недвосмислено се концентрира на облак напредоци, складирање и Cisco облак аранжмани. Со облак иновации добивање да биде значително честа, ова се смета за значаен поток од многу искушеници.

CCNA Соработка - Професионалци кои работат во IP комуникацијата, организациите можат да изберат Collaboration, што е далекусежен курс кој опфаќа различни иновации идентификувани со глас, податоци, видео и преносни апликации.

CCNA Cyber ​​Ops - Потврдата кога е завршена укажува на професионалец кој е мајстор за компјутерска безбедност опремен за надгледување на напредната безбедност на здружението.

CCNA Data Center - Темите обвиткани во овој специфичен тест вклучува градење на центар за податоци, планирање на системот, администрација на податоци, чување опрема и хардвер.

CCNA Industrial - Сертификацијата им овозможува на лицето да ја разбере администрацијата на системите и операциите потребни за ефикасно водење на индустриски фондации, вклучувајќи области на нафта, гас, електрична енергија и монтажа.

CCNA рутирање и преклопување - Централниот предмет на кој се концентрира Cisco - тоа е апсолутна неопходност да има акредитација за сите системи за градење и е основен тест кој секој професионален систем може да го преземе.

CCNA безбедност - Лицето кое ја завршува оваа програма е потврдено дека има соодветни информации за обезбедување на податоци, следејќи ја неговата пристапност, споделување и може да помогне да се соберат заштитени напредни основи за индустријата.

CCNA Давател на услуги - Курсот е завршен од луѓе кои работат за да се пријават како системски специјалисти за да им помогнат на здруженијата како услуга. За да го завршат курсот, тие бараат извонредни способности и солиден пресврт во тековните модели во администрацијата на системите.

CCNA Wireless - Сите способности за управување со иницијативи поврзани со безжичните системи се обезбедени кога професионалецот успешно го завршува овој тест. Тие се задолжени за уредување, следење на квалитетот на знаците и поставување безбедна безжична рамка.

Која е цената за да се добие Cisco CCNA сертификација испит?

Секој CCNA сертификација испит треба да се обиде исклучиво. Cisco има утврдена CCNA испит цена од $ 295 по испит. Проценувањето може да варира во зависност од областа во која живеете, стапки на промена и различни променливи. Тоа е остро да се провери на официјалниот сајт пред да аплицирате за испит.

Каде би можел да откријам бесплатни водичи за студија на CCNA?

Откривање бесплатно CCNA студија водичи преку веб не е толку проблематично како што можеби си мислевте. Постојат неколку средства и провајдери на услуги за тестирање, кои би можеле да ги обезбедат секој еден од водичите бесплатно.

Додека некои од овие водичи се достапни на интернет како за преземање врски, на YouTube и преку веб-сајтови за насочување на власта, исто така може да се согласите да прифатите умерени проекти понудени од претпоставените организации. Согласувајќи се да прифати такви курсеви, помагаат да се најдат најновите CCNA студија водичи како што е важно за ништо од цена и професионална помош за обучувачи кои успешно ги завршија тестовите на Cisco.

Како да планирате за CCNA сертификација испит?

Пред да започнете со тестирање, од витално значење е да сфатите дека нема база на квалификации за да го направите тестот за надеж. Сепак, на CCNA рутирање и префрлување е основа за едни со други испит. Се смета за значително помалку тежок и ќе ви овозможи да ги исчистите потешките испити.

Со девет различни области на специјализација за да се погледне, шансите за расчистување на испитот се потпираат врз тоа колку сте искусни сте на територијата.

CCNA наставни часови и модули се од фундаментално значење за разбирање на наставната програма подобро пред да се настојува на тестот

Навистина, дури и ИТ професионалец кој има многу долго време на вклучување во оваа област, треба да размислува за проучување на водичи и да го разбере дизајнот на истрагата. Тоа ќе овозможи да се квалификува на примарниот напор.

Земете многу пракса испити, тоа е најстариот предложен начин. Тоа им помага на остри вашите способности, брзо да ги пренесете одговорите и ќе ве натераат да го направите тестот за крајот на годината без да се чувствувате загрижувачки.

Тестот е насочен за збирот на 1000 што го носи до кој треба да го постигнете 825 за да се квалификувате.

Не помалку од 30 минути треба да се трошат од ден на ден за да ги проучуваат книгите, бидејќи хипотетичкото учење е основно за да набави CCNA сертификација. На исклучување шанса дека ќе откриете кој било од предметите проблематично, сметаат дека инвестираат повеќе енергија или се приклучат на сигурен подготвува основање. Откријте бесплатни тестови на интернет и настојувајте се од недела до недела.

Контрастиран со бројни други професионални програми за сертификација, CCNA од Cisco се смета за проблематична врз основа на тоа што бара лицето да има изобилство на земјата, а исто така и хипотетички информации во нивната област на интриги. Во секој случај, кога се обврзувате да ги разберете идеите и да ги преземат по постојан дизајн на студијата, значително е поедноставно да одговорите на прашањата во оригиналниот тест.

Покрај тоа, реалните организации ширум светот постојано бараат гарантирани професионални професионалци да се приклучат на нивната група. Било да е тоа дизајн за администрација на безжични системи, господар за безбедност или администратор на центарот за податоци, проширени делови за работа даваат општ избор за избор. Потенцијалот за активност и развојот на струката го дадоа а CiscoCCNA сертификација навистина го легитимизира времето поминато во поставувањето на испитот.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!