блог

28 декември 2016

8 важни CISCO CCNA обука и Cisco сертификати

CISCO CCNA обука и Cisco сертификати

Cisco CCNA е целосен пионер во ИТ, кој им помага на организациите да ги искористат шансите за утре, покажувајќи дека неверојатни работи можат да се случат кога ќе го поврзете претходно одвоениот.

На клиентите на Cisco започнуваат работите и виталниот дел од нашата ДНК прави долготрајни здруженија на клиенти и работат со нив за да ги препознаат нивните барања и да дадат аранжмани што ќе го зајакнат нивниот просперитет.

Идејата за аранжманите што се водеше за решавање на конкретни предизвици на клиентот беше со Cisco од нејзиното иницирање. Двојката Лен Босак и Сенди Лернер, кои работеа на Универзитетот Стенфорд, требаше да испраќаат едни со други од нивните одделни работни места лоцирани во различни структури, но сепак не беа способни поради иновативните недостатоци.

Иновацијата мора да биде дизајнирана да управува со различно соседство; и како последица на разрешувањето на нивниот тест - мулти-конвенција прекинувач беше замислен.

Некои од Cisco CCNA курсот за обука и сертификати се наведени подолу:

1. IPv6 обука на камп за обука

Дијаграм Вовед во IPv6 Bootcamp (IPv6) Курсот Cisco Training on Demand има за цел да им помогне на оние кои сега се запознаени со IPv4 кои се стремат кон и рутираат за да ги разберат разликите со IPv6 кои се стремат кон и рутирање.

Курсот започнува со разјаснување на IPv6 со тенденција да се структурира, како и некои нови конвенции во IPv6 кои го заменуваат протоколот за резолуција на адреси (ARP) и протокол за динамички домаќин конфигурација (DHCP, на пример, IPv6 соседскиот протокол за откривање (NDP).

Специфичните видови на локации IPv6 се испитуваат со цел да дознаете како да ги согледате разликите помеѓу IPv6 multicast, интерфејсот во близина и адресите на unicast.

Во минатото со тенденција, овие модули исто така ги запознаваат разузнавањата со IPv6 и добиваат евиденција и фундаментално рутирање со Routing Information Protocol (RIP) за IPv6 (RIPng) и Open Open Shortest Path First (OSPF) за IPv6 (OSPFv3).

IPv6 говорниот камп Целна група:

Овој курс е наменет за специјализирани експерти кои бараат подебело разбирање на IPv6.

IPv6 говор на курсот за говорници Цели:

Во пресрет на завршувањето на овој курс, треба да имате капацитет да:

 • Конфигурирање на IPv6 низ целиот свет и приватни адреси на преклопни интерфејси
 • Проучете ја работата на автоконфигот и како лозинката EUI-64 влијае на интерфејсот ID © 2016 Cisco, како и нејзините офсет.
 • Предвиди организацијата на поврзување станбени области интерфејс ИД
 • Користете смена на проблеми за да видите како се префрла реклами и откривање на сосед по IPv6 пинг
 • Конфигурирајте го OSPFv3 користејќи бројни територии, на пример, сквотни зони и, всушност, не празнини (NSSA)
 • Конфигурирајте ги соседите OSPF во текот на еден безброј емитуван број, за да направите (НБМА) преглед на трансферот
 • Конфигурирај RIPng за IPv6
 • Изврши двонасочна редистрибуција за OSPFv3 во RIPng

IPv6 говорницаПредуслови за курсот:

Пред да го преземете овој курс, треба да имате капацитет да го правите придружниот:

 • Опишете ги организирате основите и изградете јасна мрежа
 • Воспоставете достапност до интернет
 • Имаат CCNA® сертификат, или пропорционален
 • Конфигурирајте, прикажете и проверете RIP, Подобрен IGRP (EIGRP) и OSPF
 • Опишете дизајн на парцели IPv4
 • Опишете протокол за протоколи за контрола на интернет (ICMP) и ARP

2. Спроведување Cisco Multicast v2.0

Курсот за имплементација на Cisco Multicast (MCAST) v2.0 е петдневен едукатор кој го водеше курсот кој ги опфаќа суштинските елементи на IP multicasting, кој вклучува мултикастички апликации, извори, приматели, агрегатна администрација и конвенции за рутирање на IP multicast (на пример, Protocol Independent Multicast, ПИМ) се користат во една осамена регулациона област (интрадомен). Прашањата на размената на LAN ситуации и цврсти IP мулти-адреси се обезбедени исто така.

Курсот дава специјализирани одговори за директни аранжмани на IP multicast во рамките на снабдувачот или клиентот. Образовните програми ги даваат правилата за дизајнирање и решавање проблеми за користење на IP multicast на прекинувачите на Cisco. Лабораториите даваат разбирливи практични искуства кои се очекува да ефективно испраќаат мултикаст на IP.

Спроведување на Cisco Multicast v2.0 Цели на курсот:

По завршувањето на овој курс, ученикот ќе има капацитет да ги исполни овие општи цели:

 • Сегашните администратори на IP multicast, за да го проценат корисен модел на IP multicasting и напредоците покажуваат во IP multicasting, да ги препознаваат придобивките од IP multicast и сродни одредби, и да одлучуваат за различни видови на multicast апликации со специфична крајна цел да го разберат теоретскиот модел на IP multicast и неговите слоеви на multicast локации за информации поврзување на адресите на слоевите и пренасочување на инструментите за ограничување на multicast потоци во LAN домен.
 • Тековниот протокол Независен мултиконтактен несоодветен режим (PIM-SM) како најновата адаптибилна конвенција за рутирање на IP multicast за да ги преземе стандардите за работа на конвенцијата и суптилните елементи, да се чувствува удобно со детерминизмот инкорпориран со скудни начин на multicast конвенции и да организира и испраќа PIM- СМ во сложени IP multicast организираат организации.

Спроведување на Cisco Multicast v2.0 Essentials:

Информациите и способностите кои ученикот мора да ги имаат пред да одат на овој курс се следниве:

 • Сертификат за Cisco Certified Network Associate (CCNA).
 • Работа разбирање и аранжман способности за Cisco прекинувачи и LAN прекинувачи.
 • Извршување на Cisco IP рутирање (ROUTE).

3. CISCO UCS

Спецификатот за специјализирана поддршка за унифициран компјутерски пристап на Cisco центарот е наменет за тестирање на информациите на ученикот за основите на Cisco Unified Computing System и нивниот капацитет за актуелизирање на виртуелизирана средина на Data Center. Специфичните стручњаци за Cisco Unified Computing Support Центарот за податоци ќе се обидат и на придружните делови:

 • Актуализирање на Cisco Unified Computing System B и C серијата
 • Cisco Unified Computing System во претпријатието за рутирање и префрлување на серверот на серверот
 • Најсовремена Cisco Nexus семејство на производи.

4. CISCO CCNP Рутирање и префрлување

Cisco Certified Network Professional (CCNP) сертификатот за рутирање и преклопување го одобрува капацитетот за уредување, актуелизирање, потврдување и испитување мрежи во непосредна близина и широка територија и работат заедно со властите за најсовремени безбедносни, гласовни, далечински и видео аранжмани.

Сертификацијата за рутирање и преклопување на CCNP е погодна за оние кои се помалку од една година од средбата за администрација на системи и кои се подготвени да ги поттикнат своите способности и автономно да работат на сложени системски аранжмани.

Поединците кои имаат постигнато CCNP рутирање и преклопување ги покажаа способностите потребни во големите деловни делови, на пример, организираат дизајн, поттикнуваат изградба, дизајнер на рамки или системски експерт.

Информации за рутирање и префрлување на конвенцијата од оваа сертификација ќе дадат трајно воспоставување, бидејќи овие способности се слично релевантни во физичките мрежи на денешницата и виртуелизираните елементи на уредување на утре.

CISCO CCNP Рутирање и префрлување Барања:

Значајното сертифицирање на Cisco CCNA за рутирање и преклопување или било која сертификација на Cisco CCIE може да биде важна.

5. CISCO CCNA рутирање и преклопување

Бидејќи претпријатијата се преселат кон моделите базирани на контролери, делот и способностите што се бараат од специјалист за центристички системи напредуваат и пофундаментално од било кое друго време во неодамнешната меморија.

За да планирате за овој потег на системот, сертификација CCNA Routing and Switching не само што ќе те постави со учење на основни достигнувања, но сепак гарантирате дека ќе останете релевантни со комплети на способности потребни за присвојување на најсовремена иновација.

6. CCNA глас

Cisco Certified Network Associate Voice (CCNA Voice) одобрува поврзување на ниво информации и способности потребни за контрола на глас организира. Сертификатот Cisco CCNA Voice потврдува дека бараната способност поставена за одредени делови за занимање во гласовните напредоци, на пример, глас напредува глава, специјалист за глас и глас директор. Јас

t одобрува способности во VoIP иновации, на пример, IP PBX, IP комуникација, телефон, контрола на повик и аранжмани за телефонска порака.

Професионалните вештини за сертификација на CCNA Voice сертификација и информации идентификувани со Cisco Unified Communications Manager. Тоа вообичаено се користи од огромни здруженија, на пример, влади, огромни организации и универзитети.

Покрај тоа, способностите за истражување на говорниот сертификат CCNA и учењето идентификувани со Cisco CallManager Express (CME) и Cisco Unity Express (CUE) аранжманите редовно се користат од средни и мали асоцијации, на пример, организации со претставници на 2,000, организации за малопродажба и мало училиште региони.

CCNA глас Потребно:

Секое значително Cisco CCENT, CCNA рутирање и преклопување или било која Cisco CCIE сертификација може да поминат како суштинско значење.

7. CCNA суспендирање на проблеми - CCNP TSHOOT

Овој испит потврдува дека плодната надеж ги има учењата и способностите важни за:

 • Наредете и изведувајте стандардно одржување на сложени вложувања управувани и разменети мрежи
 • Користат практики базирани на иновации и методички ITIL-конзистентен начин да се справи со изврши организирање на смена на проблеми
 • Придружниот курс е предложената обука за овој испит.
 • Отстранување на проблеми и одржување на Cisco IP мрежи (TSHOOT)

8. CISCO CCNA безбедност обука

Cisco Certified Network Associate Security (CCNA Security) одобрува поврзување на ниво на учење и способности потребни за да се обезбеди Cisco мрежи.

Со сертификат за CCNA безбедност, квалификуван систем ги покажува способностите потребни за создавање безбедносна рамка, ги перцепираат опасностите и слабостите на мрежите и умерени безбедносни опасности.

Образовните модули на CCNA Security ги истакнуваат иновациите во центарот за безбедност, воспоставувањето, решавањето на проблемите и следењето на системските уреди за да се грижат за праведност, тајност и достапност на информациите и уредите и компетентност во напредоците што Cisco ги користи како дел од нејзината безбедносна структура.

CISCO CCNA безбедност обука Најважен:

Секоја легитимна Cisco CCENT, CCNA рутирање и преклопување, или било која CCIE сертификација може да оди за како суштинско значење.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!