блог

3 март 2017

Carreer на Cisco инженери целосно зависи од CCNA сертификација

/
Испратено од

Кариери на инженерите на Cisco зависат од еволуцијата на CCNA сертификација

ИТ индустријата постојано се среќава со брзи промени и иновации кои ја поттикнуваат потребата за нови способности. Објавувањето на вистински промени во програмата за сертификација на CCNA сертификација од страна на Cisco се гледа како фаза во прилагодување на обуката до најновата компјутеризирана промена што влијае на ИТ индустријата.

ИТ индустријата е на несигурниот раб на компјутеризиран потег. Во моментов, Cisco ги презентираше промените во својата најчесто одржана сертификација, CCNA програма за обука за рутирање и преклопување. Пред, на инженерите им беа прикажани работи на кутија, на пример, поставувањето на уредите, надгледувањето на уредите, надградувањето на софтверот, подобрувањата и така натаму. Методот уред-по-уред за да се справи со мрежа е нешто од минато, со оглед на тоа што компјутерското време на денешницата ги обврзува процедурите да се случат брзо. На овој начин, неколку промени беа потребни во минатото обука имајќи ја предвид крајната цел да се направи повеќе вредна за денешните инженери.

CISCO CCNA курс за обука и сертификација

Нова Cisco ASA обука

Начинот на одржување на чекор со напредното време не е да се изгради брзина на пишување, туку едноставно да се додаде во грешки. Човековата грешка може да поттикне голема изолација на мрежата и настојувањето да се рангира побрзо би дочекало повеќе ненамерно прекини. Променетата CCNA обука нагласува способностите кои се важни за да се справат со мрежа, наспроти уредување на уредите, бидејќи поголемиот дел од идентификуваните претпријатија се сега механизирани.

Новата програма се фокусира на најважните работи на програмибилни мрежи, разни видови контролери и достапни апарати кои можат да ги зајакнат SDNs. Сертификатот CCNA не е предложен да ги менува Cisco инженерите во програмери, туку се надева дека ќе им помогне да ги разберат основните елементи. Таа, исто така, го нагласува преземањето на интерфејсот на облак и виртуелизирани услуги со мрежата. Овој потег во способностите, вклучувајќи програми за програмирање и информатички науки, е нешто што партнерите за обука на Cisco ASA треба да го разгледаат. Инженерите на Cisco треба да бидат многу образовани во новите региони на способности и да откријат партнери за обука кои ги освежуваат нивните образовни програми.

Со оглед на новиот компјутеризиран потег, основните добавувачи за обука брзо се прилагодуваат на сегашните потреби на иновациите. На ист начин, критично е за инженерите да ги освежат своите способности и новата програма за CCNA може да ги контролира луѓето на правилен начин.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!