блог

26 декември 2016

5 Најдобри Citrix курсеви за обука и сертификати за изградба на вашата кариера во Citrix

Citrix курсеви за обука и сертификати

Иновативни технолошки решенијае еден од Водечките Citrix Learning Center во Индија за обука на Citrix во Гургаон, Бангалор, Ченнаи, Делхи, Хајдерабад, Калкута, Мумбаи, Ноида и Пуна Индија. Ние нудиме комплетни решенија за обука на Citrix, како Citrix Online Training, како и корпоративна обука во целиот свет, како Велика Британија, САД, Австралија, Обука за училница, обука за обучувачи итн. Дали сте подготвени да го изградите вашиот Carrer со Citrix курсеви за обука и сертификати

1. CXS-203 Администрација на Citrix XenServer 6.0

Во текот на Citrix XenServer 6.0 се разбира, програмите се опремени со воспоставување важно за адекватно инсталирање, конфигурирање, регулирање и испитување на XenServer 6.0. Understudies исто така ќе дознаат како да конфигурираат домаќин на Provisioning Services 6.0, и прават и надгледуваат vDisks во ситуација на XenServer. Користејќи практични лаборатории, програмите ќе ги добијат способностите што се очекува да го конфигурираат дистрибуираниот виртуелен прекинувач (DVS) и дополнително балансирање на работното оптоварување (WLB). Understudies исто така ќе направат и надгледуваат виртуелни машини на Виндоус и пулови на средства во кои ќе бидат поставени.

По плодна консумирање на овој курс, разбирањето може:

 • Инсталирајте и спроведете XenServer
 • Направете и управувајте со мрежи
 • Конфигурирај чување
 • Надгледувајте и одржувајте виртуелни машини
 • Инсталирање и конфигурирање на услуги за обезбедување
 • Надгледувајте ги vDisks и целните уреди
 • Актуализирање на ресурсните базени
 • Актуализирање на дистрибуираниот виртуелен прекинувач (DVS)
 • Актуализирање на балансот на обемот на работа (WLB)
 • Конфигурирај ја високата достапност
 • Надгледување и суспендирање на XenServer

2. CXD 300 Распоредување на апликации и Desktop решенија со Citrix XenApp и XenDesktop 7.5

Овој курс обезбедува разновидност со способностите потребни за ефективно испраќање на целата апликација за олеснување на Citrix и десктоп виртуелизација на десктоп во Windows Server 2012 R2 околина. Сите преку овој курс, разгледувањата ќе дознаат како да го конфигурираат доменот што ги вклучува придружните Citrix сегменти: XenServer, XenDesktop, Citrix License Server, MCS, PVS, Личен VDisk, StoreFront, NetScaler (ICA прокси, балансирање на вчитување, анализа на крајните точки) и Citrix ресивер. По извршувањето на курсот, подрачјата ќе имаат капацитет за производство на XenDesktop 7.6 околина без подготовка и тестирање на извршувањето за да гарантираат дека сите сегменти ќе се пополнат и дека и внатрешните и надворешните клиенти можат ефективно да стигнат до XenDesktop средствата.

По ефективно исполнување на овој курс, учениците можат:

 • Поставете го хипервизорот
 • Поставете основни сегменти
 • Поставете XenDesktop 7.6 сегменти
 • Конфигурирај ги XenDesktop 7.6 средствата (машини за ОС, олеснети апликации и машини за ОС)
 • Конфигурирајте профили и стратегии
 • Поставете услуги за обезбедување
 • Одобрете ја употребата
 • Поставете NetScaler да даде надворешен пристап до средствата XenDesktop 7.6

3. CXA-206 Администрација на Citrix XenApp 6.5

Citrix XenApp 6.5 Администраторска класа на настава му дава на претпријатието важно да ги адекватно концентрира и надгледува апликации во центарот за податоци и веднаш ги пренесува како администрација до клиентите насекаде. Учениците ќе се подготват за инсталирање и уредување на Citrix XenApp 6.5, Citrix Receiver и модули, а дополнително да користат менаџерски конзоли и уреди за да ги конфигурираат поставките за средства, стратегии, сервери и фер, принтери, виртуелизирани апликации и тоа е само врвот на ледениот брег.

 • Темите за кои се дискутираше во овој курс вклучуваат:
 • Презентира XenApp
 • Овластување на XenApp
 • Инсталирање на XenApp
 • Авторитативна конфигурација
 • Инсталирање и конфигурирање на веб интерфејс и StoreFront
 • Пренесување на апликации и содржини
 • Приемник Citrix
 • Интеграција на апликации и App-V интеграција
 • Дизајнирање на политики
 • Проектирање на управување со товарот
 • Надградба на корисничкото искуство
 • Проектирање на печатење
 • XenApp безбедност
 • Набљудување на XenApp
 • Екстра компоненти

4. CNS-207 Спроведување на Citrix NetScaler 10.5 за апликација за апликации и решенија за десктоп

Целта на овој курс е да им даде основни идеи и да ги едуцира способностите кои се важни за извршување, конфигурирање, обезбедување и прикажување на рамка Citrix NetScaler со NetScaler Gateway во околина за виртуелизација на десктоп.

Овој курс е редизајниран со оглед на најновото доаѓање на NetScaler ставката (NetScaler препевот 11). Како дел од оваа надградба, супстанцијата е сè повеќе и повеќе енергично центрирана околу корисноста на NetScaler Gateway отколку во било кое друго време, и ги опфаќа забележливите компоненти презентирани во NetScaler варијанта 11.

Овој курс се планира посебно за размислувања кои имаат ограничено или без минато NetScaler средба. Understudies ќе имаат влез во рацете на активности во рамките на виртуелната лабораториска околина. Овој курс зависи од содржината на Citrix NetScaler 11, но способностите и основните идеи научни се основни за претходни елементи на предметите.

 • По плодно завршување на овој курс, учениците можат:
 • Препознајте ги способностите и корисноста на NetScaler
 • Појасни есенцијалниот NetScaler да организира инженеринг
 • Стекнување, инсталирање и надгледување на NetScaler лиценците
 • Разликувајте ги капацитетите и корисноста на NetScaler Порталот
 • Откријте како се користи SSL за да се обезбеди NetScaler
 • Конфигурирај ја потврдата за клиенти на NetScaler Портата
 • Изврши одобрение за да одлучи на кои средства клиенти имаат влез
 • Конфигурирајте го. NetScaler за висока пристапност
 • Координира NetScaler портал со Storefront или Web интерфејс за да му дадете далечински пристап до веб, SaaS и разноврсни апликации.
 • Актуализирање на стек прилагодување и GSLB на NetScaler рамка
 • Повторете го NetScaler рамката за движење поток и супстанција особено предуслови
 • Конфигурирајте ја истрагата за крајниот водич кон одредување на нивото на пристап за одредени уреди
 • Овозможување на пристап до апликации и информации за здруженија на клиенти
 • Покажи набљудување и известување преку локални NetScaler влезови
 • Конфигурирајте NetScaler Insight Center за да ја прикажете околината за виртуелизација на десктоп
 • Користат пропишани апарати и процедури за истражување на основните NetScaler систем и мрежни прашања
 • Препознајте ја способноста и корисноста на NetScaler SDX фазата.
 • Препознајте атрибути на системската администрација на фазата на NetScaler SDX.
 • Појаснете го патот кон обезбедување и организација на NetScaler VPX појави на NetScalerSDX машина.

5. CNS-205 Citrix NetScaler 10.5: Essentials и мрежно поврзување

Целта на Citrix NetScaler 11 Essentials и Networking е да им даде основни идеи и способности потребни за актуелизирање, конфигурирање, обезбедување, екран, напредување и испитување на Citrix NetScaler рамка во структурата на администрацијата на системот. Овој курс е составен посебно за размислувања кои се ограничени или нема минато NetScaler средба. Студентите ќе имаат влез во рацете на активности во рамките на виртуелната лабораториска околина.

Овој курс зависи од содржината на Citrix NetScaler 11, меѓутоа способностите и основните идеи научни се основни за претходни форми на елементи. Дискреционен модул на NetScaler SDX машините е инкорпориран со реорганизација на фортификациите.

По плодна кулминација на овој курс, учениците ќе имаат капацитет да:

 • Признаваат корисноста и способностите на NetScaler
 • Појасни есенцијалниот NetScaler да организира инженеринг
 • Добијте, инсталирајте и надгледувајте NetScaler лиценци
 • Појасни како SSL се користи за да се обезбеди NetScaler
 • Подобрете ја рамката NetScaler за движење кое се грижи и администрира
 • Да ја смени рамката NetScaler за движење поток и суштина одредени предуслови
 • Покажи набљудување и известување преку локални NetScaler влезови
 • Искористете ги предложените уреди и системи за целосно решавање на основните NetScaler систем и мрежни проблеми
 • Актуализирање на NetScaler TriScale иновациите, броење на групи
 • Конфигурирај го прилагодувањето на нагонниот стек и GSLB на рамката NetScaler
 • Разграничување на способностите, корисноста и административните атрибути на системот на NetScaler SDX фазата
 • Појаснете го патот кон обезбедување и насочување на NetScaler VPX прилики на NetScaler SDX апарат

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!