блог

pmp-vs-prince2-сертификација-вложување-администрација
28 ноември 2016

Споредба помеѓу PMP V / s PRINCE2 сертификати

PMP V / s PRINCE2:Првичниот потег кон постигнувањата може да биде да се избере некој повик, но следниот чекор е сигурно да се избере помеѓу различните инструменти за учење и потврди кои ги надградуваат способностите што се потребни за да бидат најсоодветно опремени за вработување.

Во венчрената администрација, главните две акредитации кои ја ценат огромната поддршка со специјалистите за запишување се PRINCE2 - акроним за задачи во контролирани ситуации и PMP-редовно преостанати за вложување администрација. Како зреење нов експерт, како е некој да избере која акредитација ќе го даде вистинското неопходно влијание врз противниците и ќе им даде движечка сила на многу агресивни вложување администрација поле?

PMP V / s PRINCE2: Која е вербалната конфронтација?

PMP е потврда. (PMP се фокусира на тоа како).

Во секој случај, PMP не е само вообичаен курс за кој може да се доживее. Тоа е акредитација, но повеќе од тоа способност програма, која првично започна во САД. Тоа е стандард кој повеќето шпекулираните организации го сметаат мерниот стап за да се измери компетентноста на селектирањето во областа на вложување на вложување и вклучува филозофија што е попречно насочена кон различни претпријатија, процедури за учење и извршување и капацитети за критичко размислување потребни за завршување на идниот главен директор.

Поединците кои влегуваат во бизнисот ќе утврдат дека ги консолидира и реферира целата збор на термини кои ќе им помогнат подобро да ги разберат процедурите за управување со вложување. Тоа без сомнение гарантира супериорна исплата и оние кои очекуваат да направат професионална кариера во Северна Америка како Директор за подобрување на бизнисот сигурно ќе вклучуваат највисоки места во предната колона. Обезбедува одлични системи за администрација на системи, помагајќи им на клиентите да дојдат до неверојатен прв потфат што го прави CV навистина одличен во текот на долги релации.

Потоа повторно, PRINCE2 - замислен во Велика Британија (Фокусира на Зошто) - е самиот систем на вложување, кој има посебни правила во врска со тоа како да се организира и изврши потфат, да заврши со непогрешливи фази на уредување, формати и мисли кои можат да се искористат во текот на постапката . Исто така, дел и обврски секој колега е да се обиде. Нејзините елементи вклучуваат уредување на уредување на претпријатијата во светло на вложување аранжмани, организирање на планови и групни организира.

Поединците кои до сега ја доживеале оваа филозофија се од чувството дека и двете се впуштаат во процес и концентрирани, редовно ги задоволуваат двојните капацитети. Бидејќи тоа е исклучително темелна афирмација, таа во основа го подготвува ученикот засекогаш, покажувајќи ги способностите потребни за уредување на потфат во секоја прогресија, и му помага да се подобри како и преку широката плата што ќе ја извлече кога ќе постигне поволна административна позиција. Со својот институционализиран пристап, клиентите од било која нација можат да ги разберат и да ги извршуваат аранжманите во нивните конкретни активности, со што оваа техника во голема мера е значајна во секој бизнис опкружување.

Контингент за тоа како експерт треба да се акумулира разбирање, каде што треба да се види себеси и во која индустрија треба да работи, и каде што е геолошки средена, тој може да одлучи меѓу двете.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!