блог

CompTIA Спонзорирани сертификати | КомпТИА кариера патеки
3 април 2018

CompTIA Спонзорирани сертификати | КомпТИА кариера патеки

/
Испратено од

Кои се CompTIA Спонтани сертификати?

CompTIA Спонзорирани сертификати се движат во средината на 2018 и ги перцепираат професионалци кои имаат постигнато различни CompTIA сертификати.

Секоја сертифицирана постапка е прилагодена на одреден дел во ИТ, покажувајќи подлабоко ниво на информации и искуство. Тие земаат по двете изградени КомпТИА кариери патеки:

 • КомпТИА инфраструктура кариера патека
 • КомпТИА CyberSecurity кариера патека

CompTIA со можност за стекнување на сертификати дополнително се дели на ниво на независно искуство:

 • Специјалист: Влегување на ниво на ИТ професионалци со 0-2 години искуство
 • професионални: ИТ професионалци од средно ниво со долгогодишно искуство од 2-5
 • Експерт: Основан е ИТ професионалци со 5 + години искуство

Во оваа статија, ние ќе скокнеме во CompTIA инфраструктура и сајбер-безбедност кариера патеки, истражување на Stackable сертификати достапни на секое ниво.

КомпТИА инфраструктура кариера патека

Унапредување преку патот за кариера на CompTIA инфраструктура за кариера ги одобрува информациите за бројни можности во внатрешните ИТ операции. Додека се движите од специјалист до професионалец, ќе создадете погонски способности во рамките на ИТ инфраструктурата, проширувајќи го количеството на стручни делови што можете да ги работите внатре.

Сертификациите за стекнување на овој пат се подигнуваат со постигнување на мешавина од сертификати за CompTIA A +, Network +, Security +, Server +, Linux + и Cloud +.

Специјалист

 • 04294 КомпТИА сертифицирани знаци - Специјалист - CIOSCompTIA специјалист за ИТ операции (CIOS) - Заработете A + и Network + и ќе го покажете вашето централно разбирање на производот и опремата потребна за ИТ зајакнување на делови, како и информации за достигнувањата во мрежите.
 • 04294 КомпТИА сертифицирани знаци - Специјалист - CSSSCompTIA систем за поддршка на специјалист (CSSS) - Заработете A + и Linux + за изложување што го разбирате IT програмирањето и опремата неопходни и да имаат длабоко разбирање за работните рамки на Линукс.

Професионална

 • 04294 КомпТИА сертифицирани знаци - Специјалист - CCAPCompTIA Област Администратор Професионална (CCAP) - Заработете мрежа + и Облак + за да покажете дека имате работно учење на облак и мрежни достигнувања.
 • 04294 КомпТИА сертифицирани знаци_професионални - CNIPCompTIA Network Infrastructure Professional (CNIP) - Постигнете Network + и Server + за да ја демонстрирате вашата способност за напредување на серверот и мрежното поврзување.
 • 04294 КомпТИА сертифицирани знаци_професионални - CLNPCompTIA Linux Network Professional (CLNP) - Постигнете Network + и Linux + за да ја демонстрирате вашата вештина попречно преку мрежни достигнувања и работните рамки за Линукс.

КомпТИА CyberSecurity кариера патека

Напредокот преку CompTIA Cybersecurity кариера патека ќе ја покаже својата компетенција crosswise на различни територии на сајбер безбедноста.

По патеката ќе ве однесе од почетник до cybersecurity господар, покажувајќи дека сте способни за работа на различни високи cybersecurity делови.

Сертификациите за стекнување на овој пат се подигнуваат со постигнување на мешавина на A +, Network +, Security +, CySA + и CASP сертификати на CompTIA.

Патеката ќе се прошири кон вториот 50% од 2018, со испраќање на PenTest + - за повеќе податоци, истражи го овој водич за PenTest +.

Специјалист

 • 04294 КомпТИА сертификат Значки-CSISCompTIA Secure Infrastructure Specialist (CSIS) - Постигнете A +, Network + и Security + и покажете го вашето разбирање на мрежите, компјутерското програмирање, опремата - и покрај тоа, централните способности за да ги обезбедите.

Професионална

 • 04294 КомпТИА сертифицирани знаци_професионални - CSCPCompTIA Secure Cloud Professional (CSCP) - Освојте и Security + и Cloud + за да го покажете вашето разбирање за иновациите во облакот и способностите потребни за да ја обезбедите иновацијата во бизнисот.
 • 04294 КомпТИА сертифицирани знаци_професионални - CSAPCompTIA Security Analytics Professional (CSAP) - Постигнете Security + и CySA + за да покажете вашиот капацитет да ги разликувате и да реагирате на безбедносни опасности што е можно побрзо со собирање и бришење на информации.
 • Професионална Проценка за Проверливост на Проблеми за КомпТИА (CNVAP) - Постигнете Security + и PenTest + за да покажете дека имате соодветни работи за тестирање на рамките на вашиот бизнис за безбедносни пропусти.
 • КомпТИА мрежна безбедност Професионална (CNSP) - Постигнете ги Security +, PenTest + и CySA + за да покажете дека имате соодветни работи што треба да ги завршите евалуациите на мрежната немоќност и дополнително сте подготвени да доведете задачи за безбедносен преглед.

Експерт

 • 04294 КомпТИА сертифицирани знаци_професионални - CSAECompTIA Security Analytics Expert (CSAE) - Заработете Security +, CySA + и CASP за да изложите специјалистичко разбирање за безбедноста. Ќе покажете главна безбедносна способност, безбедносен преглед и информатичка безбедност внатре во претпријатието.
 • CompTIA безбедност инфраструктура експерт (Tsien) - Заработете Security +, CySA +, PenTest + и CASP за да покажете специјалист за разбирање на безбедносната инфраструктура. Оваа сертифицирана сертификација одобрува учење на безбедносен преглед, тестирање на инфилтрација и вложување на ИТ безбедност.

Дали од сега имате сертифицирана компатибилност со CompTIA?

На исклучување шанса дека ефективно се одржи мешавина на потребни сертификати, ќе имаат официјално заработи CompTIA Stackable сертификација. Во основа се пријавите во вашата сметка за сертификација за брзо да ја преземете и прикажете вашата нова сертификација.

Ние пропишавме да додадете напреден дупликат во вашиот биографија или профил на поврзаност за да го прикажете вашиот нов експертски статус.

На шансата што ја постигнавте вашата сертификација пред CompTIA презентирани неопходности за ресертификација, можете да ги стекнете вашите сертификати со можност за стекнување со повторно обезбедување на вашите актуелни акредитации.

Вашиот најбрзиот авторитетен курс за да се зголеми Спонзорираните сертификати

Постигнете ја вашата сертификација CompTIA половина побрзо од вообичаеното подготвување. Подгответе брзо со Firebrand на забрзан курс CompTIA и ќе добиете прием на официјални курсеви во близина од страна на одобрени едукатори:

 • CompTIA A + - 4 дена
 • CompTIA Network + - 3 дена
 • CompTIA безбедност + - 3 денови
 • КомпТИА Облак + - 3 дена

Firebrand е CompTIA Платинум партнер. Преку нашето исклучително Предавање | Lab | Преглед на стилот на учење, ќе бидете потопени во официјалните образовни модули со најмалку подготовка на 12 часови секој ден.

Ќе останете во нашиот мотивиран измислен наставен центар, ослободен од пренасочувањата на секојдневниот живот. Вие исто така ќе седне вашиот CompTIA испит (и) само чекори од вашата училница во Firebrand е Пирсон Vue испит фокус.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!