типОбука во училница
РЕГИСТАР
Microsoft Advanced Automated Administration со прозорци powershell m10962

** Искористете ги Вашите Мајкрософт ваучери (SATV) за 10962 - Напредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell курс за обука и сертификација **

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

M10962 - Напредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell обука

Научете како да ги автоматизирате и рационализирате задачите и функциите за управување и администрација во вашата Windows Server Infrastructure. Дознајте за области како што се креирање на напредни функции, модули за скрипти, атрибути на напредни параметри и скрипти на контролорот. Исто така, научете како да ги направите вашите скрипти посилни, со тоа што ќе дознаете за грешките во скриптата за справување и за анализата и дебагирањето на Windows PowerShell скриптите. Курсот, исто така, ќе ја покрие користењето на cmdlets на Windows PowerShell . NET Framework како и обезбедување разбирање на работниот процес на Windows PowerShell.

Цели наНапредна автоматска администрација со Windows PowerShell обука

 • Напредни функции
 • Cmdlets и Microsoft. NET Framework во Windows PowerShell
 • Контролорски скрипти
 • Се справи со скриптните грешки
 • Користете XML-датотеки со податоци
 • Управувајте со конфигурациите на серверот користејќи ја саканата конфигурација на државата
 • Анализа и скрипти за дебагирање
 • Работен процес на Windows PowerShell

Наменети публиката наНапредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell курс

ИТ професионалци кои сакаат да научат како да изградат сопствени алатки за поширока општа употреба во нивната организација, со користење на кој било производ на Microsoft кој поддржува управување со Windows PowerShell

Предуслови заНапредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell сертификација

Кандидатите треба да имаат направено " Автоматизирање на администрацијата со Windows PowerShell "Обука.

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

1. Создавање напредни функции

 • Конвертирање на команда во напредна функција
 • Креирање модул за сценарио
 • Дефинирање атрибути на параметри и валидација на влез
 • Пишување Функции кои користат повеќе објекти
 • Пишување на функции кои прифаќаат влез на гасоводот
 • Изработка на Комплекс Функција Излез
 • Документирање на функциите со помош на Помош базиран на содржина

2. Користење на Cmdlets и Microsoft. NET Framework во Windows PowerShell

 • Вклучување команди на Windows PowerShell
 • Користење на Microsoft. NET Framework во Windows PowerShell

3. Пишување контролор скрипти

 • Разбирање на скрипти на контролорот
 • Скрипти за пишување контролери кои прикажуваат кориснички интерфејс

4. Обработка на грешки во скрипта

 • Разбирање на ракување со грешки
 • Ракување со грешки во сценарио

5. Користење на XML-датотеки со податоци

 • Читање, манипулирање и пишување на податоци во XML

6. Управување со конфигурации на серверот користејќи ја саканата конфигурација на државата

 • Разбирање на саканата државна конфигурација
 • Креирање и имплементирање на конфигурација DSC

7. Анализирање и дебагирање на скрипти

 • Дебагирање во Windows PowerShell
 • Анализа и дебагирање и постоечки сценарио

8. Разбирање на работниот тек на Windows PowerShell

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • Напредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell (10962) обука во Гургаон
 • Напредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell (10962) сертификација цена во Gurgaon
 • Институт за напредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell (10962) во Гургаон
 • Напредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell (10962) во Гургаон
 • Напредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell (10962) сертификација во Gurgaon
 • Напредно автоматизирана администрација со Windows PowerShell (10962) курс во Гургаон
 • Најдобра напредна автоматизирана администрација со Windows PowerShell (10962) обука онлајн
 • Напредна автоматска администрација со Windows PowerShell (10962) обука
-count batches > 1 -->