типОбука во училница
РЕГИСТАР

Спроведување на складиште на податоци со Microsoft SQL Server 2014 (M20463)

** Искористете ги Вашите Microsoft ваучери (SATV) за 20463 - Имплементација на складиште на податоци со Microsoft SQL Server 2014 Обука и сертификација **

Преглед

Публика

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

M20463 XCHARX Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 Training

Во овој курс, ќе научите како да имплементирате платформа за складирање податоци за поддршка на деловна интелигенција (БИ) решение. Ќе откриете како да создадете складиште на податоци, внеси екстракт, трансформирајте и оптоварување (ETL) со SQL Server Integration Services (SSIS) и валидирајте и исчистете податоци со SQL Server Data Quality Services (DQS) и SQL Server Master Data Services.

Овој курс е наменет за клиенти заинтересирани за учење на SQL Server 2012 или SQL Server 2014. Ги опфаќа новите функции на SQL Server 2014, како и важните способности во платформата за податоци на SQL Server.

Овој курс вклучува материјал од официјалниот Microsoft Learning Product 20463: Имплементација на складиште на податоци со Microsoft SQL Server 2014. Ги опфаќа вештините и знаењата измерени со испит 70-463 и заедно со искуство на работното место, ви помага да се подготвите за испитот.

Objectives of Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 training

 • Концепти за склад на податоци и архитектонски размислувања
 • Изберете соодветна хардверска платформа за складиште на податоци
 • Дизајн и имплементирање на складиште на податоци
 • Спроведување на проток на податоци и контрола на проток во SSIS пакет
 • Отпакувајте и сменајте ги SSIS-пакетите
 • Спроведување на SSIS решение кое поддржува поединечни товари за складирање на податоци и извлекување на податоци
 • Спроведување на чистење на податоци користејќи Microsoft DQS
 • Спроведување на услуги за матични податоци (MDS) за спроведување на интегритетот на податоците
 • Прошири SSIS со сопствени скрипти и компоненти
 • Распоредување и конфигурирање на SSIS пакети
 • Како решенија за бизнис разузнавање консумираат податоци во складиште на податоци

Intended Audience of Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 Course

 • Професионалци со база на податоци кои треба да ја исполнат улогата на инвеститорот на БИ фокусирани на практичната работа, создавајќи решенија за БИ вклучени имплементација на складиште на податоци, ETL и чистење на податоци
 • Професионалци од базата на податоци одговорни за имплементација на складиште на податоци, развивање на SSIS пакети за извлекување, вчитување, пренесување, трансформирање и примена на интегритетот на податоци користејќи MDS и чистење на податоци користејќи DQS

Prerequisites for Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 Certification

 • Најмалку две години искуство со работа со релациони бази на податоци, вклучувајќи и дизајнирање на нормализирана база на податоци, создавање на табели и односи
 • Основни програмски конструкции, вклучувајќи ја петлицата и разгранетоста
 • Се фокусира на клучните деловни приоритети, како што се приходите, профитабилноста и финансиската сметка

Course Outline Duration: 5 Days

1. Складирање на податоци

 • Концепти и архитектонски размислувања
 • Размислувања за решение за магацин на податоци

2. Инфраструктура на складиште на податоци

 • Избор на хардвер
 • Референтни архитектури и апарати за складирање на податоци

3. Дизајн и имплементација на складиште на податоци

 • Логички дизајн,
 • Физичка примена

4. Креирајте ETL решение со SSIS

 • ЕТЛ со ССИС
 • Истражете ги изворните податоци
 • Спроведување на проток на податоци

5. Спроведете контролен тек во пакет за SSIS

 • Контролен проток
 • Креирај динамични пакети
 • Користење на контејнери
 • Управување со конзистентност

6. Отпакувајте и отстранувајте ги SSIS пакетите

 • Откажи пакет SSIS
 • Пријавете ги SSIS пакетите за настани
 • Се справи со грешки во SSIS пакет

7. Спроведување на Инкрементален ETL процес

 • Поединечни ETL

8. Креирај Квалитет на податоци

 • Microsoft SQL Server DQS
 • Користете DQS за чистење на податоци
 • Користете DQS за да ги споредите податоците

9. Услуги за мајстор на податоци

 • Концепти за услуги на мајстор на податоци
 • Спроведување на моделот за услуги за мајстор на податоци
 • Управување со мајстор на податоци и создавање на центар податоци центар

10. Прошири SQL Server интеграција Услуги (SSIS)

 • Прилагодени компоненти во SSIS
 • Скриптирање во SSIS

11. Распоредување и конфигурирање на пакети на SSIS

 • Размислувања за распоредување
 • Распоредување на SSIS проектите
 • План за извршување на SSIS пакетот

12. Конзумирај ги податоците во складиште на податоци

 • Деловни интелигентни решенија
 • Известување и анализа на податоци

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти