типонлајн курс
РЕГИСТАР

Распоредување и управување со Windows 10 со користење на Enterprise Services (M20697-2)

** Redeem Your Microsoft Vouchers(SATV) for M20697-2 Deploying and Managing Windows 10 Using Enterprise Services Training course & Certification **

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

M20697-2 Deploying and Managing Windows 10 Using Enterprise Services Training

Во овој курс, ќе се стекнат со знаења и вештини потребни за распоредување и управување со Windows 10 десктоп компјутерите, уредите и апликациите во средина на претпријатието. Ќе ги истражувате управувањето со инсталациите на Windows 10 по распоредувањето за да обезбедите безбеден идентитет и пристап до податоци користејќи технологии поврзани со групна политика, далечински пристап и регистрација на уреди. Исто така, ќе научите да поддржувате разни решенија за управување со уреди и податоци користејќи услуги како Microsoft Azure Active Directory, Microsoft Intune и Microsoft Azure Rights Management кои се дел од Enterprise Mobility Suite.

Овој курс вклучува материјали од официјалниот Microsoft Learning Product 20697-2B, и може да ви помогне во подготовката за испит 70-697: Конфигурирање на уредите со Windows.

Цели

 • Распоредување на десктоп компјутери на Windows 10
 • Управување со кориснички профили и виртуелизација на корисничка држава
 • Управувајте со пријавата на Windows 10 и идентитетот
 • Управувајте со нагодувањата на работната површина и апликацијата користејќи Group Policy
 • Спроведување решенија за далечински пристап
 • Управувајте со уредите на Windows 10 со користење на решенија за мобилност на претпријатието
 • Користете Microsoft Intune за управување со десктоп и мобилни клиенти
 • Управувајте со ажурирањата и заштитата на крајната точка со помош на Microsoft Intune

целната публика

ИТ професионалци кои се заинтересирани за специјализирање на Windows 10 десктоп и апликација распоредување и управување со облак-базирана апликација и услуги за податоци сервиси за средни до големи претпријатија претпријатија

Предуслови

 • Најмалку две години искуство во ИТ
 • Основна свест за алатките за распоредување на Windows

Course Outline Duration: 5 Days

1. Управување со десктоп компјутерите и уредите во корпоративна средина

 • Управување со Windows 10 во претпријатието
 • Управување со мобилна работна сила
 • Поддршка уреди во претпријатието
 • Проширување на ИТ менаџмент и услуги на Облак

2. Распоредување на Windows 10 Enterprise десктоп компјутерите

 • Преглед на распоредувањето на Windows 10 претпријатија
 • Персонализација на Enterprise Desktop распоредувања
 • Распоредување на Windows 10 со користење на алатки за распоредување на Microsoft
 • Одржување на инсталација на Windows 10
 • Управување со количината на лиценца за Windows 10

3. Управување со кориснички профили и виртуелизација на корисничка држава

 • Управување со корисничкиот профил и корисничката држава
 • Спроведување на виртуелизација на корисничката држава со користење на групна политика
 • Конфигурирање на виртуелизација на корисничкото искуство
 • Управување со миграцијата на корисничката држава

4. Управување со пријавата на Windows 10 и идентитет

 • Идентитет на претпријатија
 • Планирање за интегрирање на идентитетот на облак

5. Управување со подесувања на работната површина и апликацијата со користење на групна политика

 • Управување со објектите за групни политики
 • Конфигурирање на десктоп компјутери со користење на групни политики
 • Преференции за групни политики

6. Управување со пристапот до податоци за уреди базирани на Windows

 • Решенија за пристап до податоци
 • Спроведување на регистрација на уредот
 • Имплементирање на работни папки
 • Управување со онлајн податоци користејќи решенија за складирање врз основа на облак

7. Управување со решенија за далечински пристап

 • Решенија за далечински пристап
 • Конфигурирање на VPN пристап до далечински мрежи
 • Користење на DirectAccess со Windows 10
 • Поддршка за RemoteApp

8. Конфигурирање и управување со клиентот Hyper-V

 • Инсталирање и Конфигурирање на Хипер-V на клиентот
 • Конфигурирање на виртуелни прекинувачи
 • Креирање и управување со виртуелни хард дискови и виртуелни машини

9. Управување со уредите на Windows 10 користејќи решенија за мобилност на претпријатија

 • Enterprise Mobility Suite
 • Azure Active Directory Premium
 • Управување со лазури
 • Microsoft Intune

10. Управување со десктоп и мобилни клиенти користејќи Microsoft Intune

 • Распоредување на софтверот Intune Client
 • Microsoft Intune Политики
 • Управување со мобилен уред користејќи Intune

11. Управување со ажурирања и заштита од крајните точки со помош на Microsoft Intune

 • Управување со ажурирања користејќи Microsoft Intune
 • Управување со заштита на крајната точка

12. Примена и пристап до ресурси со помош на Microsoft Intune

 • Управување со апликации преку Intune
 • Процесот на распоредување на апликации
 • Контролирање на пристапот до ресурсите на компанијата

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти