типОбука во училница
РЕГИСТАР

Мајкрософт анализира податоци со PowerBI (M20778)

** Откупи ги Вашите Мајкрософт ваучери (SATV) за20778 - Анализа на податоци со PowerBI обукаКурс и сертификација **

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

M20778 - Анализа на податоци со PowerBI курс за обука

Во овој курс, ќе се запознаат со клучните концепти во деловна интелигенција (БИ), анализа на податоци и визуелизација на податоци. Ќе ги откриете можностите на BI-от за самопослужување и научете да создавате табла и Power BI Desktop пребарувања.

Цели

 • Направете трансформација на податоците за моќта БИ
 • Опишете Power BI десктоп моделирање
 • Направете визуелизација на десктопот БИ
 • Спроведување на Power BI услугата
 • Опишете како да се поврзете со Excel податоци
 • Опишете како да соработувате со Power BI податоци
 • Поврзете се директно со складиштата на податоци
 • Опишете го API на Power BI програмер
 • Опишете ја мобилната апликација Power BI

целната публика

 • Бизнис аналитичари
 • Развивачи на деловна интелигенција
 • SQL професионалци

Предуслови

 • Основни познавања на Microsoft Windows оперативниот систем и неговата основна функционалност
 • Основни познавања на топологијата на шемата за складирање податоци (вклучувајќи шеми на ѕвезди и снегулки)
 • Некои изложеност на основните програмски концепти (како што се јамка и разгранување)
 • Пожелно е свеста за клучните деловни приоритети, како што се приходите, профитабилноста и финансиското сметководство
 • Запознавање со апликациите на Microsoft Office (особено Excel)

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

1. Вовед во само-сервис БИ решенија

 • Вовед во деловна интелигенција
 • Вовед во анализа на податоци
 • Вовед во визуелизација на податоци
 • Преглед на самопослужување БИ
 • Размислувања за самопослужување БИ
 • Microsoft алатки за авто-сервис БИ

2. Воведување на енергија БИ

 • Моќ БИ
 • Сервисот Power BI

3. Моќ БИ податоци

 • Користење на Excel како Power BI извор на податоци
 • Модел на моќност БИ
 • Користење на бази на податоци како извор на податоци за БИО БИО
 • Сервисот Power BI

4. Формирање и комбинирање на податоци

 • Моќ БИ десктоп пребарувања
 • Обликување на податоци
 • Комбинирање на податоци

5. Моделирање на податоци

 • Односи
 • DAX барања
 • Пресметки и мерки

6. Визуализации на интерактивни податоци

 • Создавање извештаи за моќност БИ
 • Управување со Power BI решение

7. Директно поврзување

 • Облак податоци
 • Поврзување со услуги за анализа

8. API за програмери

 • Прилагодени визуелни елементи

9. Моќ БИ мобилна апликација

 • Користење на мобилната апликација Power BI
 • Моќ БИ вграден

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти