типОбука во училница
РЕГИСТАР
Microsoft Active Directory услуги со Windows Server (M10969)

M10969 XCHARX Active Directory Services with Windows Server Training Cousre & Certification

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Услуги за Active Directory со Windows Server - M10969

Во овој курс ќе научите како подобро да управувате и да ги заштитувате пристапот до податоци и информациите, да го поедноставите распоредувањето и управувањето со вашата инфраструктура за идентитет и да обезбедите посигурен пристап до податоците. Ќе дознаете како да конфигурирате некои од клучните функции во Active Directory, како што се Active Domain Domain Services (AD DS), групна политика, динамичка контрола на пристап (DAC), работни папки, работно место приклучи, услуги за сертификати и Услуги за управување со права (RMS). Овој курс вклучува материјали од официјалниот Microsoft Learning Product 10969: Active Directory услуги со Windows Server.

Objectives of Active Directory Services with Windows Server Training XCHARX M10969

 • Распоредување и администрирање на AD DS во Windows Server 2012
 • Безбедна AD распоредување на AD
 • Спроведување на AD DS-страници, конфигурирање и управување со репликацијата
 • Спроведување и управување со групни политики
 • Управувајте со корисничките поставки со Група политика
 • Спроведување хиерархија за овластување за сертификација (CA) со AD CS и како да управувате со CA-ови
 • Спроведување, распоредување и управување со сертификати
 • Спроведување и управување со AD RMS
 • Спроведување и администрирање на АД ФС
 • Обезбедување и обезбедување на пристап до податоци користејќи технологии како што се DAC, работни папки и работно место
 • Следи, смена на проблеми и воспоставува континуитет на бизнисот за AD DS услугите
 • Спроведување и администрирање на сервиси за лесен директориум со Active Directory (AD LDS)

Intended Audience of Active Directory Services with Windows Server Course XCHARX M10969

Искусни информатичка технологија (ИТ) професионалци со АД ДС искуство кои се надеваат на понатамошно развивање на знаење и во Windows Server 2012 и Windows Server 2012 R2

Prerequisites for Active Directory Services with Windows Server Certification XCHARX M10969

 • Искуство работи со AD DS
 • Искуството работи во инфраструктура за претпријатија на Windows Server
 • Искуство во работењето и отстранување на проблеми во инфраструктурата на основни мрежни инфраструктури, како што се резолуција на име, IP адреса
 • Адресирање, систем на име на домен (DNS) и протокол за конфигурација на динамички домаќин (DHCP)
 • Искуство работи со Hyper-V и концепти за виртуелизација на сервери
 • Разбирање на најдобрите безбедносни практики
 • Искусете ги работните раце со клиентските оперативни системи на Windows, како што се Windows Vista, Windows 7 или Windows 8

Course Outline Duration: 5 Days

1. Преглед на пристап и заштита на информации

 • Вовед во решенија за заштита од пристап и информации во бизнисот
 • Преглед на AIP решенија во Windows Server 2012
 • Преглед на FIM 2010 R2

2. Напредно распоредување и администрирање на AD DS

 • Распоредување на AD DS
 • Распоредување и клонирање на контролори на виртуелен домен
 • Распоредување на контролори на домените во Windows Azure
 • Администрирање на AD DS

3. Обезбедување AD DS

 • Обезбедување на контролори на домени
 • Спроведување на безбедност на сметка
 • Спроведување на проверка на автентичност

4. Спроведување и администрирање на веб-страниците на AD DS и репликација

 • Преглед на AD DS репликација
 • Конфигурирање на AD DS-страници
 • Конфигурирање и следење на AD DS репликација

5. Спроведување на групна политика

 • Воведување на групна политика
 • Спроведување и администрирање на GPO
 • Опсег на групна политика и обработка на групни политики
 • Смена на проблеми при примената на GPOs

6. Управување со кориснички поставки со групна политика

 • Спроведување на административни шаблони
 • Конфигурирање на пренасочување на папки и скрипти
 • Конфигурирање на опциите за групни политики

7. Распоредување и управување со AD CS

 • Распоредување на CA
 • Администрирање на CA
 • Отстранување на проблеми, одржување и мониторинг центри

8. Распоредување и управување со сертификати

 • Користење на сертификати во деловното опкружување
 • Распоредување и управување со шаблони на сертификати
 • Управување со распоредување, поништување и обновување на сертификати
 • Спроведување и управување со паметни картички

9. Спроведување и администрирање на AD RMS

 • Преглед на AD RMS
 • Распоредување и управување со AD RMS инфраструктура
 • Конфигурирање на заштита на содржина на AD RMS
 • Конфигурирање на надворешен пристап до AD RMS

10. Спроведување и администрирање на АД ФС

 • Преглед на АД ФС
 • Распоредување на АД ФС
 • Спроведување на АД ФС за една организација
 • Распоредување на АД ФС во сценарио за бизнис-до-бизнис
 • Проширување на AD FS кон надворешни клиенти

11. Имплементирање на пристап до безбедна заедничка датотека

 • Преглед на динамичка контрола на пристап
 • Имплементирање на компоненти на DAC
 • Спроведување на DAC за контрола на пристап
 • Имплементација на одбиена помош од пристап
 • Имплементација и управување со папки на работа
 • Спроведување на работното место Придружете се

12. Следење, управување и наплата на AD DS

 • Следење на AD DS
 • Управување со базата на податоци на AD DS
 • AD DS Backup и Recovery Options за AD DS и други решенија за идентитет и пристап

13. Спроведување на Windows Azure Active Directory

 • Преглед на Windows Azure AD
 • Управување со Windows Azure AD сметки

14. Спроведување и администрирање на AD LDS

 • Преглед на AD LDS
 • Распоредување на AD LDS
 • Конфигурирање на AD LDS инстанци и партиции
 • Конфигурирање на репликација на AD LDS
 • Интегрирање на AD LDS со AD DS

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.