типОбука во училница
РЕГИСТАР
Мајкрософт администрирање и одржување на Windows 7 (M50292)

Администрирање и одржување на Windows 7 курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Администрирање и одржување на Windows 7 курс за обука

Во овој курс за обука на Windows 7 ќе ги стекнете знаењата и вештините што ви се потребни за успешно администрирање, одржување и решавање проблеми на компјутерите на Windows 7 и ќе разговарате за можностите на SP1. Преку практични лаборатории, ќе добиете непроценливо искуство со инсталација и надградби, далечински пристап, Windows 7 безбедност и новата работна околина. Ќе дознаете како Windows 7 овозможува огромни подобрувања на безбедноста, целокупните перформанси на системот и компатибилноста со апликацијата - робусна комбинација која е неспоредлива на пазарот.

Во овој петдневен курс за обука на Windows 7, ќе се фокусирате на успешна конфигурација на IT Pro алатките и апликациите што се испорачуваат со Windows 7. Ќе научите да ги идентификувате техничките проблеми што може да се појават на клиентските компјутери на вашата организација и ќе ги откриете алатките на Windows 7 што се користат за следење и одржување на овие компјутери. До крајот на овој курс, ќе имате инсталирано и конфигурирано работна површина на Windows 7 која е безбедна и во мрежата, додека се фокусира на пет главни области за решавање на проблеми: оперативен систем, хардвер, вмрежување, безбедност и апликации.

Овој курс вклучува материјал од официјалниот Microsoft Learning Product 50292: Администрирање и одржување на Windows 7 и може да ви помогне во подготовката за испит 70-680: TS: Windows 7, Конфигурирање.

Objectives of Administering and Maintaining Windows 7 Certification

 • Како да ги користите различните типови на инсталација и достапни патеки за надградба
 • Конфигурирајте и управувајте со работната површина на Windows 7
 • Нови функции на Windows 7 SP1
 • Додајте работна површина на Windows 7 во активна IPv4 / IPv6 мрежа
 • Конфигурирајте го Windows 7 за средина на Active Directory и новите прилагодувања за Group Policy
 • Конфигурирајте ги Windows 7 IT Pro алатките и апликациите
 • Windows 7 далечински способности и комунални услуги
 • Како да го користите Windows Firewall со напредни функции и мрежни профили
 • Конфигурирајте далечински пристап и далечински способности на Windows 7
 • Како да го користите Центарот за мобилност на Windows 7 за управување со мобилни Windows 7 машини
 • Обезбедете ја работната површина на Windows 7
 • Конфигурирајте ја и користете ја контролата на корисничка сметка во разни мрежни профили
 • Конфигурирајте ги апликациите на трети лица на Windows 7 со Стандарден кориснички аналитичар и Прирачникот за компатибилност на апликациите
 • Следење и решавање проблеми на Windows 7 компјутери за проблеми со оперативниот систем, хардверот, безбедноста на мрежата и апликациите

Intended Audience for Administering and Maintaining Windows 7 Course

Искусни IT професионалци на ниво на претпријатие кои се фокусираат на широк спектар на десктоп оперативен систем, десктоп апликација, мобилен уред, мрежно поврзување и проблеми со хардверска поддршка, кои имаат искуство со Windows серверски оперативни системи, и чии работни места бараат од нив да останат познавања и вештини нови верзии и технолошки надградби како што е дефинирано од деловното опкружување.

Course Outline Duration: 5 Days

1. Вовед во Windows 7

 • Еволуција на оперативниот систем на Windows Desktop
 • Производи и функции на Windows 7
 • Windows 7 хардвер и софтвер компатибилност
 • Нови функции на Windows 7 SP1

2. Инсталирање на Windows 7

 • Windows 7 нови инсталации
 • Надградба на Windows 7
 • Технологии за распоредување на Windows Server 2008 R2 за Windows 7
 • Процес на подигање на Windows 7

3. Конфигурирање и управување со поставките на Windows 7

 • Својства на системот
 • Користење на контролен панел на Windows 7
 • Управување со сметки и кориснички профили
 • Конфигурирање на пребарување и индексирање

4. Прилагодување на корисничкиот интерфејс на Windows 7

 • Моделот за возачи на нов Windows
 • Почетно мени и поставувања на лентата со задачи
 • Персонализација на работната околина
 • Windows 7 Aero Experience

5. Windows 7 во работната група

 • Работни групи наспроти домените на Active Directory
 • Приклучување кон работна група на Windows 7
 • Windows 7 HomeGroups
 • Windows 7 библиотеки
 • Споделување ресурси

6. Интегрирање на Windows 7 со Active Directory

 • Преглед на DNS
 • Windows Server 2008 R2 Активен директориум
 • Приклучување на доменот на Active Directory
 • Користејќи ги алатките на Active Directory од далечина
 • Спроведување на групна политика

7. Windows 7 вмрежување

 • TCP / IP Основи
 • TCP / IP Stack од следната генерација
 • DHCP
 • Центар за мрежи и делење
 • BranchCache

8. Windows 7 далечински способности и комунални услуги

 • Windows 7 виртуелно приватно вмрежување
 • Windows 7 DirectAccess
 • Оддалечена работна површина
 • Опции за управување со енергија
 • Offline датотеки и папки

9. Работа со датотечни системи

 • Управување со дискови и партиционирање
 • Монтажа на VHD датотеки
 • Верзии на NTFS 6.x
 • Безбедност на датотечниот систем
 • Користење на EFS за безбедни датотеки

10. Обезбедување на Windows 7

 • Подесувања за контрола на корисничка сметка
 • Конфигурирање на Windows 7 Firewall
 • Microsoft за безбедност Essentials
 • Windows Update
 • Користење на Bitlocker за да се обезбеди диск
 • Имплементација на заштита на пристапот до мрежа

11. Windows 7 резервна копија и наплата

 • Систем за заштита на Windows 7
 • Враќање на претходните верзии на датотеки
 • Бекап и обновување
 • Windows Backup 7 системска слика
 • Градење систем за поправање на системот
 • Градење на Custom WinRE диск

12. Отстранување на проблеми и следење на Windows 7

 • Анализа на ефикасноста на системот
 • Алатки за следење
 • Алатки за решавање на проблеми
 • Оптимизирање на ефикасноста на Windows 7

13. Вклучување и суспендирање на апликации на Windows 7

 • Алатки за компатибилност со апликации за Windows 7
 • Windows 7 датотека и регистар виртуелизација
 • Microsoft Virtual PC и XP Mode

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.