типонлајн курс
РЕГИСТАР

20342B - Напредни решенија на Microsoft Exchange Server 2013

20342B - Напредни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Напредни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 обука

Овој модул ќе ги научи студентите како да конфигурираат и администрираат MS Exchange Server 2013 пораки средина. Овој модул исто така ќе ве научи како да го конфигурирате Exchange Server 2013 и ќе понуди најдобри практики, упатства и размислувања кои ќе им помогнат на студентите да го оптимизираат распоредувањето на Exchange Server.

Цели на напредни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 курс

Предуслови за напредни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 сертификација

 • Предаден 70-341: Основни решенија на Microsoft Exchange Server 2013, или еквивалентно
 • Најмалку две години работно искуство со Exchange Server
 • Најмалку шест месеци работно искуство со Exchange Server 2010 или Exchange Server 2013
 • Најмалку две години искуство со администрирање на Windows Server, вклучувајќи ги и Windows Server 2008 R2 или Windows Server 2012
 • Најмалку две години искуство со работа со Active Directory
 • Најмалку две години работно искуство кое работи со резолуција на име, вклучувајќи DNS
 • Да се ​​доживее работа со сертификати, вклучувајќи сертификати за јавен клуч (PKI)
 • Искуството работи со Windows PowerShell

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

Модул 1: Дизајнирање и имплементирање на отпорност на сајтови

Овој модул објаснува како да дизајнира и имплементира издржливост на страниците за Exchange Server 2013.Лекции

 • Мапа на отпорност и висока достапност во Exchange Server 2013
 • Планирање на еластична имплементација на локацијата
 • Имплементација на отпорноста на локацијата

Лабораторија: Дизајнирање и имплементирање на еластичност на локацијата

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат да дизајнираат и имплементираат отпорност на страници за Exchange Server 2013.

Модул 2: Планирање на виртуелизација за Microsoft Exchange Server 2013

Овој модул објаснува како да планирате стратегија за виртуелизација за улогите на Exchange Server 2013.Лекции

 • Планирање на распоредување на Hyper-V до Exchange Server 2013
 • Виртуелизација на серверски сервери на Exchange Server 2013

Лабораторија: Планирање на виртуелизација на улогите на серверот за размена

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат да планираат стратегија за виртуелизација за улогите на Exchange Server 2013.

Модул 3: Преглед на Exchange Server 2013 обединети пораки

Овој модул го објаснува основниот концепт на Унифицирани пораки во Exchange Server 2013.Лекции

 • Преглед на телефонија технологии
 • Унифицирани пораки во Exchange Server 2013
 • Компоненти за обединети пораки

Лабораторија: преглед на обединети пораки

По завршувањето на овој модул, учениците ќе можат да го објаснат основниот концепт на Унифицирани пораки во Exchange Server 2013.

Модул 4: Проектирање и имплементирање на Exchange Server 2013 обединети пораки

Овој модул објаснува како да дизајнира и имплементира Унифицирани пораки на Exchange Server 2013.Лекции

 • Дизајнирање на распоредување на обединети пораки
 • Распоредување и конфигурирање на компонентите за обединети пораки
 • Проектирање и имплементирање на Exchange Server 2013 UM интеграција со Lync Server 2013

Лабораторија: Дизајнирање и имплементирање на Exchange Server 2013 обединети пораки

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат да дизајнираат и имплементираат Unified Messaging Exchange Server 2013.

Модул 5: Дизајнирање и имплементирање на безбедност во транспортот на пораки

Овој модул објаснува како да дизајнира и имплементира безбедносна безбедност на пораките.Лекции

 • Преглед на политиката на пораки и барања за усогласување
 • Дизајнирање и имплементирање на усогласеност на транспортот
 • Проектирање и имплементирање на услуги за управување со права на Active Directory (AD RMS) Интеграција со Exchange Server 2013

Лабораторија: Дизајнирање и имплементирање на безбедност во транспортот на пораки

По завршувањето на овој модул, учениците ќе можат да ја дизајнираат и имплементираат безбедноста во транспортот на пораки.

Модул 6: Дизајнирање и имплементирање на задржување на пораки

Овој модул објаснува како да дизајнира и имплементира задржување на пораки во Exchange Server 2013.Лекции

 • Преглед на управување со пораки и архивирање на пораки
 • Проектирање на место во архивирање
 • Проектирање и имплементирање на задржување на пораки

Лабораторија: Дизајнирање и имплементирање на задржување на пораки

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат да дизајнираат и имплементираат задржување на пораки во Exchange Server 2013.

Модул 7: Дизајнирање и имплементирање на усогласеност на пораки

Овој модул објаснува како да дизајнира и имплементира усогласеност со пораки.Лекции

 • Проектирање и имплементирање на превенција на загуба на податоци
 • Дизајнирање и спроведување на одржување на место
 • Проектирање и имплементирање на е-откривање на место

Лабораторија: Дизајнирање и имплементирање на усогласеност на пораките

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат да дизајнираат и имплементираат усогласеност со пораки.

Модул 8: Дизајнирање и спроведување на административна безбедност и ревизија

Овој модул објаснува како да дизајнира и имплементира административна безбедност во Exchange Server 2013 околина.Лекции

 • Проектирање и имплементирање на контролата на пристапот базирана на улоги (RBAC)
 • Дизајнирање и имплементирање на дозволи за разделување
 • Планирање и спроведување на логирање на ревизијата

Лабораторија: Дизајнирање и спроведување на административна безбедност и ревизија

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат да дизајнираат и имплементираат административна безбедност во Exchange Server 2013 околина.

Модул 9: Управување со Exchange Server 2013 со Shell за управување со Exchange

Овој модул објаснува како да го користите Windows PowerShell 3.0 за управување со Exchange Server 2013.Лекции

 • Преглед на Windows PowerShell 3.0
 • Управување со примачите на Exchange Server преку користење на Shell за управување со Exchange
 • Користење на Windows PowerShell за управување со Exchange Server

Лабораторија: Управување со Microsoft Exchange Server 2013 со користење на Exchange Management Shell

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат да користат Windows PowerShell 3.0 за управување со Exchange Server 2013.

Модул 10: Дизајнирање и имплементирање на интеграција со Microsoft Exchange Online

Овој модул објаснува како да дизајнира и имплементира интеграција со Exchange Online.Лекции

 • Планирање за размена на интернет
 • Планирање и имплементација на миграцијата на размена на интернет
 • Планира да коегзистира со Online Exchange

Лабораторија: Дизајнирање на интеграција со Exchange Online

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат да дизајнираат и имплементираат интеграција со Exchange Online.

Модул 11: Проектирање и имплементирање на соживот на пораки

Овој модул објаснува како да дизајнира и имплементира коегзистенција на пораки.Лекции

 • Проектирање и имплементирање на Федерацијата
 • Дизајнирање на соживотот помеѓу организациите на Exchange Server
 • Проектирање и имплементација на движења на Cross-Forest Mailbox

Лабораторија: Имплементирање на соживот на пораки

По завршувањето на овој модул, учениците ќе можат да дизајнираат и да спроведат коегзистенција на пораки.

Модул 12: Дизајнирање и спроведување на надградби на серверот за Exchange

Овој модул објаснува како да дизајнира и имплементира надградби од претходните верзии на Exchange Server.Лекции

 • Планирање на надградбата од претходните верзии на сервери за размена
 • Спроведување на надградбата од претходните верзии на размена

Лабораторија: Надградба од Exchange Server 2010 до Exchange Server 2013

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат да дизајнираат и имплементираат надградби од претходните верзии на Exchange Server.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

По завршувањето на "Напредни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 обука "Кандидатите треба да го полагаат 70-342 испит за сертификација.


Осврти