типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР
Напредни решенија на Microsoft SharePoint Server 2013

Напредни решенија на Microsoft SharePoint Server 2013 курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Напредни решенија на Microsoft SharePoint Server 2013 курс за обука

Овој модул ќе ги научи учениците како да градат, планираат и администрираат MS SharePoint Server 2013 средина. Овој модул ќе се фокусира на: извршување на висока достапност, бизнис услуги за поврзување, архитектура на апликации, карактеристики на социјални пресметки, обновување при катастрофи, платформи и функции за продуктивност и соработка и апликации.

Objectives of Advanced Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013 Training

 • Конфигурирање на фарми на SharePoint Server 2013
 • Креирајте и конфигурирајте колекции на сајтови и страници
 • Дизајн SharePoint инфраструктура за висока достапност
 • План за наплата на катастрофи
 • Дизајн и конфигурирање на апликација за услуги топологија
 • Конфигурирај Федерација за апликација на услуги
 • Конфигурирајте ја Услугата за безбедна продавница
 • Управување со модели за поврзување на деловни податоци
 • Креирај инфраструктура на сајтот на Заедницата
 • Конфигурирајте го учеството на сајтот на заедницата
 • Планирајте и конфигурирајте ги можностите за соработка
 • Планирајте и конфигурирајте композити
 • Креирајте и конфигурирате Каталог на Корпоративни апликации

Prerequisites for Advanced Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013 Course

 • Успешно завршување на се разбира 20331: Основни решенија на MS SharePoint Server 2013, Испит 70-331: Основни решенија на MS SharePoint 2013
 • 1 година на искуство во мапирање на деловните барања
 • Познавање на мрежниот дизајн
 • Experience managing software in a Windows Server 2012 environment or Windows 2008 R2 enterprise server.

Course Outline Duration: 5 Days

Модул 1: Разбирање на архитектурата на SharePoint Server 2013

Овој модул ги воведува архитектонските карактеристики кои го поткрепуваат Microsoft SharePoint Server 2013, како за локални така и за онлајн распоредувања. Ова вклучува испитување на карактеристиките што се нови во оваа верзија, како и оние кои се отстранети. Овој модул ги разгледува основните структурни елементи на распоредувањето на фармата и различните опции за распоредување што се достапни во SharePoint 2013.

Лекции

 • Основни компоненти на SharePoint 2013 архитектурата
 • Нови функции во SharePoint Server 2013
 • SharePoint Server 2013 и SharePoint Online Editions

Лабораторија: Разгледување на Core SharePoint Concepts

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ги архитектонските карактеристики на SharePoint Server 2013.
 • Идентификувајте нови и застарени функции во SharePoint 2013.
 • Опишете ги изданијата за SharePoint Server 2013 on-premise и SharePoint Online.

Модул 2: Дизајнирање на стратегии за управување со континуитет во работењето

Овој модул испитува висока достапност и катастрофи во SharePoint 2013. Кога дизајнирате стратегии за висока расположливост и катастрофи за споделување на SharePoint, важно е да се разберат различните пристапи кои се бараат од секое логично ниво во фармата. Високата достапност за нивоата на базата на податоци бара разбирање за тоа како SQL Server обезбедува висока достапност и придружните барања. Високата достапност за нивото на апликација може да биде јасна за некои апликации за услуги, додека други апликации, како што се Search, бараат дополнително планирање и конфигурација за висока достапност. На веб-крајот крајот ниво, исто така, ќе бара дополнителни планирање и конфигурација за висока достапност, и архитекти треба да се разгледа новата SharePoint 2013 барање за управување со функција. SharePoint Farm Disaster Recovery секогаш бара значително планирање и разбирање на потребните компоненти и алатки за резервни копии достапни. Во овој поглед, SharePoint 2013 не се разликува, а администраторите на фармата треба да креираат план за обновување на катастрофи, во кој се наведува како се зачувуваат содржината и конфигурациите, како можат да се обноват податоците и кои се потребните резервни планови.

Лекции

 • Дизајнирање на топологии на бази на податоци за висока достапност и обновување на катастрофи
 • Дизајнирање на SharePoint инфраструктура за висока достапност
 • Планирање за обновување на катастрофи

Лабораторија: Планирање и изведување на резервни копии и обнова

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Изберете соодветна конфигурација на базата на податоци за да ги задоволите барањата за достапност.
 • Дизајнирајте физичка архитектура и инфраструктура за да ги задоволите барањата за достапност.
 • Развивање и имплементирање на резервна копија и обновување на стратегијата.

Модул 3: Планирање и имплементирање на архитектура на апликациски услуги

Сервисни апликации беа воведени во SharePoint 2010, заменувајќи ја архитектурата на Обединетите сервисни служби на Microsoft Office SharePoint Server 2007. Услужните апликации обезбедуваат флексибилен дизајн за доставување на услуги, како што се управуваните метаподатоци или PerformancePoint, на корисници на кои им се потребни. Постојат неколку расположливи топологии за вас кога планирате спроведување на апликацијата на услугата. Тие се движат од едноставен модел на една апликација за еден примерок на услуги до покомплексни, крос-фарма, повеќе-инстантни дизајни. Она што останува најважно е дека создавате дизајн кој одговара на потребите на корисниците на вашата организација во однос на перформансите, функционалноста и безбедноста.
This module reviews the service application architecture, how to map business requirements to design, and the options for enterprise scale, federated service application architectures.

Лекции

 • Апликации за планирање на услуги
 • Дизајнирање и конфигурирање на топологија на апликација за услуги
 • Конфигурирање на Федерацијата за апликација на услуги

Лабораторија: Планирање на архитектура на апликација на услугиЛабораторија: Федерални апликации за апликации помеѓу фарми на SharePoint Server

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Објаснете ја архитектурата на апликацијата за услуги.
 • Опишете ги основните опции за дизајн на апликација на услуги.
 • Опишете како да конфигурирате распоредување на федерална услуга.

Модул 4: Конфигурирање и управување со бизнис услуги за поврзување

Повеќето организации ги складираат информациите во различни различни системи. Во многу случаи, овие организации сакаат да можат да гледаат и да комуницираат со информации од овие различни системи од еден интерфејс. Ова ја намалува потребата информативните работници постојано да се префрлаат помеѓу системите и создаваат можности за корисниците на енергија или аналитичарите да собираат податоци од повеќе извори.
Во SharePoint 2013, услугите за поврзување со бизнис (BCS) се собираат технологии кои ви овозможуваат да пребарувате, да гледате и да комуницирате со податоци од надворешни системи. Во овој модул, ќе научите како да планирате и конфигурирате разни компоненти на BCS.

Лекции

 • Планирање и конфигурирање на услуги за поврзување со бизнис
 • Конфигурирање на Сервисот за безбедна продавница
 • Управување со модели за поврзување на деловни податоци

Лабораторија: Конфигурирање на BCS и Услугата за безбедна продавницаЛабораторија: Управување со модели за поврзување на деловни податоци

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Планирајте ја и конфигурирајте ја апликацијата Service Data Connectivity Service.
 • Планирајте ја и конфигурирајте ја апликацијата за безбедна продавница.
 • Управување со модели за поврзување на деловни податоци.

Модул 5: Поврзување на луѓето

Зборувајќи за поврзување на луѓе во Microsoft SharePoint Server 2013 навистина значи да се зборува за земање луѓе од нивните изолирани работни простори и давање им можност и алатки за соработка со други луѓе во организацијата, како што се нивните колеги на работа, врсници и директори. Станува збор за наоѓање луѓе со експертиза и идентификување на заеднички интереси и за создавање мрежи на луѓе кои имаат заеднички цели.
Во овој модул, ќе дознаете за концептите и начините за поврзување на луѓето во SharePoint 2013. Ќе ги испитате корисничките профили и синхронизацијата на корисничкиот профил, можностите за социјална интеракција и можностите, како и заедниците и локациите на заедницата во SharePoint 2013.

Лекции

 • Управување со кориснички профили
 • Овозможување на социјална интеракција
 • Градење заедници

Лабораторија: Конфигурирање на профил синхронизација и моите сајтовиЛабораторија: Конфигурирање на сајтови во заедницата

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Разбирање и управување со кориснички профили и синхронизација на кориснички профили во SharePoint 2013.
 • Овозможи социјална интеракција во SharePoint 2013.
 • Разбирање и градење заедници и заеднички сајтови во SharePoint 2013

Модул 6: Овозможување на продуктивноста и соработката

Овој модул испитува како SharePoint 2013 ја проширува способноста на корисниците да работат заеднички и да ја зголемат продуктивноста преку беспрекорна интеграција со надворешни софтверски платформи, дополнителни функции за соработка на SharePoint и обезбедување на флексибилни алатки со кои корисниците можат да развијат сопствени решенија за деловни проблеми.

Лекции

 • Агрегирање на задачи
 • Планирање и Конфигурирање на Соработка карактеристики
 • Планирање и конфигурирање на композити

Лабораторија: Конфигурирање на веб-страниците на проектотЛабораторија: Конфигурирање на работниот тек

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Објаснете како опциите за интеграција за Exchange 2013 и Project Server 2013 ја подобруваат агрегацијата на задачи.
 • Опишете како да планирате и конфигурирате опции за соработка и ко-авторски права на SharePoint.
 • Опишете како да планирате и да ги користите работните процеси во SharePoint 2013.

Модул 7: планирање и конфигурирање на деловна интелигенција

Бизнис интелигенција (БИ) продолжува да биде важна област за големите претпријатија. Клучот за успешна БИ е способноста да се интегрираат компонентите што ги даваат вистинските информации, на вистинските луѓе, во вистинско време. Microsoft SharePoint Server 2013 Enterprise Edition нуди низа интегрирани решенија кои им овозможуваат на корисниците и администраторите низ цела организација да развијат решенија за БИ за да одговараат на нивните бизнис барања. Овие БИ алатки се прошируваат надвор од SharePoint за да обезбедат доследно управување со информациите од средини за анализа на лични податоци, кои користат Microsoft Excel, до одделенски или организациски податоци складишта, кои користат SQL Server Reporting Services (SSRS) и SQL Server Analysis Services (SSAS).
Во овој модул ќе видите како SharePoint 2013 може да испорача БИ решенија за вашиот бизнис.

Лекции

 • Планирање за деловна интелигенција
 • Планирање, распоредување и управување со деловни разузнавачки служби
 • Планирање и конфигурирање на напредни алатки за анализа

Лабораторија: Конфигурирање на услугите на ExcelЛабораторија: Конфигурирање на PowerPivot и Power View за SharePoint

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Објаснете ја архитектурата SharePoint BI, нејзините компоненти и како да ги идентификувате можностите за БИ во вашата организација.
 • Опишете како да планирате, распоредите и управувате со клучните SharePoint 2013 BI услуги.
 • Опишете ги напредните BI опции достапни со SharePoint 2013 и Microsoft SQL Server 2012.

Модул 8: планирање и конфигурирање на пребарување на претпријатија

Услугата за пребарување останува камен-темелник на успехот на платформата SharePoint. Во Microsoft SharePoint Server 2013 има големи промени во компонентите кои ја сочинуваат услугата, за да се зголеми ефикасноста и конфигурибилноста.
Во овој модул ќе ги испитате опциите за конфигурација во SharePoint Search, кои ќе ви овозможат да овозможите поголема ефикасност во резултатите од пребарувањето со фино подесување на услугата на различни начини. Воведувањето на нови функционалности, како што се типовите на резултатите и зголемениот потег кон навигација, управувано од пребарување значи дека улогата на администраторот на пребарување стана уште поважна за успех во бизнисот. Пребарувањето сега ви овозможува да делегирате повеќе од ова управување на нивоа на администраторот и на сопствениците на веб-страницата, подобрување на флексибилноста на пребарувањето, без да го зголемите административниот товар на неколку администратори на апликација за пребарување.
This module also examines Search analytics and reporting. To help you in your management of a Search environment, SharePoint 2013 now incorporates Search analytics and reporting into the Search service, rather than in a separate service application, as was the case in SharePoint Server 2010. The reports available will help you to monitor the service and optimize its configuration.

Лекции

 • Конфигурирање на пребарување на средина за претпријатија
 • Конфигурирање на искуството за пребарување
 • Оптимизирање на пребарување

Лабораторија: Планирање на распоредување на Enterprise SearchЛабораторија: Управување со релевантност во SharePoint Server 2013

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ја архитектурата за пребарување и клучните области на конфигурација.
 • Објаснете како да ја конфигурирате услугата Барај за да го подобрите искуството на крајниот корисник.
 • Опишете како да користите извештаи од анализата, за да оптимизирате вашата средина за пребарување.

Модул 9: планирање и конфигурирање на управување со содржини на претпријатија

This module examines Enterprise Content Management (ECM), which is a set of technologies and features that administrators use to provide some control over sites and content. This could include control over how information is stored, how long information is kept, how information is visible to users while in use, and how information growth is kept under control.
Поддршката за планирање за вашите барања за ECM бара јасно разбирање на барањата за содржината и како таа содржина ја поддржува организацијата. Ова значи дека, како најдобра практика, многу различни организациони улоги треба да имаат придонес во стратегијата на ЕКМ и поддршката на функциите.

Лекции

 • Планирање на управување со содржини
 • Планирање и конфигурирање на eDiscovery
 • Управување со документи за управување

Лабораторија: Конфигурирање на eDiscovery во SharePoint Server 2013Лабораторија: Конфигурирање на управување со записи во SharePoint Server 2013

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Планирајте како да управувате со содржината и документите.
 • Планирајте и конфигурирајте eDiscovery.
 • План за управување со евиденција и усогласеност

Модул 10: планирање и конфигурирање на управување со веб содржини

Способностите за управување со веб-содржини во Microsoft SharePoint Server 2013 можат да помогнат организацијата да комуницира и да се интегрира поефикасно со вработените, партнерите и корисниците. SharePoint Server 2013 обезбедува лесна за употреба функционалност за креирање, одобрување и објавување на веб содржини. Ова ви овозможува брзо да ги информирате информациите до интранет, екстранет и интернет-страниците и да им дадете на вашите содржини конзистентен изглед и чувство. Можете да ги користите овие можности за управување со веб содржини за да креирате, објавите, управувате и контролирате голема и динамична колекција на содржини. Како дел од Enterprise Content Management (ECM) во SharePoint Server 2013, управувањето со веб содржини може да помогне да го насочите вашиот процес за креирање и објавување на веб-страници.Лекции

 • Планирање и имплементација на инфраструктура за управување со веб содржини
 • Конфигурирање на сајтови за навигација и каталогизирани сајтови
 • Поддршка на повеќе јазици и места
 • Овозможување дизајн и прилагодување
 • Поддршка на мобилни корисници

Лабораторија: Конфигурирање на сајтови за навигација и каталогизирани сајтовиЛабораторија: Конфигурирање на каналите на уредот

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Планирајте и конфигурирајте инфраструктура за управување со веб-содржини за да ги задоволите деловните барања.
 • Конфигурирајте управувани навигациски сајтови и каталог на производи.
 • Планирајте и конфигурирајте поддршка за повеќејазични страници.
 • Управувајте со дизајнот и прилагодувањето за објавување сајтови.
 • Планирајте и конфигурирајте поддршка за мобилни корисници

Модул 11: Управување со решенија во SharePoint Server 2013

Како администратор на SharePoint, важно е да се разберат функциите кои се достапни во Microsoft SharePoint Server 2013. Сепак, често постојат специфични функционални барања кои можат да бидат дел од функцијата на SharePoint, но не се вклучени во одредени шаблони на сајтови. Исто така, може да има и сајтови кои бараат повторлива прилагодување на списоци или библиотеки или прилагодувања на кодови кои се неопходни за додавање способности што не се достапни надвор од кутијата. Програмерите користат функции и решенија за додавање и контрола на овие функционални барања. Администраторите, од друга страна, мора да разберат како се распоредуваат и управуваат функциите и решенијата со цел да се задоволат корисничките потреби во една фарм SharePoint.

Лекции

 • Разбирање на архитектурата на SharePoint решение
 • Управување со решенија на Sandbox

Лабораторија: Управување со решенија

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете и управувајте со функциите и решенијата на SharePoint
 • Управувајте со решенијата за песок во распоредувањето на SharePoint 2013

Модул 12: Управување со апликации за SharePoint Server 2013

Апликациите SharePoint се нови за Microsoft SharePoint Server 2013 и обезбедуваат дополнителна можност да обезбедат функционалност на апликацијата во контекст на SharePoint. Апликациите SharePoint ги надополнуваат можностите за решенија за фарма и решенија за песок, а истовремено обезбедуваат корисничко искуство кое нуди мерка за способности за прилагодување на самопослужување, без да се стави во ризик стабилноста или безбедноста на фармата.

Лекции

 • Разбирање на архитектурата на апликацијата SharePoint
 • Обезбедување и управување со апликации и каталози на апликации

Лабораторија: Конфигурирање и управување со Apps SharePoint

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете SharePoint апликации и поддршка на SharePoint инфраструктура
 • Обезбедување и конфигурирање на SharePoint апликации и каталози за апликации
 • Управувајте со тоа како апликациите се користат во распоредувањето на SharePoint 2013

Модул 13: Развивање на план за управување

Управувањето како што се однесува на SharePoint може да се опише како начин за контролирање на SharePoint средина преку примена на луѓе, политики и процеси. Управувањето е неопходно за сите ИТ системи како целина, а особено за распоредувањето на SharePoint, кои често воведуваат значителни промени во деловните процеси, достапната функционалност и секојдневните работни практики.
Важно е да се разбере дека управувањето мора да ги одразува потребите на организацијата и како најдобро би требало да го користи SharePoint. Затоа, ИТ одделот не може да биде единственото тело што го уредува SharePoint; влез мора да дојде од корпоративното спонзорство низ целата организација. Одделот за информатичка технологија се уште мора да дејствува како технички орган за SharePoint; сепак, ова е само еден дел од тоа како управувањето со SharePoint мора да се собере од различни делови на организацијата.

Лекции

 • Вовед во планирање на управување
 • Клучни елементи на план за управување
 • Planning for Governance in SharePoint 2013
 • Спроведување на управување во SharePoint 2013

Лабораторија: Развивање на план за управувањеЛабораторија: Управување со креирање и бришење на сајтови

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ги концептите на владеење
 • Опишете ги клучните елементи на планот за управување
 • План за управување во SharePoint Server 2013

Модул 14: надградба и мигрирање на SharePoint Server 2013

Надградувањето на вашите Microsoft SharePoint Server 2010 фарма (и) до SharePoint 2013 е главен потфат, па затоа е важно внимателно да ги планирате активностите за надградба. Треба да се осигурате дека е поддржана патеката за надградба од верзија до верзија - дека сте го разгледале деловното влијание на вашата надградба и дека ја тестирате стратегијата за надградба за да обезбедите континуитет во работењето. Како и кај сите такви активности, подготовката е клучна.
In contrast with earlier version of SharePoint, SharePoint 2013 supports only database-attach upgrades for content, but it now supports upgrades for some of the databases associated with service applications. You need to plan for these and ensure that you are prepared for any troubleshooting that may be required.
Друга промена во SharePoint 2013 е пристапот за надградба на збирките на сајтови. Овие се надградуваат одвоено од податочните и услужните апликации. Исто така, можете да ги делегирате задачите за надградба на администраторите за собирање на сајтови.

Лекции

 • Подготовка на средина за надградба или миграција
 • Вршење на процесот на надградба
 • Управување со надградба на веб-страницата

Лабораторија: Изведување на надградба на база на податоциЛабораторија: Управување со надградбите на веб-страницата

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете како да планирате и да се подготвите за вашата надградба.
 • Објаснете ги чекорите кои се вклучени во надградбите на податоци и услуги.
 • Опишете го процесот за надградба на колекции на сајтови.

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

Напредни решенија на Microsoft SharePoint Server 2013 сертификација

По завршувањето Напредни решенија на Microsoft SharePoint Server 2013 Обука, Кандидатите треба да ги преземат 70-332 испит за нејзино сертифицирање. За повеќе информации љубезно Контактирајте не.