типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР

Аголна JS 2.0 курс за обука и сертификација

Аголна JS 2.0 курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Ангел JS 2.0 Преглед на курсот

Ефикасноста е подобрена во аголна 2.0 во споредба со аголна 1.x. Bootstrap сега е платформа специфична во аголна 2.o. Значи, ако апликацијата е bootstrap од прелистувачот, таа ќе повика различни bootstrap како што се споредуваат со мобилната апликација. Значи, за подигнување на прелистувачот. Нема мобилна поддршка во аголна 1.x. AngularJS 2.0 е направен имајќи на ум мобилно ориентирана архитектура. Постојат библиотеки, односно Мајчин скрипта која им помага на мобилните мобилни развојни аглични 2 развој брзо.

Цели на AngularJS 2.0 обука

 • AngularJS 2 е побрз и полесен од аголна 1.
 • Таа ја поддржува најновата верзија на прелистувачи и исто така поддржува стари прелистувачи, вклучувајќи IE9 + и Android 4.1 +.
 • Тоа е рамка за вкрстени платформи.
 • Аголна 2 е главно фокусирана на мобилни апликации.
 • Структурата на кодот е многу поедноставена од претходната верзија на аголна.
 • Имајте солидно разбирање за тоа како моделот-модел-контролор (MVC) се користи во апликацијата Angular 2.
 • Користете синтакса TypeScript додека пишувате апликации.
 • Управувајте со зависноста од изградбата со npm.
 • Управувајте со предните конекции со Bower.
 • Управување со вашиот развој на работното процес со gulp.
 • Напишете ја основната апликација Angular2 користејќи модел, повеќе компоненти, форми, емитери на настани и цевки.

Наменети публиката на ангелскиот курс 2.0

Искусни веб-развивачи со минимални шест месеци развој на AngularJS кои сакаат да:

 • Дознајте повеќе за екосистемот AngularJS
 • Разбирање сега развој инструмент како Gulp може да ги направи попродуктивни
 • Тестирањето на двете единици и крај-до крај ја тестираат нивната апликација AngularJS
 • Дознајте повеќе за внатрешноста на AngularJS
 • Оптимизирајте ја нивната продуктивност додека градите апликации AngularJS

Предуслови за сертификација на AngularJS 2.0

Треба да имате основно разбирање за JavaScript и секој уредувач на текст. Додека ние ќе развиваме веб-базирани апликации со користење на аголна 2, ќе биде добро ако имате разбирање за други веб-технологии, како што се HTML, CSS, AJAX, AngularJS итн.

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

 1. Аголна 2 во акција
  • Зошто да користите AngularJS 2?
  • Основи на TypeScript
 2. Преглед на архитектурата
  • Компоненти, Bootstrap и ДОМ
  • Директиви и цевки
  • Врзувачки податоци
  • Инјекција на зависност
  • Услуги и друга деловна логика
  • Упорност на податоците
  • Рутирање
 3. Компоненти
  • Метаподатоци на компонентите
  • Селектор на компоненти
  • Шаблонот на компонентата
  • Стил на компонента
  • Користење на други компоненти во компонента
  • Интерполација и контекст на изразување
  • Имотен обврзувачки
  • Врзување на настани
  • Добивање податоци до компонентата со влез
  • Претплата на компонентни настани со излез
 4. Директиви и цевки
  • Структурни директиви-ngIf
  • Структурни директиви-ngFor
  • Директивите за атрибути се вградени во
  • Директиви за атрибути - обичај
  • Користење на вредности на директивата
  • Работа со настани во директиви
  • Вградени аголни цевки
  • Аголни цевки - обичај
 5. Форми
  • Аголни форми
  • Шаблони управувани форми
  • Модел-управувано форми
  • Вграден валидација
  • Валидација-обичај
  • Грешка при ракување
 6. Вбризгување на зависности и услуги
  • Како аголна инјекција на зависност
  • Услуги во аголна
  • Класификација на конструкторот
  • Градење на услуга
  • Регистрација на провајдерот во Bootstrap
  • Декораторот за инјектирање
  • Непроѕирниот знак
 7. HTTP
  • Аголниот 2 HTTP пакет
  • Користење на се потсмева назад крај за HTTP повици
  • Користење на HTTP за GET повици
  • Користење на UrlSearchParams
  • Користење на HTTP за POST, PUT и DELETE повици
 8. Рутирање
  • Аголен 2 рутирачки пакет
  • Конфигурација на маршрутата
  • Рутер места
  • Рутер лево
  • Користење на класата на рутер за навигација

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти