типОбука во училница
време2 денови
РЕГИСТАР

AngularJS 1.5 курс за обука и сертификација

AngularJS 1.5 курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Ангел JS 1.5 Преглед на курсот

AngularJS е структурна рамка за динамички веб апликации.Тоа е Го вклучите Javascript- рамка и може да се додаде на HTML страници со ознака за скрипта. Тоа ви овозможува да го користите HTML како јазик на шаблонот и ви овозможува да ја проширите синтаксата на HTML за јасно и јасно да ги изразат компонентите на вашата апликација. Податоците за врзување на податоците и зависната инјекција на аголот го елиминираат голем дел од кодот кој моментално мора да го напишете. И сето тоа се случува во рамките на прелистувачот, што го прави идеален партнер со која било серверска технологија.

Цели на Angularar JS 1.5 обука

 • AngularJS е моќна рамка за развој базирана на JavaScript за да се создаде RICH Internet Application (RIA).
 • AngularJS им овозможува на програмерите да напишат клиентска апликација (користејќи го JavaScript) на начин чист MVC (Модел View Controller).
 • Апликацијата напишана во AngularJS е компатибилна со прелистувачот. AngularJS автоматски се справува со JavaScript код погоден за секој прелистувач.
 • AngularJS е софтвер со отворен код, потполно бесплатна, и се користи од илјадници програмери од целиот свет. Таа е лиценцирана според верзијата на лиценцата Apache 2.0.
 • Изградба на РИА користејќи Angular.js
 • Експлоатира двонасочна обврзувачка што ја нуди Angular.js
 • Разбирање и користење на разни директиви понудени од страна на Angular.js
 • Користете инјекција на зависност за подобра одржливост
 • Направете сопствени директиви
 • Користете bower.js за управување со зависноста од клиент-страна
 • Користете grunt.js за најчесто извршени задачи во развојот на JavaScript примена

Предуслови за сертификација на AngularJS 1.5

 • Умерено познавање на HTML, CSS и Javascript
 • Основен MVC (модел, поглед, контролор)
 • ДОМ (модел на предмет на документ)
 • кандидатите треба да се запознаат со било која технологија за развој на веб

Наменети публиката на ангелскиот курс 1.5

Веб-развивач кој сака да изгради најдобра-рачна веб-апликација со едноставноста и елеганцијата на JavaScript.

 • Програмери
 • Архитекти

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 1. Вовед во Angular.JS
  • Како Angular.js е оценето
  • Разликата помеѓу Backbone.js и Angular.js
 2. Градежни блокови Angular.js
  • Компонента на контролорот
  • Модел компонента
  • Погледнете компонента
  • Директивите
  • Филтри
  • услуги
  • DI во Angular.js
 3. Анатомија на апликации од Angular.js
  • Креирање граници користејќи ng-app
  • Контролер за модели на модели
  • Шаблони и врзување на податоци
  • Повторувачки елементи во шаблони
  • Користење на изрази, CSS класи и стилови
  • Користење на контролори за поделба на одговорноста на корисничкиот интерфејс
  • Одговарање на модел промени
 4. Податоци обврзувачки во Angular.js
  • Разбирање на вградените директиви
  • Резолуција на опсегот
  • Еден начин и обврзувачки за двонасочни податоци
 5. Користење на филтри
  • Преглед на филтри
  • Разбирање на изразите на филтерот
  • Градење на сопствени филтри
 6. услуги
  • Преглед на услуги
  • Модуларност со користење на услуги
  • Услуги за инјектирање
 7. Директивите
  • Преглед на директивите
  • Креирање на директиви
  • Објект Дефиниција објект
  • Компилација и поврзување
  • Креирање на компоненти
 8. Комуницирање со сервери
  • Комуницирање над $ http
  • Конфигурирање на барањата
  • Испраќање на Http заглавија
  • Кеширање на одговорите
  • Барање и одговор трансформација
  • Користење на RESTful ресурси
  • Комуникација преку WebSockets
 9. Тестирање на единици
  • Тестирање на модели користејќи јасмин
  • Тест размислувања за директиви и филтри
  • Користење на аголни потпирачи
 10. Модуларен JavaScript
  • Техники за модулизирање на JavaScirpt код
 11. Разно
  • Преглед на OSS аголни модули
  • Прилагодување на аголни модули

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти